Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Mols un Sērums kļūst par trīskārtējiem Eiropas čempioniem

Mols un Sērums kļūst par trīskārtējiem Eiropas čempioniem
Anders Mols un Kristians Sērums. Foto: CEV

Par trīskārtējiem Eiropas čempioniem pludmales volejbolā Jūrmalā kļuvuši Norvēģijas pludmales volejbolisti Anders Mols un Kristians Sērums. Norvēģi finālā ar 2-0 (21:19, 21:) pārspēja krievus Oļegu Stojanovski un Vjačeslavu Krasilņikovu. Bronzas medaļas izcīnīja itāļi Paolo Nikolai un Daniele Lupo.

Pēdējā spēļu diena sākās ar vīru pusfināliem. Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās pēdējo četru gadu Eiropas čempioni (abiem duetiem pa diviem tituliem) itāļi Paolo Nikolai/Daniele Lupo un norvēģi Anders Mols/Kristians Sērums. Pirmajā setā norvēģiem pāris reizes izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, bet ne pilnībā izšķirt seta likteni. Itāļi cīnījās līdz galam un allaž spēja panākt izlīdzinājumu. Seta galotnē abi dueti tika pie setbumbas, bet uzvaru ar 27:25 izcīnīja Mols un Sērums. Otrajā setā itāļi atkal biežāk bija iedzinējos, bet turēja pretiniekus saspringumā līdz seta izskaņai. Tajā izšķirošo pārsvaru ieguva Mols un Sērums, trešo reizi pēc kārtas iekļūstot Eiropas čempionāta finālā - 2-0 (27:25, 21:19).

Otrā pusfinālā risinājās divu Krievijas duetu duelis, kurā tikās pasaules čempioni Oļegs Stojanovskis/Vjačeslavs Krasilņikovs un Ņikita Ļamins/Taras Miskivs. Spēles pirmajā setā dueti cīnījās līdzīgi, te vienam, te otram izvirzoties minimālā vadībā. Seta otrajā pusē Stojanovskis un Krasilņikovs izvirzījās vadībā ar 17:13, izšķirot pirmā seta likteni, kas noslēdzās ar rezultātu 21:17. Otro setu arī labāk sāka Stojanovskis un Krasilņikovs, tad pazaudēja iekrāto pāris punktu pārsvaru, bet Ļamins un Miskivs pilnībā nepārņēma iniciatīvu, atkal nonākot iedzinējos. Rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem (15:11). Ar to pietika, lai Stojanovskis un Krasilņikovs uzvarētu arī otrajā setā, pievienojoties Molam un Sērumam finālā - 2-0 (21:17, 21:16).

Pašreizējie Eiropas un pasaules čempioni savā starpā tikušies četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Mols un Sērums šajā turnīrā nezaudēja ne seta, kamēr Stojanovskis un Krasilņikovs vienā setā piekāpās poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram. Tomēr šajā fināla mačā favorītus bija grūti noteikt.

Jau spēles sākumā ar diviem blokiem atzīmējās Stojanovskis, bet kopumā krievi izvirzījās vadībā ar 4:1. Pēc lieliskas darbības aizsardzībā Krasilņikova izpildījumā un Stojanovska bloka rezultāts kļuva 7:3, norvēģiem paņemot pārtraukumu. Pēc pārtraukuma vēl brīdi dueti apmainījās ar punktu guvumiem, bet tad Mols un Sērums sadeldēja deficītu līdz minimumam (8:9). Seta otrajā pusē Krievijas pludmales volejbolistiem izdevās ilgu laiku turēties divus punktus priekšā konkurentiem, bet tad Mols atzīmējās ar diviem blokiem, norvēģiem pārņemot vadību (17:16). Pēc tam ar diviem blokiem izcēlās arī Stojanovskis, seta galotnē atjaunojot minimālu vadību krieviem (19:18). Krievijas duets izniekoja iespēju gūt nākamo punktu, kā arī pēc tam nonāca iedzinējos ar 19:20. Pēc paņemtā pārtraukuma Krasilņikovs centās uzbrukt spēcīgi, bet raidīja bumbu autā, kas pirmo setu ļāva uzvarēt Molam un Sērumam - 21:19.

Otrā seta ievadā Stojanovskis ar eisu izvirzīja vadībā Krievijas duetu ar 3:1. Ilgi pārsvars nesaglabājās, jo Sērums atspēlēja bumbu aizsardzībā un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (4:4). Uzreiz pēc tam Mols atzīmējās ar bloku, norvēģiem turpinot apturēt Krasilņikovu, kurš nebeidza kļūdīties. Pie rezultāta 7:4 krievi paņēma pārtraukumu. Tas neko daudz nedeva, jo norvēģiem izdevās palielināt savu pārsvaru līdz pieciem punktiem (12:7). Seta otrā puse vairs bija tikai formalitāte, Norvēģijas pludmales volejbolistiem dominējot laukumā. Tādējādi Anders Mols un Kristians Sērums uzvarēja ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:15), kļūstot par trīskārtējiem Eiropas čempioniem.

Spēli par bronzas godalgām starp Itālijas un Krievijas duetiem labi sāka Ļamins un Miskivs, ātri iegūstot divu punktu pārsvaru, bet Nikolai spēle blokā ļāva itāļiem atspēlēties. Dueti ilgāku laiku cīnījās līdzīgi, kad Krievijas pāris ieguva divu punktu pārsvaru. Šo pārsvaru izdevās noturēt līdz seta beigām, uzvarot to ar rezultātu 21:17.

Otrajā setā Nikolai un Lupo bija gatavi revanšam, iekrājot četru punktu pārsvaru (9:5). Līdz seta vidum krievi atguvās un bija gatavi atgriezties cīņā par uzvaru arī otrajā setā (12:13). Lai arī Nikolai un Lupo atjaunoja trīs punktu pārsvaru, pašu kļūdas ļāva pretiniekiem panākt izlīdzinājumu (16:16). Pēc pārtraukuma serves uzņemšanā kļūdījās Ļamins, kas varēja būt izšķiroši, bet pēc divām izspēlēm Miskivs ar lielisku spēli aizsardzībā atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Ļamina spēle blokā ļāva krieviem tikt pie mačbumbas, bet tā palika neizmantota. Nikolai arī atzīmējās ar lielisku bloku, ļaujot itāļiem tikt pie setbumbas. Nikolai arī spēja izraut uzvaru setā ar 23:21, panākot trešo setu.

Trešajā setā dueti cīnījās punkts punktā. Ilgāku laiku minimālā vadībā turējās Ļamins un Miskivs, bet tad itāļiem izdevās pārņemt vadību un iegūt arī divu punktu pārsvaru (9:7). Neilgi pēc tam arī veiksme nāca talkā Nikolai un Lupo, kad Miskivs laida bumbu autā, bet tā uzkrita uz līnijas (11:8). Seta galotnē Nikolai un Lupo nokārtoja uzvaru līdz galam, izcīnot bronzas godalgas ar rezultātu 2-1 (17:21, 23:21, 15:12).


, 2020-09-20 20:21, pirms 4 gadiem
Kur Latvijas grandi ?
, 2020-09-20 21:00, pirms 4 gadiem
Nekā personīga pret krievu pāriem, tomēr prieks, ka Jūrmalā uzvarēja NOR un bronza tika ITA.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.