Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Regža un Graudiņa/Kravčenoka spēlēs Bādenes "Masters" kvalifikācijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļaviņš/Regža un Graudiņa/Kravčenoka spēlēs Bādenes "Masters" kvalifikācijā
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB

Austrijā sācies 2017. gada Eiropas čempionāta pirmais posms pludmales volejbolā Bādenes "Masters". Pēc valstu kvotu mačiem noskaidrojies, ka 22. jūnija kvalifikācijā Mārtiņš Plaviņš un Haralds Regža plkst. 15.50 sāks ar frančiem, bet jau plkst. 12.30 Tīnu Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku eksaminēs vācietes.

Lai tiktu pamatturnīrā, kvalifikācijā jāuzvar divos mačos. Pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš jau iekļauti Bādenes pamatturnīrā, kur izlikti ar pirmo numuru. Pamatturnīra grupu spēles notiks 23. jūnijā. Organizatori ziņo, ka Bādenē līdz šim nekad nav bijis tik spēcīgs dalībnieku sastāvs.

22. jūnija kvalifikācijā ar trešo numuru izliktie Mārtiņš Plaviņš un Haralds Regža pirmajā kārtā spēkosies ar frančiem Maksimu Tjersī un Romēnu Di Džantomaso (#14). Šī dueļa uzvarētāji spēlēs izšķirošajā kvalifikācijas mačā, kur pretī būs, visticamāk, vācieši Armīns Dolingers un Jonatans Erdmans (#6).

Kā jau ziņots, pagājušās nedēļas Pasaules tūres posmā Pļaviņš / Regža tika līdz astotdaļfinālam. Pirms tam grupu mačā, spēkojoties ar pasaules ranga līderiem, pārliecinoši uzvarēja pirmajā setā (21:13), bet turpinājumā nācās atzīt tautiešu pārākumu (17:21, 10:15).

Sākotnēji izskatījās, ka Bādenes "Masters" kvalifikācijā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka tiks izsētas ar 16. numuru un pirmajā kārtā būs jāspēlē ar pirmo numuru izliktajām somietēm Rīku Lehtonenu un Annīnu Parkinenu. Taču pēc Vācijas kvotas mačiem un ranga aktualizācijas rezultātā mūsu dāmas tika izliktas ar 15. numuru. Līdz ar to pirmajā kārtā pretī stāsies ar otro numuru izsētās vācietes Karla Borgere un Margareta Kozuha, kuras CEV rangā atrodas 19. vietā. Augumā mazākā Borgere ar citu pārinieci minētajā rangā ieņem ceturto pozīciju, savukārt garākā Kozuha ir visai liela zvaigzne klasiskajā volejbolā un tikai šogad nopietni pievērsusies pludmales spēlēm.

Pagājušajā nedēļā Graudiņa / Kravčenoka nespēja aizstāvēt U22 Eiropas čempioņu titulu un šoreiz ierindojās piektajā vietā. "Nav tas rezultāts, ko gribējām, bet neko darīt - turpināsim spēlēt un darīsim to vēl labāk," informēja sportistes facebook.com lapā. Bādenes "Masters" kvalifikācijā gan būs grūti izrādīt lielu pretestību spēcīgajām vācietēm, taču pēc tam ieplānoti daudzi citi turnīri.

Atgādinām, ka 16.-20. augustā Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks Jūrmalā, kur spēlēs arī mūsu labākie dueti. Eiropas čempionāta ietvaros pirms tam notiks trīs posmi, pirmais tagad ir Bādenes "Masters".

Izmantotie resursi:
Men Baden - cev.lu
Women Baden - cev.lu

     [+] [-]

, 2017-06-21 22:22, pirms 7 gadiem
Mana prognoze: meitenes zaudēs stabili, puiši tiks pamatā.