Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs zaudē šveiciešiem un Eiropas čempionātā finišē devītie

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Točs zaudē šveiciešiem un Eiropas čempionātā finišē devītie
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: CEV

Eiropas čempionātu pludmales volejbolā ar devīto vietu noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši astotdaļfinālā ar 1-2 (21:15, 19:21, 14:16) piekāpās Niko Bīleram un Marko Kratigeram no Šveices.

Pļaviņš un Točs vakar ļoti pārliecinoši pārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu. Pateicīgs pretinieks trāpījās arī astotdaļfinālā, kurā bija jāspēlē pret šveiciešiem Niko Bīleru un Marko Kratigeru, kuriem pietika ar divām uzvarām, lai uzvarētu grupā. Viņiem izdevās trīs setu cīņā pieveikt arī jau Eiropas čempionu vietu atbrīvojušos Paolo Nikolai un Danieli Lupo no Itālijas.

Spēli labāk sāka Šveices pludmales volejbolisti. Viņi spēlēja uz Pļaviņu, kas deva rezultātu un ļāva izvirzīties vadībā ar 4:1. Trīs punktu pārsvars pazuda uzreiz. Pļaviņš divreiz labi uzservēja, panākot līdzsvaru uz tablo. Pēc Toča kļūdas uzbrukumā šveicieši atguva divu punktu pārsvaru, bet uzreiz to arī pazaudēja (7:7). Šveices pludmales volejbolisti spēlēja ļoti labi un vēlreiz ieguva trīs punktu pārsvaru. Latvijas duets nepalika atbildi parādā, dodoties tehniskajā pārtraukumā ar minimālu deficītu (10:11).

Pēc pārtraukuma Pļaviņš ar labām servēm izvirzīja latviešus vadībā ar 12:11. Šveices pludmales volejbolisti uzreiz paņēma pārtraukumu. Pēc tā iniciatīva jau bija latviešu pusē. Pļaviņš ļoti labi darbojās aizsardzībā, Točs atzīmējās ar vienu no retajiem blokiem spēlē, bet tas ļāva iegūt vajadzīgo pārsvaru, lai galu galā uzvarētu pirmo setu ar rezultātu 21:15.

Otro setu ar lielisku darbību aizsardzībā sāka Točs, izvirzot latviešus vadībā ar 2:0. Pēc Toča bloka rezultāts kļuva 5:2, bet tam sekoja šveiciešu izrāviens. Bīlers izcēlās ar eisu, Kratigers ar diviem blokiem, kas latviešiem lika ņemt pārtraukumu. Pēc tā latvieši saņēmās un ar Toča bloku palīdzību atjaunoja divu punktu pārsvaru. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10. Pēc atpūtas Latvijas duets noturēja iegūto pārsvaru un arī palielināja līdz trīs punktiem, kad Pļaviņš atspēlēja bumbu aizsardzībā (15:12). Šveicieši atbildi parādā nepalika, Bīleram atbildot ar labu darbību aizsardzībā. Pļaviņš nākamajā izspēlē raidīja bumbu autā, un rezultāts kļuva neizšķirts (15:15). Točs ar bloku atjaunoja divu punktu pārsvaru (18:16), bet seta galotnē šveicieši atgriezās pie servēm pa Pļaviņu, kurš nespēja regulāri apspēlēt Kratigeru. Tas Šveices pārim ļāva izraut uzvaru ar 21:19.

Arī trešo setu ar Pļaviņa bloķēšanu sāka Kratigers, bet brīdi vēlāk Pļaviņš netika galā ar viņa servi (1:3). Situāciju laboja Točs, kurš pretiniekus piespieda kļūdīties pie tīkla (3:3). Turpinājumā dueti cīnījās punkts punktā. Latviešiem uz brīdi izdevās iegūt minimālu vadību, bet uzreiz Šveices pāris mainīja situāciju par labu sev. Viņiem arī izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru pēc Toča kļūdas uzbrukumā (10:8). Pašu kļūdas nespēja šo pārsvaru noturēt, kas noveda pie Latvijas dueta izrāviena un vadības pārņemšanas (12:11). Lauzt cīņas gaitu līdz galam, kā tas bija pirmajā setā, neizdevās. Šveicieši pēc pārtraukuma pārņēma vadību un sīvā cīņā izslēdza latviešus no turnīra.

Līdz ar to Pļaviņš un Točs zaudēja spēlē ar 1-2 (21:15, 19:21, 14:16) un Eiropas čempionātu noslēdza 9. vietā.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-21 16:15, pirms 6 gadiem
pfff

     [+] [-]

, 2018-07-21 16:17, pirms 6 gadiem
SUI atrada vājo posmu LV saspēlē. Sāka servēt virsū Pļaviņam un viņš bieži atdūrās blokā, uzbrukumam bija negatavs.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-21 16:51, pirms 6 gadiem
Nu žēl! Gribējās jau redzēt LAT-ESP.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-07-21 17:52, pirms 6 gadiem
KoNuKo rakstīja: SUI atrada vājo posmu LV saspēlē. Sāka servēt virsū Pļaviņam un viņš bieži atdūrās blokā, uzbrukumam bija negatavs.
Tā ir! Pļaviņam sen jādodās pensijā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-21 23:00, pirms 6 gadiem
Pateicoties Toca neprasmej darboties pie tīkla un daudzām pieļautajām kļūdām, šāds rezultāts bija paredzams. Spēli vilka Pļaviņš , ja neskatoties uz pēdējo punktu, tas bija super!