Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Pludmales volejbols mums atņēma arī Egleskalnu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vilde: "Pludmales volejbols mums atņēma arī Egleskalnu"
Raimonds Vilde un diagonāles - Hermans Egleskalns, Gundars Celitāns
Foto: Renārs Buivids, volejbols.lv

Latvijas volejbola valstsvienības un "RTU/Robežsardze" kluba galvenais treneris Raimonds Vilde (52) sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka pludmales volejbols iecērt robus mūsu klasiskā volejbola izlasē. Speciālists tomēr novēl veiksmi tiem, kuri pāriet uz pludmales mačiem.

Pludmales volejbols izlasei nosmēlis vairākus svarīgus spēlētājus... "Viegli nav, tagad arī pēdējo diagonāles spēlētāju Hermanu Egleskalnu paņēma nost," norāda Raimonds Vilde. "Cilvēkam jau pašam jāizdomā, ko viņš grib. Nav manā varā atturēt viņus vai piespiest palikt klasiskajā volejbolā. Lai jau izdodas tur! Protams, ar mūsu spēlētāju resursiem, ir grūti. Tas pats Jānis Šmēdiņš mums izlasē bija ļoti vērtīgs spēlētājs ar labu uzņemšanu, labu bloku. Tāpēc jau viņš ir labs arī tur. Nevar jau atdalīt, jo tas tomēr ir viens sporta veids. Pamati ir tie paši. No mūsu vadošajiem pludmales volejbolistiem tikai Saša Samoilovs, kuru tēvs pludmalē dzina uz priekšu, nav izgājis klasiskā volejbola skolu."

Kā zināms, Latvijas klasiskā volejbola izlase 2012. gadā demonstrēja cerīgu sniegumu un nopelnīja balvu kā valsts gada labākā komanda, savukārt 2013. gada jūnijā bija tuvu, lai tiktu uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Viens no tā laika izlases līderiem, raženais diagonāles spēlētājs Hermans Egleskalns (25) tagad pārgājis uz pludmales volejbolu, jo tur ir reāla iespēja kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Viņa pārinieks patlaban ir 2012. gada pasaules labākais aizsardzības spēlētājs Mārtiņš Pļaviņš (29), kurš Londonas olimpiskajās spēlēs kopā ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzas medaļu. Visiem zināms, ka pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pērn un aizpērn bija pasaules ranga līderi.

Kā jau ziņots, Hermans Egleskalns un Mārtiņš Pļaviņš šodien aizvadīja savas pirmās kopīgās oficiālās spēles pludmales volejbolā un ar divām uzvarām iekļuva Ķīnas "Open" pamatturnīrā, kur būs cīņa par lielākiem punktiem Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  +2 [+] [-]

, 2015-04-21 15:40, pirms 9 gadiem
acīmredzot pludmales volejbolam ir švaka sagatavošanas sistēma...

  +2 [+] [-]

, 2015-04-21 16:21, pirms 9 gadiem
Jo beach tas ir kruta.. saule, beibes, smiltis, jūra... tripi uz siltajām zemēm..
Izvēle diezgan loģiska

  +3 [+] [-]

, 2015-04-21 16:45, pirms 9 gadiem
Lielais volejbols taču ir tik vilinošs! Ar ceļiem uz cietas dēļu grīdas, mazas algas, traumas, zaudējumi, tiešām nesaprotu, kāpēc viņi iet projām

     [+] [-]

, 2015-04-21 16:50, pirms 9 gadiem
Mandaliina rakstīja: Jo beach tas ir kruta.. saule, beibes, smiltis, jūra... tripi uz siltajām zemēm..
Izvēle diezgan loģiska
tieši tā,plus gan jau bija apnicis klasiskais un ja neveiksies bīča (pārspļāvu pār plecam) nenozīmē ka nevar atgriezties klasiskajā,bet zinot šo pāra potenciālu,tas laikam nenotiks!

  -1 [+] [-]

, 2015-04-21 16:59, pirms 9 gadiem
tā, protams, ir utopija, taču būtu visai interesanti, ja uz klasiskā volejbola izlasi paņemtu arī visus mūsu bīčiniekus. nez, tiktu mūsējie uz EČ finālturnīru? Vilde jau pats saka - volejbols ir volejbols. nu lūk, būtu mums klasiskā volleja superizlase, ja tajā uzspēlētu arī Šmēdiņš, Samoilovs, Pļaviņš, Egleskalns visi pārējie.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-21 18:06, pirms 9 gadiem
Nu neko viņi tur pārsteidzošu neparādītu, lecienā jau nu noteikti neatpaliekam. Bet Šenkers jau parādīja, ka vidēji esam zem EE līmeņa.

Bīč ir pavisam cits funktieris. LV ļoti maz kura izlase spēlē ok, bet Solo/Pāris gan kotējamies vairākos sporta veidos.

  -3 [+] [-]

, 2015-04-21 19:30, pirms 9 gadiem
Šanker līga rāda Latvijas voleja līmeni. Bīčā vēl kaut ko varam, jo pasaulē to neņem par pilnu.Tas apmērar kā ar to sporta paveidu, kur skraidelē ar tauriņu ķeramajiem.

     [+] [-]

, 2015-04-21 19:37, pirms 9 gadiem
Pukuzirnis12 rakstīja: Šanker līga rāda Latvijas voleja līmeni. Bīčā vēl kaut ko varam, jo pasaulē to neņem par pilnu.Tas apmērar kā ar to sporta paveidu, kur skraidelē ar tauriņu ķeramajiem.
Jā, nekā ievērības cienīga jau nav pasaules mērogā, taču vismaz finansiālā puse tur ir sakārtota. Nedomāju, ka pamatturnīru dalībniekiem ir problēmas ar izdzīvošanu.
Galu galā, tīri uz balvu fondiem pirms 2 gadiem vien SŠ bija savācis virs 300k$, pagājušais gads pēc balvu fondu krietnas paaugstināšanas noteikti nebija sliktāks. Protams, tur nāk nost visādi izdevumi, bet ir jau arī sponsori, kas dod papildu atbalstu, tāpēc nešaubos, ka katram savs sotaciņš sanāca sezonā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-21 20:04, pirms 9 gadiem
Pukuzirnis12 rakstīja: Šanker līga rāda Latvijas voleja līmeni. Bīčā vēl kaut ko varam, jo pasaulē to neņem par pilnu.Tas apmērar kā ar to sporta paveidu, kur skraidelē ar tauriņu ķeramajiem.
Nu gan kaut ko pilnīgi šķērsām izdomāji. Nez kāpēc liekas,ka par bīču ir lielāka interese,kā par klasisko.

     [+] [-]

, 2015-04-21 20:12, pirms 9 gadiem
večukiņš rakstīja: Nu gan kaut ko pilnīgi šķērsām izdomāji. Nez kāpēc liekas,ka par bīču ir lielāka interese,kā par klasisko.
Nav un nebūs, bet pludmales volejbols ir interesants skatītājiem un sponsoriem- tāpēc ar to var pelnīt naudu.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-21 20:19, pirms 9 gadiem
Ja pludmales volejbols spēs vēl vairāk profesionāļus piesaistīt, tad līmenis un popularitāte tikai celsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-21 20:48, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: 1.vieta SS>Gulbja 10. vieta
Resnā Holkomba ekipāža= McLaren-Mercedes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 10:39, pirms 9 gadiem
visu cieņu Vildem, taču izlasē ir vajadzīgas pārmaiņas! izlases spēlētāju kodols nav zemē metams, pietrūkst tikai svaigu ideju un emociju!

     [+] [-]

, 2015-04-23 23:30, pirms 9 gadiem
Domāju HE aiziešanā arī ir Vildes faktora
Vilde jau ar nav vainīgs, ja šo velk federācija