Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Regža/Šmits pieveic slovēņus un iekļūst astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Regža/Šmits pieveic slovēņus un iekļūst astotdaļfinālā
Haralds Regža
Foto: FIVB

Otro uzvaru Kišas salā Irānā notiekošajā Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu turnīrā izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Haralds Regža un Kristaps Šmits. Latvieši trīs setu cīņā pieveica slovēņus, iekļūstot astotdaļfinālā.

Haralds Regža un Kristaps Šmits pirmajā sacensību dienā izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja zaudējumu, ierindojoties otrajā vietā savā grupā. Tas jaunizveidotajam Latvijas duetam ļāva iekļūt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kurā pretī stājās Nejcs Zemļaks un Danijels Pokeršniks no Slovēnijas, kuri izcīnīja trešo vietu grupā, kurā bija Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.

Pirmos divus punktus mačā guva slovēņi, pēc tam arī paceļot bumbu aizsardzībā, bet ne sekmīgi noslēdzot izspēli. Drīz vien rezultāta starpība sasniedza trīs punktus, bet tad labi līnijā aizsardzībā nospēlēja Šmits, sadeldējot deficītu līdz minimuma (5:6). Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet tad pēc garākas izspēles slovēņi atjaunoja trīs punktu pārsvaru (11:8). Pretinieki pamainīja serves virzienu uz Šmitu, kas pirms tehniskā pārtraukuma ļāva iegūt četru punktu pārsvaru. Pēc atpūtas Šmitam izdevās reabilitēties, sadeldējot deficītu līdz minimumam (11:12). Spēle latviešiem turpināja ritēt kā pa viļņiem. Atkal sanāca nonākt iedzinējos ar četru punktu deficītu. Seta izskaņā slovēņi bija krietni pārāki, gūstot panākumu ar 21:14.

Otrajā setā Regža un Šmits spēlēja jau labāk, ieguva arī divu punktu pārsvaru (6:4), bet tas tāds palika uz īsu laiku, Regžam atduroties pretinieka blokā. Drīz vien Latvijas duetam atkal bija divu punktu pārsvars, kas noturējās līdz seta vidum. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9 Regžas un Šmita labā. Pēc pārtraukuma Šmits pacēla vēl divas bumbas aizsardzībā, bet punkts tika paņemts tikai vienā izspēlē. Slovēņiem spēle otrajā setā pilnībā nevedās, kas Latvijas duetam ar labām epizodēm visos komponentos ļāva izlīdzināt rezultātu pa setiem - 21:15.

Līdz ar to šim Latvijas duetam atkal viss izšķīrās trešajā setā. Tā sākumā Regža labi nospēlēja pie tīkla, ļaujot Latvijas duetam izvirzīties vadībā ar 3:1. Slovēņi uzreiz atjaunoja līdzsvaru, bet tieši Regžas bloks bija noteicošais faktors seta pirmajā daļā (6:4). Slovēņiem bija vairākas iespējas pārņemt vadību, bet veiksme allaž bija latviešu sabiedrotā. No neizšķirta rezultāta Šmitam izdevās atkal panākt divu punktu pārsvaru, bet tad svarīgs bloks Regžam (13:10). Slovēnijas duets paņēma pārtraukumu un ar labu servi sadeldēja deficītu līdz minimumam. Latviešiem gan viss beidzās veiksmīgi, izcīnot uzvaru ar 2-1 (14:21, 21:15, 15:13).

Latviešiem būs ļoti laba iespēja pārvarēt arī otro kārtu, jo tajā būs jāspēkojas ar lietuviešiem Arnu Rumševicu un Luku Kazdaili, kas negaidīti uzvarēja savā grupā. Latvijas un Lietuvas duelis paredzēts rīt.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-22 16:02, pirms 6 gadiem
Rīt gan nebūs laba iespēja pārvarēt nākamo kārtu....Mana prognoze,ka lietuviešiem paveicās,ka jāspēlē pret Regža/Šmits. Par Regžu ir skaidrs,bet Šmits pret lietuviešiem,kuri bieži redzēti LV smiltīs,būs nevarīgs.

     [+] [-]

, 2018-02-22 16:16, pirms 6 gadiem
Būs labi! Šodien pirmajā setā R izsjatijās nevarigs, malacis , ka saņēmās!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-22 18:01, pirms 6 gadiem
Lai izdodas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja