Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovs un Gabdulļins ar divām uzvarām iekļūst pamatturnīrā Kambodžā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

M.Samoilovs un Gabdulļins ar divām uzvarām iekļūst pamatturnīrā Kambodžā
Mihails Samoilovs uzbrukumā. Foto: FIVB

Divas uzvaras Pasaules kausa tūres divu zvaigžņu posma kvalifikācijas turnīrā Kambodžā izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins. Latvieši pieveica Norvēģijas un Šveices pārus, iekļūstot pamatturnīrā.

Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins pagājušajā nedēļā nespēja iekļūt Dohas četru zvaigžņu pamatturnīrā, bet nu devās uz Kambodžu, kur risinās divu zvaigžņu turnīrs. Arī tur vajadzēja pārvarēt kvalifikācijas divas kārtas.

Pirmajā kārtā latviešiem pretī stājās 27 gadus vecais Sveins Solhaugs un 21 gadu vecais Aleksandrs Serums. Duetam šī bija pirmā kopīgā spēle starptautiskajā apritē. Šosezon jau apbružājušies latvieši norvēģiem lielus variantus spēlē nedeva. Pirmajā setā ielaisti 12 punkti, otrajā 10 un likumsakarīga un ļoti pārliecinoša uzvara ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:10).

Lai iekļūtu pamatturnīrā Samoilovam un Gabdulļinam vajadzēja pieveikt gados jaunākos šveiciešus Florianu Brīru un Leo Diljēru, kuram šis bija pirmais starptautiskais turnīrs pieaugušo konkurencē. Pirmajā mačā šveicieši salīdzinoši viegli ar 2-0 (21:18, 21:9) pārspēja Singapūras duetu, bet latvieši jau bija daudz cietāks rieksts. Pirmajā setā abas komandas cīnījās gana spraigi, lai nedauz ievilktos arī seta galotne. Pie rezultāta 20:20 Samoilovs un Gabdulļins salauza pretinieku pretestību un svinēja uzvaru ar 22:20. Otrajā setā šveicieši tā arī neatguvās, kas beidzās ar Latvijas dueta uzvaru - 2-0 (22:20, 21:13).

Līdz ar to Samoilovs un Gabdulļins rīt uzsāks cīņas pamatturnīrā. Lai arī turnīra dalībnieku sastāvs nav īpaši spēcīgs, tomēr dalībnieku vidū atrodami pludmales volejbola sabiedrībai daži ļoti zināmi vārdi, kā Maksims Sivolaps, Artjoms Jarzutkins, Kristofers Makhjū un Mariušs Prudels. Tāpat pie favorītiem derētu pieskaitīt austriešus Kristofu Dresleru un Aleksandru Hūberu, kā arī čehus Janu Dumeku un Vaclavu Berciku.