Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Regža un Šmits Kišas salā sāk ar uzvaru un zaudējumu

Regža un Šmits Kišas salā sāk ar uzvaru un zaudējumu
Kristaps Šmits
Foto: FIVB

Kišas salā Irānā sācies Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu posma pludmales volejbolā pamatturnīrs. Tajā pirmo uzvaru izcīnījuši Haralds Regža un Kristaps Šmits, kas garantēja izkļūšanu no grupas, bet cīņā par pirmo vietu tajā latvieši piekāpās Itālijas duetam.

Haraldam Regžam un Kristapam Šmitam šis bija pirmais lielais kopīgais turnīrs. Regža iepriekš spēlēja ar Mārtiņu Pļaviņu, bet Kristaps Šmits ar Mihailu Samoilovu. Kopējie punkti ļāva Regžam un Šmitam startēt uzreiz pamatturnīrā, kur viņu pirmie pretinieki bija Nils Ēlers un Lorencs Šūmans no Vācijas.

Spēli labi sāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 4:2, bet iespēja gūt trīs punktu pārsvaru palika pretinieka blokā. Drīz pēc tam ar pretinieka servi netika galā Šmits, ļaujot pretiniekiem vispirms panākt izlīdzinājumu, bet pēc tam arī izvirzīties minimālā vadībā. Latvieši turpināja spēlēt uz divus metrus un 10 centimetrus garo Nilu Ēleru, ar kura apspēlēšanu pie tīkla nereti bija problēmas. Uz brīdi pēc Ēlera kļūdas latvieši atguva vadību, bet tad sekoja izrāviens, vāciešiem izvirzoties vadībā ar 10:7. Situāciju pie tīkla laboja Regža, sadeldējot deficītu līdz minimumam. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 11:10 Vācijas dueta labā.

Seta otro pusi komandas sāka līdzīgi, te vienai, te otrai gūstot pa diviem punktiem pēc kārtas. Latvieši nospēlēja bumbu aizsardzībā, bet nespēja atjaunot līdzsvaru uz tablo. Jau nākamajā izspēlē Lorencs Šūmans paņēma sarežģītu bumbu, ļaujot vāciešiem izvirzīties vadībā ar 16:13. Turpinājums labāks latviešiem, kuri guva četrus punktus pēc kārtas un pārņēma vadību, sākoties seta izskaņai. Nākamās bumbas latvieši atdeva, kas lika ņemt pārtraukumu (17:19). Pēc pārtraukuma Ēlers pie tīkla nebija pārspējams, latviešiem zaudējot pirmo setu ar 17:21.

Otrā seta ievadā latviešiem turpinājās problēmas ar Ēlera servju uzņemšanu, kas lika nonākt iedzinējos ar 1:3. Seta turpinājumā Latvijas duetam izdevās pacelt pāris bumbas aizsardzībā, bet nesekmējās uzbrukuma noslēgums. Rezultāta starpība pieauga līdz trīs punktiem, bet pēc Šūmana kļūdas atkal sadila līdz minimumam (6:7). Nākamos trīs punktus atkal guva vācieši, vairāk cīnoties ar sevi. Ēlers kārtējo reizi apliecināja sevi arī blokā, kas ļāva doties tehniskajā pārtraukumā ar piecu punktu pārsvaru (13:8). Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši pilnībā atgriezās cīņā. Atkal punkti tika meklēti pie Ēlera, kas regulāri arī nāca (15:13). Līdz seta beigām Latvijas duets pārdzīvoja pāris mazas krīzītes, bet tomēr uzvarēja setu ar 21:19.

Mača liktenis izšķīrās trešajā setā, kuru dueti sāka līdzīgi, bet pirmie kļūdas pieļāva tieši Latvijas pludmales volejbolisti. Vispirms Regža sita trosē, bet pēc tam neprecīza otrā piespēle fiksēta Šmitam (3:5). Tas bija lūzuma punkts, nākamajā izspēlē Regžam triecot bumbu Ēlera blokā, bet vēl izspēli vēlāk Ēleram aizķerot bumbu pie tīkla (7:3). Arī vācieši nespēlēja noturīgi, kas ļāva Latvijas duetam atgriezties spēlē (7:8). Latviešiem drīz vien bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu, bet neīstajā brīdī Regža raidīja bumbu trosē. Sekoja vēl viens lūzums, pārtraukums, bet pēc tā atspēlēts trīs punktu deficīts. Ēlers turpināja pieļaut kļūdas svarīgos brīžos, dodot latviešiem mačbumbu. Šmitam bija divas iespējas izraut uzvaru, bet viņš atdūrās Ēlera blokā (14:14). Seta izskaņā Šūmans nepārliecinoši nospēlēja uzbrukumā, ļaujot Regžam likt punktu šim mačam - 2:1 (17:21, 21:19. 17:15).

Līdz ar to latvieši garantējuši izkļūšanu no grupas, bet vēl vajadzēja cīnīties par uzvaru tajā ar itāļiem Tiziano Andreatu un Andrea Abiati, kuri ar 2-1 (18:21, 21:18, 15:11) pārspēja mājiniekus Raoufi un Salemi. Otro maču šodien komandas sāka līdzīgi, te vienai, te otrai esot minimālā vadībā. Seta pirmajā pusē nedaudz labāko tomēr bija Regža un Šmits, dodoties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 11:10.

Pēc tā latviešiem bija iespēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet pretinieku bloks to liedza. Arī itāļiem bija labas iespējas nelielam izrāvienam, bet kļūdas pašu izpildījumā ļāva Latvijas duetam saglabāt vadību un beidzot arī iegūt četru punktu pārsvaru pēc Regžas bloka (17:13). Itāļi paņēma pārtraukumu, bet ne izglābties pirmajā setā. Latvieši prasmīgi nospēlēja seta galotni, svinot pānākumu ar 21:15.

Otrā seta ievadā latviešiem bija problēmas ar uzbrukumu noslēgumu, nonākot iedzinējos ar 2:5. Pretinieki pēc tam deva iespēja atspēlēties, bet Latvijas duets tās neprata izmantot. Rezultāta starpība pieauga arī līdz četriem punktiem, bet tehniskajā pārtraukumā itāļi devās pie sev labvēlīga rezultāta 12:9. Seta otro daļu ar lielisku servi sestajā zonā sāka Regža, bet pēc tam itāļi ar lielu azartu cīnījās aizsardzībā, atjaunojot četru punktu pārsvaru (14:10). Latvieši vēl paņēma pārtraukumu, bet otrais sets bija norakstāms. To Regža un Šmits zaudēja ar 15:21.

Trešajā setā latviešu nedienas turpinājās, nonākot iedzinējos ar 0:6. Itāļi servēja pa Kristapu Šmitu, kurš netika galā ar saviem uzdevumiem. Paņemtais pārtraukums neko daudz nedeva. Vēlāk Itālijas pludmales volejbolisti sāka pieļaut kļūdu pēc kļūdas, dodot Regžam un Šmitam nelielu cerību (7:9). Seta izskaņā visu noteica spēle aizsardzībā, labākiem šajā spēles komponentā esot Itālijas pludmales volejbolistiem. Četru punktu deficīts tomēr bija pārāk liels, Regžam un Šmitam zaudējot cīņu par uzvaru grupā ar 1-2 (21:15, 15:21, 13:15). Līdz ar to latviešiem rīt būs jācīnās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.


Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.