Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters/Solovejs zaudē poļiem un grupā paliek otrie

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs zaudē poļiem un grupā paliek otrie
Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters
Foto: FIVB

Ar uzvaru Kišas salā Irānā notiekošo Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu turnīru sākuši arī Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, kuri pirmajā mačā apspēlēja Nīderlandes duetu. Cīņā par uzvaru grupā latviešiem pretī stājās Prudels un Szalankevičs no Polijas, kuriem zaudējums trīs setu mačā.

Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs Kišas salā varēja spēlēt uzreiz pamatturnīrā, pirmajā mačā tiekoties ar Dirku Boli un Stīvenu van de Veldi no Nīderlandes.

Spēli krietni labāk sāka Nīderlandes pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 3:0. Nākamajās izspēlēs pretinieku pieļautās kļūdas ļāva Latvijas duetam sadeldēt deficītu līdz minimumam (3:4). Panākt izlīdzinājumu latviešiem tā arī neizdevās. Van de Velde ar eisu sestajā zonā atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet pēc tam Finstera serve sagādāja problēmas Bolem, rezultāta starpībai atkal kļūsot minimālai (6:7). Pirms tehniskā pārtraukuma Latvijas duetam bija iespēja izvirzīties vadībā, bet veiksme bija nīderlandiešu sabiedrotā. Nīderlandes duets īsā laikā guva trīs punktus un devās atpūtā pie rezultāta 12:9.

Pēc pārtraukuma nākamos četrus punktus guva latvieši, pirmo reizi izvirzoties vadībā. Latvijas duetu iegāza serves uzņemšana. Ne vienmēr Solovejs ar to tika galā, ļaujot pretiniekiem atgūt vadību. Pirms izšķirošajiem notikumiem pirmajā setā labi pie tīkla nospēlēja Solovejs, izvirzot latviešus vadībā ar 18:17. Pēc tam kļūda Bolem un jau divu punktu pārsvars. Nebija tālu, lai Bole kļūdītos vēlreiz, bet ar atkārtotu iespēju nīderlandieši paņēma svarīgu punktu. Latvieši paņēma pārtraukumu, pēc kura knapi izglābās no punkta zaudējuma. Latvijas duetam bija pirmā setbumba, to realizējot Finsteram - 21:19.

Otrajā setā pirmie pie divu punktu pārsvara tika Nīderlandes pludmales volejbolisti, bet pašu kļūdas uzbrukumā neļāva to vēl vairāk palielināt. Pie Soloveja serves pretinieki centās savus uzbrukumus noslēgt maksimāli ātri, negaidot Latvijas pludmales volejbolistu pie tīkla. Pirms tehniskā pārtraukuma Van de Velde pārliecinoši trieca bumbu pretinieku laukumā, ļaujot saglabāt minimālu vadību (11:10).

Finsters turpināja ik pa laikam ar servi meklēt līnijas, beidzot tiekot arī pie eisa (12:11). Cīņa ilgu laiku ritēja punkts punktā, kad savā uzbrukumā kļūdījās Van de Velde (18:16). Nākamajā izspēlē iespēju atspēlēt bumbu neizmantoja Solovejs, pēc tam kļūdījās Finsters, ļaujot pretiniekiem atjaunot līdzsvaru uz tablo (18:18). Nākamos trīs punktus gan guva Latvijas duets, izcīnot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18).

Līdz ar to Finsters un Solovejs garantējuši izkļūšanu no D grupas, bet par uzvaru tajā cīnījās ar spēcīgajiem poļiem Mariušu Prudelu un Jakubu Szalankeviču, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:18, 21:10) pārspēja Oleksiju Deņinu un Denisu Denisenko no Ukrainas.

Speli ļoti labi sāka Latvijas pludmales volejbolisti, iegūstot trīs punktu pārsvaru, bet tad to izsēja, esot spiesti ņemt pārtraukumu (8:8). Pēc pārtraukuma poļi kļūdījās uzbrukumā un par to vēl kādu laiku diskutēja ar tiesnesi. Diskusijas bija liekas, Finsteram un Solovejam atjaunojot uz īsu brīdi divu punktu pārsvaru. Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši atguva izsēto divu punktu pārsvaru. Poļi aizsardzībā spēlēja labāk, ko kārtējo reizi apliecināja un atspēlējās. Prudels bloķēja Soloveja uzbrukumu, bet pēc tam Szalankevičs panāca 15:14 Polijas dueta labā. Poļi kādu laiku saglabāja minimālu pārsvaru, bet tad Solovejs bloķēja pretinieka uzbrukumu, atgriežot vadībā latviešus (18:17). Seta galotnē poļi kārtējo reizi veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, kas ļāva tikt pie pirmās setbumbas. Poļi savu pirmo setbumbu neizmantoja, bet latvieši ar grūtībām gan - 22:20.

Otro setu labāk sāka Polijas pludmales volejbolisti, pēc darbībām aizsardzībā izvirzoties vadībā ar 6:2. Turpinājumā spēle izlīdzinājās, bet Finsteram un Solovejam nebija īstu variantu atspēlēties (8:13). Szalankeviča aktivitāte aizsardzībā varēja izšķirt otrā seta likteni. Viņš varēja panākt arī sešu punktu pārsvaru, bet kļūdījās uzbrukumā pa līniju. Tas iezīmēja kļūdu virkni pretinieku uzbrukumos, rezultāta starpībai sadilstot līdz minimumam (14:15). Jau nākamajā izspēlē latvieši varēja atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet kļūda uzbrukumā atmeta atpakaļ. Līdz seta galotnei divu punktu deficīts saglabājās, bet tad poļi izvirzījās vadībā ar 20:17, nākamajā izspēlē arī liekot punktu setam - 21:17.

Trešā seta sākumā serves uzņemšanā kļūdījā Solovejs, ļaujot pretiniekiem izvirzīties vadībā ar 2:0. Poļi bija tuvu tam, lai gūtu arī trešo punktu, bet tiesneši strīdīgā epizodē lēma par labu latviešiem. Lai kā Finsters un Solovejs necenstos atspēlēties, poļi tomēr bija nedaudz labāki un izvirzījās vadībā ar 8:4. Latvijas duetam atspēlēties trešajā setā tā arī neizdevās, zaudējot cīņu par pirmo vietu grupā ar 1-2 (22:20, 17:21, 9:15). Tādējādi arī Finsteram un Solovejam būs jāsāk izslēgšanas turnīrs no pirmās kārtas.

     [+] [-]

, 2018-02-21 11:20, pirms 6 gadiem
Ir kādam kāds tiešraides links ar ko padalīties?

Un FIVB rezultātu lapa VECAJĀ IZSKATĀ?
paldies

     [+] [-]

, 2018-02-21 11:41, pirms 6 gadiem
IngaT rakstīja: Ir kādam kāds tiešraides links ar ko padalīties?

Un FIVB rezultātu lapa VECAJĀ IZSKATĀ?
paldies
Pre-match - Plavins/Tocs-A.Salagh/A. Mirzaali -...
šis ir vienīgais ko esmu atradis.

     [+] [-]

, 2018-02-21 15:07, pirms 6 gadiem
Šeit visus kortus rādīja:

Видеотрансляция игр

     [+] [-]

, 2018-02-21 15:17, pirms 6 gadiem
IngaT rakstīja: Ir kādam kāds tiešraides links ar ko padalīties?

Un FIVB rezultātu lapa VECAJĀ IZSKATĀ?
paldies
Kish Island | Match Schedule / Results

     [+] [-]

, 2018-02-21 16:01, pirms 6 gadiem
Paldies!!!
Vari padalīties, kā Tu pie vecā izskata tiec?

Aloeux rakstīja: http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Competitions/WorldTour/2015/event/Results.asp?TournCode=MKIS2018&Phase=2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-21 17:33, pirms 6 gadiem
IngaT rakstīja: Paldies!!!
Vari padalīties, kā Tu pie vecā izskata tiec?
Saglabā kaut kur šo linku un nākamajiem posmiem maini tikai daļu MKIS (tur kur MKIS2018)
M = Men, ja Kišā paralēli spēlētu arī dāmas, būtu WKIS
KIS = turnīra saīsinājums, to var atrast arī jaunā formāta linkā (paskaties lietotāja Srax0 komentāru un linku augstāk). Piemēram Fort Lauderdale turnīra tas saisinājums būs - MFTL2018 (un sievietēm attiecīgi WFTL2018). To var atrast piemēram te: Main Draw - Fort Lauderdale Major
2018 = gads, tātad nākamgad būs jāliek 2019.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja