Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M. Samoilovam/Gabdulļinam neizdodas pārvarēt kvalifikāciju Ķīnā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M. Samoilovam/Gabdulļinam neizdodas pārvarēt kvalifikāciju Ķīnā
Matīss Gabdulļins blokā. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins ar uzvaru un zaudējumu noslēguši dalību Ķīnas pilsētā Dziņdzjanā notiekošajā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmā. Kvalifikācijas pirmajā spēlē izdevās uzveikt Igaunijas pāri, bet otrajā pārliecinoši zaudēts Austrālijas duetam.

Pagājušajā nedēļā Samoilovs un Gabdulļins nespēja pārvarēt Turcijas pilsētā Ajdinā notiekošā divu zvaigžņu posma kvalifikāciju, bet Dziņdzjanā centās iekļūt četru zvaigžņu posma pamatturnīrā. Latviešu pirmie pretinieki bija Igaunijas pludmales volejbolisti Dimitrijs Korotkovs un Mikels Tanila. Ajdinā šie pludmales volejbolisti attiecīgi spēlēja kopā ar pieredzējušajiem Martu Tīsāru un Kusti Nolvāku. Abi dueti, līdzīgi kā latvieši, nesasniedza pamatturnīru.

Spēle Ķīnā starp Latvijas un Igaunijas duetiem izvērtās gana saistoša. Pirmajā setā nedaudz labāki bija igauņi, uzvarot ar 21:18, bet otrajā setā Latvijas pludmales volejbolisti pretiniekiem nedeva nekādas cerības - 21:14. Līdz ar to viss izšķīrās trešajā setā, kurā dominēja Samoilovs un Gabdulļins, sasniedzot kvalifikācijas otro kārtu - 2-1 (18:21, 21:14, 15:9).

Lai iekļūtu pamatturnīrā, Latvijas duetam bija jāapspēlē Austrālijas pludmales volejbolisti Kristofers Makhjū un Zaharijs Šūberts. Austrālijas duets neizkļuva no grupas Sjamenas četru zvaigžņu turnīrā, bet Kualalumpuras triju zvaigžņu turnīrā izstājās astotdaļfinālā, zaudējot brazīliešiem Alisonam un Alvaru Filju. Tā kā kopumā favorīti šajā mačā bija austrālieši.

Viņiem arī pārliecinošāk izdevās sākt spēli, izvirzoties vadībā ar 8:4. Latvijas duets uzreiz divus punktus atspēlēja, bet drīz pēc tam atkal nonāca iedzinējos ar četru punktu deficītu. Pie Gabdulļina serves austrālieši centās uzbrukt ātri ar pirmo piespēli, kas deva rezultātu. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8. Pēc tehniskā pārtraukuma austrālieši turpināja dominēt laukumā. Pēc Šūberta bloka un Gabdulļina sitiena autā rezultāts jau kļuva 18:11. Pirmā seta likteni nemainīja arī paņemtais pārtraukums, Latvijas duetam to zaudējot ar 13:21.

Otro setu latvieši sāka ļoti slikti, pēc vairākām kļūdām nonākot iedzinējos ar 0:4. Uzreiz tika ņemts pārtraukums, lai vēl ko saglābtu. Pēc pārtraukuma sanāca zaudēt vēl vienu punktu, bet tad iestājās neliels lūzums. Latvijas duets veica izrāvienu, pie rezultāta 5:7 piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu. Lai arī drošāk spēlēja austrālieši, tomēr pieļāva vēl vienu kļūdu, rezultāta starpībai sadilstot līdz minimumam. Pirms tehniskā pārtraukuma Austrālijas duetam izdevās atjaunot trīs punktu pārsvaru (12:9).

Samoilovs un Gabdulļins nepadevās, ar labām darbībām aizsardzībā un pie tīkla atjaunojot līdzsvaru uz tablo (13:13). Austrālieši spēja atgūties un uzreiz veica atbildes izrāvienu, kas ļāva atgūt trīs punktu pārsvaru. Līdz seta galotnei cīņa ritēja punkts punktā, kad austrālieši vēlreiz atspēlēja bumbu aizsardzībā, iegūstot četras mačbumbas. Pirmo Latvijas duets atspēlēja, bet otro ne, zaudējot spēlē ar rezultātu 0-2 (13:21, 17:21) un izstājoties no turnīra.

Tas nozīmē, ka rīt pamatturnīrā Latviju pārstāvēs vien Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

     [+] [-]

, 2019-05-22 11:37, pirms 5 gadiem
Izskataas, ka chalji sajaukushi reisus, tak Ventspilii vareeja mieriigi tikt pamatturniiraa! Bet ja nopietni tad Matisam ir jaamaina paarinieks , jo tas pienapuika neder ne blokaa ne aizsardziibaa. Vinjam vnk nav naakotnes volejbolaa. Buutu arii interesanti dzirdeet ar ko nodarbojas pats "maurinjo" kopsh peedeejaas intervijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-22 12:27, pirms 5 gadiem
bahmatova rakstīja: Nav skaidrs , ar ko šie zēni cerēja pārsteigt vietējo publiku?Ar meistarību jau nu noteikti nē , ja nu vienīgi ar savu neprasmi. Tik vājs sniegums nevienam LV pārim nebija redzēts , vienkārši kauns bija vērot ābu šo klaunu izdarības....
Vērtē pēc tā, ka zaudēja jaunieši brazīļu pieredzējušam pārim ?

  +1 [+] [-]

, 2019-05-22 13:31, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Vērtē pēc tā, ka zaudēja jaunieši brazīļu pieredzējušam pārim ?
Rakstā lasiju, ka spēlēja ar igauņiem un austrāliešiem.....
Pa kuru laiku vēl brazīļiem zaudēja???

     [+] [-]

, 2019-05-22 16:56, pirms 5 gadiem
hugaboss rakstīja: Rakstā lasiju, ka spēlēja ar igauņiem un austrāliešiem.....
Pa kuru laiku vēl brazīļiem zaudēja???
Sorry, pārlasījos, Austrieši bija zaudējuši BRA! Tad gan nekas labs nav