Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Iepriekš bija sportiskās veiksmes trūkums izšķirošos brīžos"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs: "Iepriekš bija sportiskās veiksmes trūkums izšķirošos brīžos"
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Antonina Mitrofanova / facebook.com

Pasaules tūres Maskavas četru zvaigžņu posma zelta medaļnieks pludmales volejbolā Aleksandrs Samoilovs, viesojoties radio SWH raidījumā "Vakara sporta stunda" skaidro, kāpēc tik ilgi bija jāgaida līdz pirmajam pjedestālam šī gada pasaules posmā. Tikmēr jaunākajam brālim Mihailam pagaidām pietrūkst fiziskā momenta, pēc diviem trijiem gadiem varētu būt labāk.

Kāpēc bija tik ilgi jāgaida līdz pirmajai uzvarai? "Tas ir sports. Grūti pateikt. Sagatavošanās process bija tāds pats kā pirms iepriekšējām sezonām. Aizvadījām trīs mēnešu nometni Ēģiptē, pēc tam bija sacensības. Nekādas traumas, paldies Dievam, nav, tādas, kas varētu ietekmēt rezultātu. Vienkārši tāds sportiskās veiksmes trūkums izšķirošos brīžos," atzīst Aleksandrs Samoilovs.

Maskavā risinājās divi turnīri pēc kārtas. Par uzvaru četru zvaigžņu posmā ir 800 punkti, bet Eiropas čempionātā par to pienākas tikai 600. Līdz ar to 200 punkti ir visai liela starpība. "Pasaules tūres posmi gada laikā ir 16, taču Eiropas čempionāts tikai viens. Valstiskajā ziņā, olimpiskajai komitejai, federācijai un sabiedrībai Eiropas čempionāts tomēr ir svarīgāks. Sportiskajā ziņā Pasaules tūres posmā ir daudz grūtāk uzvarēt, jo nāk klāt arī brazīlieši, amerikāņi un citi," skaidro mūsu pludmales volejbolists.

Samoilovs izceļ, ka tagad ir trīs 22 gadus veci garie spēlētāji Oļegs Stojanovskis (Krievija), Anderss Mols (Norvēģija) un Jūliuss Tole (Vācija), kuri guva lielus panākumus junioru vecumā, bet šogad jau stāvēja uz pieaugušo pasaules čempionāta pjedestāla. "Ģenētiski vienkārši monstri."

Aleksandra jaunākais brālis Mihails Samoilovs (21) ir pērnā gada U22 Eiropas čempions, taču pieaugušo konkurencē pagaidām krietni atpaliek no minētā trio. "Fiziskā attīstība ir nesalīdzināma. Fiziski vēl nevelk viņiem līdzi. Jāpieliek masa un tad pēc diviem trijiem gadiem. Tehnika un spēles pieredze viņam ir. Viņš piedzima pludmalē. Es tur trenējos, bet viņš gulēja visu dienu pludmalē, spēlējās un rāpoja," saka vecākais brālis.

22. augustā Jūrmalā sāksies Pasaules tūres 3* posms. 4.-8. septembrī risināsies Pasaules tūres finālposms Romā. Pēc tam būs neliela pauze, bet tad sāksies nākamā sezona, kurā plānoti 8-9 turnīri līdz olimpiskās kvalifikācijas beigām.

Izmantotie resursi:
Radio SWH raidījums "Vakara sporta stunda"

  +2 [+] [-]

, 2019-08-20 16:38, pirms 5 gadiem
Pasaules kausa posmus varētu pat pielīdzināt neoficiālajam mazajam pasaules čempionātam!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-20 17:57, pirms 5 gadiem
Jā, pēdējos mēnešus nespēlēja slikti, bet daudz svarīgas līdzīgas spēles zaudēja. Es domāju vairāk pārliecības un nevis veiksmes trūkums pie vainas. Kad ļoti gribas atgriezties tur, kur biji un vari būt, ir viegli mazliet psiholoģiski pārdegt un galotnēs nospēlēt pārāk riskanti vai gluži otrādi pārāk piesardzīgi. kad nav spiediena (nevajag tik ļoti punktus) tad ir daudz vieglāk pieņemt intuitīvu lēmumu. Jebkurā sporta veidā ir pilnīgi cits rezultāts, ja spēj strādāt uz instinktiem un atslēgt domas par naudu, punktiem, pareizo taktiku utt. Protams, spēles plānu vajag, bet tai pašā laikā, kad jau notiek izspēle, domāt nav vēlams, jo loti pieaug kļūdas iespēja. Lielajā tenisā to var bieži redzēt atsevišku spēlētāju izpildījumā - kad viss notiek maksimālā ātrumā instinktu līmenī un nav iespējams apdomāt, ko darīt - ir fantastiski skaistas, precīzas un interesantas izpēles. Savukārt reizēm vienkāršu atmestu lēnu bumbu, ko var nospēlēt 100 veidos, nospēlē amatieru līmenī, jo sapinas variantos... Kādēļ tie vieni poļi bīčā ir mūžīgi otrie? Kādēļ Marejs tik ilgi nevarēja gandrīz nevienu finālu paņemt? Tīrā psiholoģija. Domāju tagad būs vieglāk, galvenais neiciklēties uz domām par Olimpiādi, bet izbaudīt spēli un savu varēšanu. Džeki bija līmenī Maskavas turnīrā. Jānis sen nebija tik labs redzēts un Saša arī bija stabils un pavilka, kad vajadzēja.

     [+] [-]

, 2019-08-22 03:32, pirms 5 gadiem
Tikai Maskavas 2. nedēļā redzēju fizisko līmenī.
Jūs esat pārdzenāti, SAM ŠME.
Veterānus nevar tā trenkāt kā Tīnu un Nastju.
Kā norvēģi trenējas savos 23. Lec salto. Kāpj kalnos. Metā frisbiju. Ik pa laikam ir nodarbes, kas dod prieku un prasa smadzenes. Step-out nodarbes novirza galvu citur, neļauj sadegt, vienlaikus neļauj aiztusēties.
Saša vēl ar sevi tiek galā, bet Jāni jāmāk atvērt. Es 1x dzīvē redzēju tādu prieku kā pret Guto un Saimonu pusfinālā pie kaut kāda 10-11 3ajā, kad viņš nobloķēja.

Kamēr korpuss, t.sk. Buļs, neatradīs balansu starp izsalkumu spēlēt, baudu no spēles un labu kondīciju, Tokio nespīd.