Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš pēc sliktā sākuma uzvar EČ 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš pēc sliktā sākuma uzvar EČ 1/4 finālā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš iekļuvuši Eiropas čempionāta pusfinālā. Latvieši pēc ļoti slikti aizvadītā pirmā seta uzvarēja mājinieku favorītus Aleksandru Brauveru un Robertu Mēvsenu ar rezultātu 2-1 (13:21, 22:20, 15:10).

Samoilovs un Šmēdiņš līdz šim nav piedzīvojuši zaudējumu šajā čempionātā. Tieši tādā pašā situācijā atradās mājinieku favorīti un cerības, Aleksandrs Brauvers un Roberts Mēvsens. Ar otro numuru izliktie nīderlandieši nav Latvijas dueta parocīgākais pretinieks, jo šosezon zaudēts trijos no četriem dueļiem. Pēdējais no tiem bija Varšavā, kur cīņā par bronzas godalgām Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja ar 2-1 (21:18, 18:21, 17:15). Arī šī cīņa bija gaidāma ļoti spraiga.

Spēli dueti sāka līdzīgi, bet pirmie izrāvienu veica Nīderlandes pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 7:4. Arī turpinājums latviešiem nebija sekmīgs. Samoilovs nespēja regulāri apspēlēt Mēvsena bloku, kas beidzās ar nonākšanu iedzinējos ar 6:12. Ar to pirmo setu tikpat kā varēja jau norakstīt. Pēc tehniskā pārtraukuma nīderlandiešiem bija iespēja vēl palielināt pārsvaru, bet Samoilovs laboja situāciju ar bloku (10:15). Drīz pēc tam ar tīkla palīdzību Brauvers tika pie eisa, palielinot pārsvaru līdz septiņiem punktiem. Latvieši nespēja atspēlēt arī pirmo setbumbu, zaudējot to ar graujošu rezultātu 13:21.

Otro setu labāk sāka latvieši, pirmo reizi atspēlējot pretinieku uzbrukumu uzreiz pēc serves. Šmēdiņš to paveica, panākot 2:0. Arī turpinājumā latvieši radīja pretiniekiem problēmas pēc servēm, bet meistarība darīja savu, nīderlandiešiem turpinot nepieļaut kļūdas. Brīdi vēlāk Samoilovs atdūrās Mēvsena blokā, rezultātam kļūstot neizšķirtam (4:4). Nākamos divus punktus atkal guva latvieši, turpinot cīņu. Samoilovam drīz vien izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā un palielināt rezultāta starpību līdz trīs punktiem (9:6). Mēvsens vispirms neizmantoja iespēju atgūt punktu uzreiz, bet pēc tam gan ar bloku sadeldēja deficītu. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10.

Pēc tehniskā pārtraukuma nīderlandieši reti, bet tomēr pieļāva kļūdas, kas ļāva Latvijas duetam iegūt trīs punktu pārsvaru (15:12). Kamēr mājinieki spēlēja uz Šmēdiņu, tikmēr Latvijas duets droši turējās divus - trīs punktus priekšā. Pamainot serves virzienu, Samoilovs uzreiz kļūdījās uzbrukumā. Pēc tam Šmēdiņš piecēla pārāk tuvu tīklam un tas ļāva pretiniekiem panākt izlīdzinājumu (17:17). Pēc tam Samoilovs laboja situāciju ar labām darbībām aizsardzībā, atjaunojot divu punktu pārsvaru. Ar grūtībām latviešiem nāca arī 20. punkts, Šmēdiņam vēlreiz par tuvu pieceļot bumbu tīklam. Pēc sliktas serves uzņemšanas latvieši it kā tika pie punkta, bet tiesnesis fiksēja kļūdu Samoilovam, raidot bumbu pāri tīklam. Nākamajā izspēlē neizdevās realizēt otro setbumbu, dodot iespēju mājiniekiem. Viss tomēr beidzās labvēlīgi Latvijas duetam, jo kļūdu piespēlē pieļāva Mēvsens - 22:20.

Izšķirošais sets sākās ar garu izspēli, kuru noslēdza Mēvsens, bet nākamos divus punktus guva Latvijas pludmales volejbolisti. Latviešiem bija iespēja arī iegūt divu punktu pārsvaru, bet Šmēdiņš nespēja raidīt bumbu pretinieku laukuma pusē. Brīdi vēlāk Mēvsens pieļāva divas kļūdas pēc kārtas, bet Samoilovs ar bloku viņu apstādināja arī trešajā izspēlē. Nīderlandieši paņēma pārtraukumu, pēc kura Samoilovs vēlreiz apstādināja Mēvsenu (7:3). Mēvsens bija pilnībā izsist no ierindas, drīz vien kļūdoties vēlreiz (9:4). Nīderlandieši atspēlēja divus punktus, bet deficīts bija ļoti liels. Samoilovs ar māņu sitieniem tuvināja Latvijas duetu pretī uzvarai. Šmēdiņam izdevās atspēlēt Mēvsena uzbrukumu un atjaunot piecu punktu pārsvaru (13:8). Latvieši nokārtoja formalitātes un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2-1 (13:21, 22:20, 15:10).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš atkal Eiropas čempionātā cīnīsies par medaļām, iekļūstot pusfinālā. Tajā latviešiem pretī stāsies Krievijas duets Semjonovs/Ļešukovs, kas pusfinālā ar 2-0 (26:24, 21:17) pieveica tautiešus Stojanovski/Veličko. Pusfināls paredzēts rīt, plkst. 17:00.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-21 19:30, pirms 6 gadiem
Lieliski aizvadīts 2 sets un pelnīti tiek pusfinālā!!
Jāņem 2x tas EČ tituls

  -3 [+] [-]

, 2018-07-21 19:57, pirms 6 gadiem
Kurināt kurināt vajag.
Bet ticu ka beidzamais gads šim duetam kopā. Drusku tas bīčš mainās , vienlīdz labi visā vairs nav tas , kas bija.
Ja kļūdos , tad cerams uz veiksmīgu viņiem tālāko sadarbību. 😊

  +1 [+] [-]

, 2018-07-21 20:05, pirms 6 gadiem
Iepriecināja!

     [+] [-]

, 2018-07-21 20:06, pirms 6 gadiem
Aknas čupā rakstīja: Kurināt kurināt vajag.
Bet ticu ka beidzamais gads šim duetam kopā. Drusku tas bīčš mainās , vienlīdz labi visā vairs nav tas , kas bija.
Ja kļūdos , tad cerams uz veiksmīgu viņiem tālāko sadarbību. 😊
Saša varētu sākt spēlēt ar savu brāli un Janku ar Toču.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-21 20:18, pirms 6 gadiem
Aknas čupā rakstīja: Kurināt kurināt vajag.
Bet ticu ka beidzamais gads šim duetam kopā. Drusku tas bīčš mainās , vienlīdz labi visā vairs nav tas , kas bija.
Ja kļūdos , tad cerams uz veiksmīgu viņiem tālāko sadarbību. 😊
Ja kādam no viņiem ir doma par Tokiju, tad realizējams tas ir tikai vienam ar otru pārī. Šī gada beigās jau sākas kvalifikācija.

Tak što par 110% Tu kļūdies.

     [+] [-]

, 2018-07-21 20:37, pirms 6 gadiem
kļūdos es patstāvīgi. doma tāda ka vajadzētu upurēt biški un veikt pārbūvi pāros ,noliekot kādiem jaunajiem un perspektīvajiem blakus.
Mans tāds , ne pārāk prātīgs , bet ilgtermiņā veselīgs piedāvājums. 😉
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-21 20:45, pirms 6 gadiem
Vai ir kāds HD links kas strādā Vācijā? Paldies

  +2 [+] [-]

, 2018-07-21 20:56, pirms 6 gadiem
Aknas čupā rakstīja: kļūdos es patstāvīgi. doma tāda ka vajadzētu upurēt biški un veikt pārbūvi pāros ,noliekot kādiem jaunajiem un perspektīvajiem blakus.
Mans tāds , ne pārāk prātīgs , bet ilgtermiņā veselīgs piedāvājums. 😉
PaTstāvīgi vai paStāvīgi, t.i. kļūdies tu pats vai kļūdies vienmēr?

     [+] [-]

, 2018-07-21 21:41, pirms 6 gadiem
Krievus uzvarēs, tur bez variantiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-21 21:51, pirms 6 gadiem
PSc ko var muldēt čaļi kopā no 2012 gada Ir uzvarējuši 3x PK kopvērtējumā, 1x EČ, 2x EČ sudrabs, plus vēl dažas uzvaras turnīros,
bet jūs runājat par beigšanu kopā spēlēt.
Jā, nezinu tipiski letiņi dīgt pat tad, kad ir panākumi.