Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē norvēģiem un neiekļūst ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē norvēģiem un neiekļūst ceturtdaļfinālā
Aleksandrs Samoilovs un Anders Mols cīņā pie tīkla
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmu Sjamenā, Ķīnā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši astotdaļfinālā ar 0-2 (23:25, 17:21) atzina norvēģu Andersa Mola un Kristiana Soruma pārākumu, ierindojoties 9. vietā.

Ar divām uzvarām grupā Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja tajā pirmo vietu un automātiski garantēja vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā. Latviešiem par vietu ceturtdaļfinālā stājās pretī norvēģi Anders Mols un Kristians Sorums, kuri pirmajā kārtā ar ar 2-0 (21:14, 21:10) sagrāva Kataras pludmales volejbolistus Šerifu Jonusi un Ahmedu Tidžanu.

Spēli labāk sāka norvēģi, izvirzoties vadībā ar 3:1. Kādu laiku Norvēģijas pludmales volejbolisti vēl saglabāja vadību, bet tad Samoilovs un Šmēdiņš pārņēma to savās rokās (7:6). Pie divu punktu pārsvara latviešiem Sorums un Mols paņēma pārtraukumu, bet pēc tā neizmantoja iespēju panākt izlīdzinājumu. Pirms tehniskā pārtraukuma vēl viena kļūda uzbrukumā un 12:9 Samoilova un Šmēdiņa labā.

Pēc tehniskā pārtraukuma labi pie tīkla nostrādāja Mols, ļaujot norvēģiem atjaunot līdzsvaru uz tablo un liekot Latvijas duetam ņemt pārtraukumu (13:13). Pēc pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš ar pūlēm nosargāja neizšķirtu, bet pēc tam Samoilova bloks ļāva atjaunot divu punktu vadību (16:14). Drīz pēc tam Samoilova uzbrukums atdūrās Mola blokā, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam. Norvēģiem arī izdevās iegūt vadību, bet Šmēdiņš lieliski bloķēja Mola uzbrukumu, dodot latviešiem setbumbu. To neizdevās izmantot, bet nākamā setbumba jau bija Norvēģijas duetam. Mols ar spēcīgu servi centās tikt pie eisa, bet nesekmīgi. Kādu laiku Latvijas duets turējās, bet tad norvēģiem izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā un gūt izšķirošo punktu, uzvarot setu ar 25:23.

Otrā seta sākumā latviešiem nedaudz nāca talkā veiksme, kas ļāva uzreiz iegūt divu punktu pārsvaru. Mols ar eisu spēja panākt izlīdzinājumu, bet pēc tam arī izvirzīja norvēģus vadībā ar 4:3. Līdz tehniskajam pārtraukumam latvieši meklēja veidus, kā lauzt cīņas gaitu, bet tā arī neatrada, paliekot minimālos iedzinējos (10:11). Pēc pārtraukuma norvēģiem izdevās dubultot savu pārsvaru un kontrolēt cīņas gaitu.

Tad avantūristiski bumbu autā izsita Šmēdiņš, vēl vairāk palielinot norvēģu izredzes uz uzvaru (12:15). Tuvojoties seta galotnei, Šmēdiņš ar viltīgu māņu sitienu neapmānīja norvēģus, kuri tika arī pie 19. punkta. Latvieši vēl paņēma pārtraukumu, bet mača liktenis bija izšķirts. Samoilovs un Šmēdiņš piekāpās Sorumam un Molam ar rezultātu 0-2 (23:25, 17:21), turnīru noslēdzot ar devīto vietu.

     [+] [-]

, 2018-04-21 08:58, pirms 6 gadiem
Norieta turpinājums........

  -1 [+] [-]

, 2018-04-21 09:37, pirms 6 gadiem
@strops biksēs Tev norieta turpinājums

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 09:49, pirms 6 gadiem
Stikla_desa rakstīja: @strops biksēs Tev norieta turpinājums
Nē,pakāst reitinga 18.komandai protams ir lieliski ! Tas Daniels...

  -1 [+] [-]

, 2018-04-21 09:50, pirms 6 gadiem
[+] [-]Ziņot
Stikla_desa, 09:37, pirms 8 minūtēm, ignorēt, atbildēt
@strops biksēs Tev norieta turpinājums

Pat ja tā, tad tas nav sliktākais.Katastrofa ir Džeka Daniela (tava mīļākā) neglābjami bojātas smadzenes.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-21 14:22, pirms 6 gadiem
Izskataas, ka daudzi vecie paari fiziski vairs netur liidzi jauno energiskumam un motivaacijai.