Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Šī sezona man bija viena no labākajām karjerā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļaviņš: "Šī sezona man bija viena no labākajām karjerā"
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: worldtour.2018.fivb.com

Septembrī sāksies olimpiskā kvalifikācija pludmales volejbolā. Veiksmīgā sezona Mārtiņam Pļaviņam devusi lielāku ticību saistībā ar iespējām tikt uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm, savukārt Anastasija Kravčenoka šo sezonu vērtē kā labu, taču uzskata, ka varēja izcīnīt vairāk uzvaru, lasāms laikrakstā "Diena".

Olimpiskajā kvalifikācijā punkti tiks skaitīti no nulles, bet pirms tam nopelnītajiem punktiem būs nozīme duetu izlikšanā un tikšanai pamatturnīrā. Olimpiskās atlases varianti ir vairāki, bet Latvijas duetiem labākās izredzes varētu būt pēc ranga. Mārtiņš Pļaviņš atklāj, ka Pasaules tūrē plāno spēlēt tikai piecu un četru zvaigžņu posmos, jo "zemākas raudzes sacensībās ir pārāk liels risks sabojāt reitingu."

Pasaules rangā Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs patlaban atrodas septītajā pozīcijā. "Šī sezona man bija viena no labākajām karjerā," atzīst 2012. gada olimpiādes bronzas medaļnieks, kurš cer tikt uz 2020. gada Tokijas spēlēm. Šī sezona devusi lielāku pārliecību par iespējām pēc ilgāka pārtraukuma atkal piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Latvijas labākais duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pasaules rangā ieņem trešo vietu. Savainojuma dēļ Šmēdiņš nevarēs spēlēt trīs mēnešus, līdz ar to nepiedalīsies oktobra četru zvaigžņu posmos Ķīnā un Lasvegasā - ļoti iespējams, ka jau oktobrī Pļaviņš/Točs pirmoreiz kļūs par Latvijas vadošo duetu.

Latvijas sieviešu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pasaules rangā ir 28. vietā un arī mērķē uz Tokijas spēlēm. Situāciju gan sarežģī Graudiņas studijas ASV - mūsu sportistes ne vienmēr var trenēties kopā, turklāt Dienvidkalifornijas Universitātes studente ne vienmēr var izrauties uz Pasaules tūres mačiem. "Ja visu laiku trenētos kopā, šosezon rezultāts būtu pavisam cits," atzīst Anastasija Kravčenoka, kura ir apmierināta ar labo sezonu, bet uzskata, ka bija iespējams uzvarēt katru duetu, kas stājās pretī.

Olimpiskajā kvalifikācijā Graudiņa/Kravčenoka sāks ar oktobra Ķīnas posmu un varbūt dosies arī uz Lasvegasas mačiem.

Kā jau ziņots, olimpiskajā kvalifikācijā tiks veidots olimpiskais rangs. Šajā atlasē katram duetam tiks ieskaitīti 12 sekmīgāk aizvadīto turnīru punkti, skaitot no 2018. gada septembra līdz 2020. gada jūnijam. Lai kvalificētos pēc ranga, būs jātiek starp 15 labākajiem (gan vīriešiem, gan sievietēm var kvalificēsies ne vairāk par diviem duetiem no valsts), taču tiek lēsts, ka faktiski varētu pietikt ar 18nieku.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis

     [+] [-]

, 2018-08-22 17:45, pirms 6 gadiem
Ja es spēlētu šosezon kopā ar Toču, tad arī man šī sezona būtu labākā karjerā....

  -1 [+] [-]

, 2018-08-22 19:08, pirms 6 gadiem
hugaboss rakstīja: Ja es spēlētu šosezon kopā ar Toču, tad arī man šī sezona būtu labākā karjerā....
Tu kaut vai ar cirvi spēlētu tev jau būtu labākā sezona

  -1 [+] [-]

, 2018-08-23 08:47, pirms 6 gadiem
Kur vēl labāku sezonu, kad visi normālie spēlētāji meklē sev pāriniekus, un Ņeaizmirstam, ka tas ir PĒC olimpiskais gads. Nākošais būs noteikti savādāks, tad arī runāsim! Ranga kāpums - gandrīz jau augšā, bet ko tas dod - redzams turnīros.