Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Caica/Liepiņlauska zaudē izšķirošo spēli un neiekļūst Viļņas pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Caica/Liepiņlauska zaudē izšķirošo spēli un neiekļūst Viļņas pamatturnīrā
Ilze Liepiņlauska un Agnese Caica
Foto: Vadims Morozovs / Ergo Open 2017

Latvijas pludmales volejbolistes Agnese Caica un Ilze Liepiņlauska aizvadījušas noslēgušas dalību Viļņā notiekošajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotajā "Satellite" turnīra kvalifikācijā. Latvietes trīs setu cīņā ar 2-1 (17:21, 21:17, 15:8) pārspēja Austrijas duetu, bet izšķirošajā mačā piekāpās baltkrievietēm ar 1-2 (21:15, 20:22, 8:15).

Jau vietu Viļņas pamatturnīrā bija garantējušas Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Marta Ozoliņa/Alise Lece, bet Agnesei Caicai un Ilzei Liepiņlauskai vajadzēja spēlēt kvalifikācijas turnīrā, kurā pirmās pretinieces bija Sofija Vēbere un Penelope Saipa no Austrijas.

Spēli latvietes sāka ar kļūdām uzbrukumā, bet austrietes to īsti nespēja izmantot, rezultātam turoties līdzīgam pirmās piecas izspēles. Tad sekoja austriešu izrāviens un 5:2 uz tablo. Latvietes pamazām iespēlējās, kļuva drošākas, sadeldējot deficītu līdz minimumam (6:7). Kā jau tas ierasts Latvijas čempionātā, Caica centās uzbrukt vairāk ar spēku, kas šoreiz nedeva vēlamo rezultātu. Latvijas dueta pozīcijas iedragāja pretinieču eiss, deficītam pieaugot līdz četriem punktiem (7:11). Latvietēm uzreiz radās iespēja atspēlēt trīs punktus, bet tā vietā atspēlēti tika tikai divi, Caicai kārtējo reizi raidot bumbu autā (9:12).

Pēc pārtraukuma latvietēm izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet pēc tam arī panākt neizšķirtu un pat izvirzīties vadībā (15:14). Tā gan bija pirmā un pēdējā reize setā, kad latvietes atradās vadībā. Seta izskaņa pienāca ar austriešu divu punktu pārsvaru, kas ātri vien tika pārvērsts uzvarētā setā ar rezultātu 21:17.

Otrajā setā Latvijas duetam klājās vēl labāk, kas ļāva ar tādu pašu rezultātu 21:17 revanšēties, kas nozīmēja, ka mača liktenis izšķirsies trīs setos. Trešajā setā Latvijas duets spēja izvirzīties vadībā ar divu punktu pārsvaru, bet lielā cīņa vēl bija tikai priekšā. Liepiņlauskas sekmīgā darbība aizsardzībā piespieda pretinieces ņemt pārtraukumu pie rezultāta 7:4. Pēc atpūtas Caicai izdevās ļoti laba serve, bet Liepiņlauska atspēlēja bumbu aizsardzībā, latvietēm izvirzoties vadībā ar 10:5. Tas bija pietiekams pārsvars, lai nešaubītos par uzvaru setā un arī mačā, kas arī tika izcīnīta - 2-1 (17:21, 21:17, 15:8).

Līdz ar to Caica un Liepiņlauska iekļuva kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kurā mērojās spēkiem ar baltkrievietēm Viktoriju Šalajeuskaju un Viktoriju Sjakretavu, kuras pirmajā kārtā ar 2-0 (21:17, 21:15) pārspēja nīderlandietes Katju Stamu un Emmu Piersmu.

Izšķirošo maču labāk sāka baltkrievietes, izvirzoties vadībā ar 5:2. Nākamos divus punktus spēja gūt latvietes, bet Liepiņlauska varēja panākt arī izlīdzinājumu. Baltkrievijas duets atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet tad atkal to zaudēja. Pēc Liepiņlauskas spēcīgā uzbrukuma sitiena dueti devās tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 11:10 Baltkrievijas dueta labā. Pēc pārtraukuma Caicai izdevās tikt pie diviem eisiem - viena tīra, otra ar tīkla palīdzību. Caica šo pirmā seta nogriezni nospēlēja tiešām lieliski, dodot latvietēm vadību ar rezultātu 14:11. Seta turpinājumā Latvijas duets palielināja pārsvaru līdz pieciem punktiem. Baltkrievietes nolaida rokas, kas Caicai un Liepiņlauskai deva drošu uzvaru ar rezultātu 21:15.

Otrā seta sākumā latvietes turpināja iesākto, pārliecinoši izvirzoties vadībā ar 5:1. Nākamos divus punktus pēc Liepiņlauskas kļūdas guva baltkrievietes, bet kopumā viņām padevās labs izrāviens, rezultātam kļūstot nu jau Latvijas duetam negatīvam (7:8). Caicai un Liepiņlauskai izdevās atgūt vadību un doties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 11:10. Pēc pārtraukuma īsu brīdi cīņa ritēja līdzīgi, kad pāris neveiksmes lika nonākt iedzinējos ar 13:15. Latvietes saņēmās un arī ar nelielu veiksmes palīdzību spēja atgriezties vadībā (17:16). Seta galotnē baltkrievietes tika pie divām setbumbām, no kurām nevienu neralizēja (20:20). Ar trešo piegājienu punkts tomēr tika gūts, setam noslēdzoties latvietēm nelabvēlīgi 20:22.

Trešo setu krietni labāk sāka Baltkrievijas duets, izvirzoties vadībā ar 6:2. Caica diezgan bieži skāra tīklu, kas neļāva ilgāk pacīnīties izspēlēs. Trešajā setā iegāza arī serves uzņemšana, rezultāta starpībai turpinot augt (3:9). Lai arī Caica un Liepiņlauska nezaudēja cīņassparu, tomēr deficīts jau bija pārāk liels. Šajā mačā intriga neatgriezās, latvietēm zaudējot maču ar rezultātu 1-2 (21:15, 20:22, 8:15) un neiekļūstot pamatturnīrā. Tajā rīt dalību sāks Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Marta Ozoliņa/Alise Lece.