Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Samoilovs un Šmēdiņš oficiāli uzaicināti uz "King of the Court" atgriešanās turnīru

Samoilovs un Šmēdiņš oficiāli uzaicināti uz "King of the Court" atgriešanās turnīru
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sociālajos tīklos informējuši, ka viņi ir saņēmuši oficiālu uzaicinājumu piedalīties "King of the Court" sacensībās.

"King of the Court" pludmales volejbola seriāls parādījās 2018. gadā, kurā notika četri posmi, bet pēc gada pauzes sacensības atgriezīsies kalendārā. No 9. līdz 12. septembrim 30 pludmales volejbola pāri katrā no dzimumiem sacentīsies Nīderlandes pilsētā Utrehtā, un starp dalībniekiem būs arī Samoilovs un Šmēdiņš.

Samoilovs 2018. gadā "King of the Court" posmos Utrehtā, Antverpenē, Vaikiki un Hantingtonbīčā piedalījās ar Mārtiņu Pļaviņu, ne reizi nesasniedzot finālpiecinieku. Pandēmijas dēļ pasaules tūres posmi nav risinājušies jau kopš marta sākuma, kad pludmales volejbolistus uzņēma Kataras galvaspilsēta Doha.

"King of the Court" izspēles risinās pēc pludmales volejbola ierastajiem noteikumiem, taču citādi sacensību gaita ir ļoti savdabīga. Vienā grupā spēlē pieci pāri, kas trīs fāzēs noskaidro labākos. Pirmās divas fāzes ilgst pa 15 minūtēm, pēc katras fāzes izstājoties sliktākajam pārim, bet finālfāze – vai nu 15 minūtes, vai līdz 15 punktiem.

Laukums ir sadalīts divās pusēs – Karaļa pusē un Izaicinātāja pusē. Ar izlozes palīdzību tiek noteikts, kurš pāris sāk Karaļa pusē, kurš – Izaicinātāja pusē un kuri trīs pāri gaida savu kārtu doties laukumā. Punktu iespējams gūt vienīgi Karaļa pusē – ja izspēlē, kuru vienmēr ar servi sāk Izaicinātājs, uzvar Karalis, tad Karalis saņem vienu punktu, bet Izaicinātājs dodas malā. Ja izspēlē uzvar Izaicinātājs, tad Karalis dodas malā, Izaicinātājs pāriet uz Karaļa pusi, taču punktu nesaņem. Ja Izaicinātājs kļūdās servē, šis pāris dodas malā, bet Karalis punktu nesaņem.

Abu dzimumu kategorijās piedalās pa 30 pāriem, no kuriem 10 sāks ar pamatkārtu, bet pārējie 20 pāri kvalifikācijā sadalīs vēl piecas ceļazīmes uz pamatkārtu. Jūnija beigās paziņojot par "King of the Court" atgriešanos Utrehtā, jau tika atklāti arī trīs uzaicināti vīru pāri – norvēģi Anderss Mols un Kristians Sērums, vācieši Jūliuss Tole un Klemenss Viklers un amerikāņi Džeiks Gibs un Teilors Krebs.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/CC6JKoy...


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.