Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš lūkos papildināt savu EČ medaļu kolekciju

Samoilovs un Šmēdiņš lūkos papildināt savu EČ medaļu kolekciju
Jānis Šmēdiņš
Foto: cev.lu

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien Nīderlandē turpinās cīņu par Eiropas čempionāta godalgām. Turnīra pusfinālā Latvijas spēcīgākā pludmales volejbola dueta pretinieki būs krievi Konstantīns Semjonovs un Iļja Ļešukovs. Cīņas sākums plkst. 17.00, tiešraide LTV7.

Jau vēstīts, ka vakar noslēdzās turnīra dāmu konkurencē, kurā uzvaru svinēja Sanne Kaizere un Madeleina Mepelinka (Nīderlande). Vīru konkurencē par godalgām šodien cīnīsies Spānijas, Norvēģijas, Krievijas dueti, kā arī mūsu pašu Samoilovs un Šmēdiņš.

Aleksandrs un Jānis kontinenta čempionātu iesāka lēnīgi, tikai trijos setos pieveicot gados jaunos vāciešus Filipu Bergmanu un Janiku Harmsu. Ar katru nākamo turnīra spēli Latvijas duets sniegumu spējis uzlabot, un vakar 1/4 finālā ļoti labā cīņā pieveica mājinieku mīluļus Aleksandru Braueru un Robertu Mūvsenu. Pēc tīri zaudēta pirmā seta, Latvijas duets prata piecelties un pieveica vienu no šīs sezonas Eiropas spēcīgākajiem duetiem trīs setu cīņā. Pirms tam turnīra gaitā latvieši “novāca” arī divus poļu duetus, lietuviešu, kā arī jau pieminētos vāciešus. Neskaitot 1/4 finālu, turnīra izslēgšanas spēļu zars mūsu duetam nav bijis no grūtākajiem, taču arī tas jāmāk izmantot, un mūsējie to ir paveikuši.

Šodien pusfinālā Latvijas dueta pretinieki būs krievi Konstantīns Semjonovs un Iļja Ļešukovs. Arī viņi Nīderlandes smiltīs cīnās bez zaudējumiem, un šodien centīsies šo sēriju turpināt. Konstantīns Semjonovs uz neilgu laiku bija pievērsies klasiskajam volejbolam, taču nu ir atpakaļ smiltīs. Kopā ar gados jauno Iļju Ļešukovu (22 gadi) šogad jau izcīnīta bronza Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīrā Polijā, kā arī zelts triju zvaigžņu turnīrā Mersinā. Eiropas čempionātā Krievijas duets pagaidām nav zaudējis ne setu, taču izslēgšanas spēļu zars to lutinājis vēl vairāk, nekā mūsējos.

Pusfināla cīņas favorīti noteikti būs Samoilovs un Šmēdiņš, kuriem savu labāko sportisko formu izdevies sasniegt tieši uz sezonas svarīgākajiem mačiem. Lai gan Krievijas duets Pasaules rangā šobrīd ieņem vien 29. vietu, nenovērtēt to nedrīkst. Semjonova / Ļešukova PK ranga ieskaitē ir tikai astoņi turnīri, kamēr Samoiolovam un Šmēdiņam 15 un rangā ceturtā vieta.

Samoilova un Šmēdiņa kontā šobrīd ir četras EČ godalgas – zelts un trīs sudrabi. Augstākā kaluma godalgas Latvijas duets vienīgo reizi izcīnīja 2015. gadā Klagenfurtē.

Otrajā no pusfināliem gados jaunie norvēģi Kristians Sorums un Berntsens Mols plkst. 16.00 sacentīsies ar vienu no pasaules pieredzējušākajiem pāriem Pablo Erera / Adrians Gavira. Pieredzējušie spāņi PK tūrē kopā aizvada jau savu 14. (!) sezonu. Pirms nedēļas abas komandas tikās PK piecu zvaigžņu turnīra finālā Gštādē, un toreiz panākumu svinēja norvēģi, tiekot pie savas pirmās PK izcīņas turnīru zelta godalgas. Interesanti, ka komandas EČ ietvaros tikās arī aizvadītajā gadā Jūrmalā, un arī toreiz pārāki bija norvēģi.

Bukmeikeri par pusfinālu favorītiem uzskata Latvijas un Norvēģijas pārus, un viņiem nevar nepiekrist.

EČ atlikušo spēļu kalendārs

SpēleLaiks
Sorums / Mols (NOR) – Erera / Gavira (ESP)16:00
Samoilovs / Šmēdiņš (LAT) – Semjonovs / Ļešukovs (RUS)17:00
Par 3. vietu19:30
Fināls20:45

Eiropas čempioni (pēdējie desmit gadi)

GadsDuets
2008.Numerdors / Šuils (NED)
2009.Numerdors / Šuils (NED)
2010.Numerdors / Šuils (NED)
2011.Brinks / Rekermans (GER)
2012.Brinks / Rekermans (GER)
2013.Gavira / Erera (ESP)
2014.Nikolai / Lupo (ITA)
2015.Samoilovs / Šmēdiņš (LAT)
2016.Nikolai / Lupo (ITA)
2017.Nikolai / Lupo (ITA)

, 2018-07-22 10:39, pirms 6 gadiem
Šitie iesācēji krieveļi jāsasist jaņos bez variantiem.
, 2018-07-22 11:10, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Šitie iesācēji krieveļi jāsasist jaņos bez variantiem.
Semjonovs kā reizi ir neparocīgākais krievu spēlētājs Samoilovam un Šmēdiņam. Tai pat laikā Semjonovs ir ļoti nestabils, sāk lieki psihot, ja neiet spēle.
, 2018-07-22 11:33, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Šitie iesācēji krieveļi jāsasist jaņos bez variantiem.
viens no tiem "iesacejiem"ir koka medaļas īpašnieks RIO OS
, 2018-07-22 12:39, pirms 6 gadiem
Nesaki hop. Pusfinaalaa vaaju pretinieku nav. Krieviem speeciigs ir bloks.
, 2018-07-22 17:40, pirms 6 gadiem
Nervozs sākums, bet viss pa saviem plauktiem salikts.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.