Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Samoilovs: "Šīs sezonas prioritāte bija veiksmīgs starts šeit Jūrmalā"

Samoilovs: "Šīs sezonas prioritāte bija veiksmīgs starts šeit Jūrmalā"
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Jūrmalā Eiropas čempionātā pludmales volejbolā Latvijas vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš finālā divos setos atzina neērto itāļu Paolo Nikolai un Danieles Lupo pārākumu, savā īpašumā iegūstot sudraba medaļas. Pēc astotās neveiksmes desmit savstarpējās cīņā pārdomās par spēli dalījās Aleksandrs Samoilovs.

“Nekāda prieka nav, jo šim pārim zaudējām kārtējo reizi. Pret viņiem spēles vienmēr ir līdzīgas, bet nesanāk viņus nolauzt galotnēs. Viņiem ir ļoti labs aizsargs un pasaulē labākais bloķētājs. Šodien labi tikām galā ar pretinieku servēm, bet Lupo ļoti labi nostrādāja aizsardzībā. Varbūt arī viņiem ir pārliecība, jo mūs daudz reižu uzvarējuši. Šajā spēlē vēlējāmies “noķert” Lupo, bet atkal pietrūka veiksmes. Otrā seta galotnē Lupo aizsardzībā pacēla divas bumbas, kas bija izšķiroši. Tās ir nianses, nedaudz arī pietrūka veiksmes. Ja būtu tikuši līdz trešajam setam, būtu vairāk servējuši pa Nikolai, taču līdz tam netikām,” pēc zaudējuma Eiropas čempionāta finālā teica Aleksandrs Samoilovs.

Pludmales volejbolists arī ieviesa skaidrību par savu ceļgala savainojumu, kas viņu nomocīja gandrīz visu sezonu. “Mana savainojuma dēļ bija pat doma, ka mēs varētu nedoties uz pasaules čempionātu. Šis Eiropas čempionāts valstiski bija ļoti svarīgs, Olimpiskās vienības vadība pat teica, ka viņus neinteresē mūsu starti Pasaules kausa posmos. Prioritāte bija labāk sagatavoties turnīram šeit Jūrmalā. Ceļgals šobrīd sāp tā, ka uz vienas kājas nostāvēt pat īsti nevaru. Tagad divi mēneši bez slodzēm,” norādīja Samoilovs, kurš jau iepriekš sarunā ar portālu Sportacentrs.com bija norādījis, ka nekāda ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama – ceļgals jāatpūtina. “Jāpateicas fizioterapeitam, arī psihologam, kas strādāja ar mani, lai es būtu maksimāli gatavs. Šīs sudraba godalga ir komandas izcīnīta, ne tikai mūsu ar Jāni,” piebilda Samoilovs.

Šis panākums dos Jānim ar Aleksandru iespēju atgriezties Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā, jo kā zināms, tad šosezon mūsu labākais pludmales volejbola duets baudīja vien B sastāva priekšrocības, kas salīdzinājumā ar A sastāvu ir krietni niecīgākas.

Tāpat Samoilovs pauda cerību, ka nākamajā sezonā FIVB Pasaules kausa posmu būs vairāk, jo šogad viens turnīrs pēc otra tika atcelti, ar ko spēlētāji nav mierā. Jūrmalnieks atklāja arī vēl vienu interesantu faktu. “Starptautiskās Volejbola federācijas pārstāvji grib mainīt olimpiskās kvalifikācijas principus. Viņi vēlas lai kvalifikācija sāktos jau nākamajā sezonā un ilgtu trīs gadus. Tiek apsvērta doma, ka pēdējā gadā reitinga punkti varētu tikt skaitīti dubultā. Tas mazinātu dažādu nejaušību varbūtību, kā arī iespēju kvalificēties spēlētājiem, kuri guvuši savainojumus un spēlētājām, kurām gaidāms ģimenes pieaugums,” skaidro Samoilovs.

Runājot par nākamo vasaru un Jūrmalā potenciāli notiekošo turnīru, Saša bija izvairīgs: “FIVB grib, lai nākamgad Jūrmalā notiktu trīs zvaigžņu turnīru, taču mūsu organizatori grib piecu. To izšķirs politiskās un citas nianses. Es esmu tikai sportists, man jākoncentrējas spēlēšanai. Tās ir tikai baumas, skaidrāku atbildi jums, iespējams, dos Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.”


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.