Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā notiks "ERGO Open" Latvijas pludmales volejbola čempionāta sacensības

Jānis Celmiņš

Jūrmalā notiks "ERGO Open" Latvijas pludmales volejbola čempionāta sacensības
Toms Šmēdiņš
Foto: cev.lu

No 25. līdz 27.jūlijam Jūrmalā, Majoru pludmalē notiks ceturtais ERGO OPEN Latvijas pludmales volejbola čempionāta posms vīriešu un sieviešu komandām. Šajā posmā cīņu par godalgotajām vietām uzsāks 32 vīriešu un 19 sieviešu dueti.

Šis būs pirmais Latvijas pludmales volejbola čempionāta ERGO OPEN posms, kas norisināsies Jūrmalas pludmalē, taču, ne pēdējais, jo arī šīs sezonas Latvijas čempioni septembra sākumā tiks noskaidroti tieši Jūrmalas smiltīs.

Cīņu par goda pjedestālu šajā čempionāta posmā uzsāks 32 vīriešu dueti. Par ceturto uzvaru Jūrmalas posmā cīnīsies arī nu jau trīskārtējie posmu uzvarētāji Edgars Točs un Rihards Finsters, kā arī iepriekšējo posmu finālisti Haralds Regža un Armands Āboliņš. Jūrmalā redzēsim vairākus citus labākos pašmāju spēlētājus, kas savus spēkus izmēģinājuši pasaules pludmales volejbola arēnās - Tomu Šmēdiņu pārī ar Tomu Benjavu, Edvartu Buividu pārī ar Reini Pekmani, kā arī citus volejbolistus.

Sākotnēji sacensībās bija plānots piedalīties arī Mārtiņa Pļaviņa un Aleksandra Soloveja duetam, tomēr spēlētājiem bija jādodas pierādīt sevi Pasaules kausa posmā, kas šajā nedēļā norisināsies Longbīčā (ASV).

Sieviešu konkurencē Jūrmalas posmā, kas sievietēm ir otrais šajā sezonā, startēs 19 pāri. Starp dalībniecēm būs pirmā posma uzvarētājas Inga Ikauniece/Dagnija Mediņa, otrās vietas ieguvējas – Ilze Liepiņlauska/Sanda Ragozina, Pasaules U-17 čempionāta bronzas medaļu ieguvējas Tīna Graudiņa un Linda Gramberga, kuras šajā posmā startēs kopā ar citām partnerēm. Tīna Graudiņa spēlēs pārī ar Anastastiju Kravčenoku, ar kuru kopā pārstāvēs Latviju Pasaules jaunatnes Olimpiādē Ķīnā, bet Linda šo posmu aizvadīs kopā ar Eiropas čempioni – Inesi Jursoni. Starp dalībniecēm vēl daudzas citas spēlētājas, kuras sevi jau pierādījušas gan Latvijas, gan ārvalstu smiltīs.

Šajā ERGO OPEN posmā startēs arī dueti no Lietuvas – četri vīriešu un trīs sieviešu konkurencē.

ERGO OPEN pirmā posma uzvarētāja Inga Ikauniece ar savu pārinieci Dagniju Mediņu startēs arī otrajā Latvijas čempionāta posmā, kur centīsies aizstāvēt pirmā posma titulu: „Muļķīgi būtu teikt, ka mūsu mērķis nav uzvara. Protams, ka mēs cīnīsimies, lai uzvarētu, lai gan apzinos, ka tas nebūs viegli, ņemot vērā dalībnieku sastāvu šajā posmā. Ir vairāki ļoti labi pāri, piemēram, Sanda Ragozina/ Ilze Liepiņlauska, Marta Ozoliņa/ Alise Lece, arī Inese Jursone spēlēs un zinu, ka neskatoties uz traumu, viņa smiltīs izskatās ļoti labi. Dažādās komandās startēs arī citas spēcīgas spēlētājas, tāpēc domāju, ka spēles būs ļoti interesantas gan spēlētājām, gan skatītājiem.”

Piektdien, 25.jūlijā, notiks kvalifikācijas un pirmās pamatturnīra kārtas spēles, sestdien – pamatturnīrs, bet svētdien tiks aizvadītas izslēgšanas spēles un cīņas par godalgotajām vietām.

Svētdien ikviens ir aicināts izbaudīt gan pludmales volejbola kaislības un emocijas spēļu laukumos, gan arī piedalīties dažādos konkursos un atrakcijās, kur būs iespēja tikt pie atbalstītāju sarūpētām balvām. Skatītājus priecēs arī divas karsējmeiteņu grupas – Kuldīgas volejbola komandas karsējmeitenes un Aizputes volejbola komandas dejotājas, kuras cīnīsies par iespēju piedalīties karsējmeiteņu konkursa finālā un tikt pie titula „Labākā pludmales volejbola karsējmeiteņu grupa”. Finālā jau iekļuvušas Ventspils karsējmeitenes un „Glamorous Dance studio” (Rīga).

Vairāk informācijas par ERGO OPEN turnīriem Pludmales Volejbols

Visas izšķirošās spēles svētdien būs vērojamas Sportacentrs.com TV tiesraidēs!