Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Kravčenoka apspēlē favorītes un izcīna EEVZA bronzu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Kravčenoka apspēlē favorītes un izcīna EEVZA bronzu
Latvijas pludmales volejbolistes Ukrainā
Foto: Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka beachvolleyball team Latvia

Pērnā gada U22 Eiropas čempiones pludmales volejbolā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka šodien izcīnīja EEVZA pirmā posma bronzu. Sacensības notika Ukrainas ciematā Koropovo, un finālā mūsu sportistes pārspēja turnīra galvenās favorītes.

Austrumeiropas Zonālās volejbola asociācijas (EEVZA) pirmajā posmā piedalās 25 sieviešu dueti, tostarp viens no Latvijas. CEV rangā visaugstāk pozicionējas ukrainietes Inna Mahno / Irina Mahno (#65), seko lietuvietes Ieva Dumbauskaite / Monika Povilaitīte (#89) un Urte Andrjukaitīte / Irina Zobņina (#92), savukārt Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka kotējas 102. pozīcijā. EEVZA posmos Krievijas sportistes parasti figurē lielā skaitā, bet šoreiz nav pieteikušās (varbūt tāpēc, ka Koropovo atrodas netālu no Donbasa).

Šajā turnīrā startēja arī 17 ukrainiešu dueti, jo EEVZA sezonas pirmais posms vienlaicīgi ir arī Ukrainas čempionāta otrais etaps. Kā jau ziņots, Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka vakar sāka jauno sezonu - divreiz apspēlēja ukrainietes (2-1, 2-0) un kā grupas uzvarētājas pārliecinoši kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Šodienas astotdaļfinālā pretī stājās ukrainietes Katerina Kovaļenko un Ksenija Mazura, Kā jau bija gaidāms, ar ceturto numuru izliktās Graudiņa un Kravčenoka izrādījās krietni pārākas, pirmajā setā gan bija zināmas grūtības (21:18), bet otrajā jau saimniekoja mūsējās (21:9). Ceturtdaļfinālā mūsu sportistes sagrāva gados jaunākās mājinieces Katerinu Daševsku un Viktoriju Lisiciju (21:14, 21:5).

Pusfinālā pretī stājās ar otro numuru izliktās lietuvietes Ieva Dumbauskaite un Monika Povilaitīte. Pirmajā setā Latvijas sportistes izrāva uzvaru (22:20), tomēr turpinājumā labāk sekmējās mūsu kaimiņienēm (18:21, 10:15).

Bronzas fināls pret ukraiņu dvīnēm Innu Mahno un Irinu Mahno, kuras pirms turnīra kotējās kā galvenās favorītes. Pirmā seta sākumā notika cīņa par iniciatīvu, ko ieguva mūsējās. Graudiņai divi bloki un 5:3, drīz panākums virs tīkla, Kravčenokas serve un jau 9:5. Vienubrīd pretinieces pietuvojās (15:14), taču mūsējās sasparojās un izcīnīja uzvaru pirmajā setā (21:17). Otrā seta sākumā Latvijas bīčvolejbolistes nonāca iedzinējos (1:4). Pēc tehniskā pārtraukuma Ganādija Samoilova audzēknes tika tuvāk (6:7), taču Kravčenoka neizmantoja iespēju panākt izlīdzinājumu, ko vēlāk panāca Graudiņa (9:9). Līdzīga cīņa risinājās arī turpinājumā. Galotnē ukrainietes neizmantoja trīs setpunktus (22:22) un finišēja ar divām kļūdām - sitiens pāri gala līnijai vienkāršā situācijā un samocīts sitiens tīklā (24:22). Latvijai bronza!

Līdz ar to Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka nopelnīja vietu uz EEVZA pjedestāla - pēdējos gados Latvijas sieviešu bīčvolejbolā kas tāds nebija izdevies.

Graudiņas un Kravčenokas debija Pasaules tūrē nozīmēta Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kur 31. maijā sāksies triju zvaigžņu posms. Sieviešu ieskaitē tur gatavojas startēt arī mūsu Marta Ozoliņa un Alise Lece, savukārt vīriešu turnīram pieteikti trīs Latvijas dueti - pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža un Edgars Točs / Rihards Finsters.

Izmantotie resursi:
worldtour.2017.fivb.com
eevza.eu
cev.lu

  +1 [+] [-]

, 2017-05-21 12:07, pirms 7 gadiem
prognozēju finālu, kāpēc ne?!

  +3 [+] [-]

, 2017-05-21 12:25, pirms 7 gadiem
Bet tagad... Koropovo +18 un mākoņains, Rīgā +20 un saulains

  +1 [+] [-]

, 2017-05-21 14:49, pirms 7 gadiem
fināls strauji tuvojas! vēl tikai jāpaņem lietuvietes!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-21 17:51, pirms 7 gadiem
Vēsturisks panākums, malaces!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-21 20:37, pirms 7 gadiem
Paldies par bronzu un labi ka nebija jāsāk ar Pasaules tūri, jo tur jāspēlē augstākā līmenī.