Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Mājinieki līksmo, Eiropas čempionātā triumfē Kaizere un Mepelinka

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mājinieki līksmo, Eiropas čempionātā triumfē Kaizere un Mepelinka
Sanne Kaizere un Madeleina Mepelinka
Foto: CEV

Nīderlandē ar mājinieču Sannes Kaizeres un Madeleinas Mepelinkas uzvaru noslēdzies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā sievietēm. Kaizere un Mepelinka finālā ar 2-0 (21:16, 26:24) pārspēja šveicietes Nīnu Betšartu un Taņu Huberli.

Lai iekļūtu finālā, šveicietes Nīna Betšarta un Taņa Huberli bija jāpārspēj spānietes Elza Bakerizo un Lilianu Fernandesu, ko izdevās paveikt sīvā trīs setu cīņā. Tikmēr ar 15. numuru izliktās mājinieces Sanne Kaizere un Madeleina Mepelinka trešajā setā atspēlēja četru punktu deficītu un pieveica čehietes Barboru Hermanovu un Marketu Slikovu. Abi dueti savā starpā tikās vēl nesen Gštādes piecu zvaigžņu turnīrā, kur ar 2-0 (21:19, 21:16) labākas bija šveicietes.

Eiropas čempionāta finālu labāk sāka Nīderlandes pludmales volejbolistes, kuras izvirzījās vadībā ar 6:3. Huberli atbildēja ar bloku un deficīta sadeldēšanu līdz minimumam. Nīderlandes pludmales volejbolistēm bija labas iespējas atjaunot lielāku pārsvaru, bet allaž vietā bija pretinieču bloks. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10. Šveicietēm izdevās panākt izlīdzinājumu, bet pēc atpūtas mājinieces atgriezās divus punktus priekšā (13:11). Brīdi vēlāk Mepelinkai izdevās ieservēt eisu, šveicietēm ņemot pārtraukumu (15:12). Pārtraukums neko nedeva, Nīderlandes duetam turpinot dominēt. Betšartai ar pašaizliedzīgu cīņu aizsardzībā izdevās saglabāt Šveices dueta izredzes, bet mājinieces pārsvaru neizlaida - 21:16.

Otro setu ar diviem punktiem sāka Šveices pludmales volejbolistes, pateicoties Betšartas cīņai aizsardzībā. Huberli drīz vien atzīmējās arī ar bloku, panākot trīs punktu pārsvaru (5:2). Abi dueti apmainījās ar kļūdām, situācijai uz tablo nemainoties. Pēc vienas no tām Huberli panāca 10:6. Nīderlandietes uzreiz atspēlēja divus punktus, kas vēl bija atspēlējams deficīts. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9.

Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Betšarta kļūdījās uzbrukumā un atdūrās pretinieces blokā, rezultātam kļūstot neizšķirtam (14:14). Pēc atpūtas Kaizere nospēlēja aizsardzībā, izvirzot mājinieces vadībā. Uz kādu brīdi Nīderlandes duets zaudēja vadību, bet seta izskaņā atguva (18:17). Brīnumus nākamajā izspēlē rādīja Kaizere, kura atspēlēja trīs teju neņemamas bumbas un beigās guva 19. punktu. Šveicietes nepadevās, Huberli bloķējot Kaizeres uzbrukumu (19:19). Betšartai bija iespēja iegūt setbumbu, bet viņa izsita bumbu autā. Mepelinka ļoti labi uzservēja pa Betšartu, bet šveiciete ar lielām grūtībām izglāba epizodi. Kaizere īsā laikā vēlreiz iesita bumbu Huberli blokā, atdodot setbumbas iespējas pretiniecēm. Par prieku mājinieku līdzjutējiem Kaizere un Mepelinka atguva mačbumbas tiesības un ar ceturto piegājienu, piepalīdzot tīklam Mepelinka spēja raidīt bumbu pretinieču laukuma pusē. Līdz ar to Kaizere un Mepelinka triumfēja Eiropas čempionātā - 2-0 (21:16, 26:24).

Cīņā par bronzu diez gan viegli klājās čehietēm Hermanovai un Slukovai. Viņas spēlē pret spānietēm Bakerizo un Fernandesu, uzvarot pirmo setu un esot tuvu arī uzvarai visā mačā. Tad medicīnisko pārtraukumu paņēma spānietes, pēc neilga brīža atsakoties maču turpināt. Līdz ar to bronza tika Hermanovai un Slukovai.

Atcerēsimies, ka Eiropas čempionātā spēlēja arī Latvijas labākās pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Latvietēm neizdevās atkārtot vai uzlabot pērn Jūrmalā sasniegto ceturtdaļfinālu, par mata tiesu pat neizkļūstot no grupas un čempionātu noslēdzot ar vienu uzvaru un 25. vietu.

     [+] [-]

, 2018-07-21 22:53, pirms 6 gadiem
fuu,labi,ka Marketa nepalika ar koku