Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Eiropas čempions Nikolai slavē pārinieku: "Lupo bija lielisks"

Eiropas čempions Nikolai slavē pārinieku: "Lupo bija lielisks"
Paolo Nikolai bloķē Aleksandru Samoilovu
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

“Esam spēkos ļoti līdzīgas komandas, tāpēc katrā no atsevišķām spēlēm iespējas uzvarēt ir gan mums, gan viņiem. Bijām droši un pārliecināti, ka šodien varam uzvarēt, aizvadījām ļoti labu spēli,” pēc uzvaras Eiropas čempionāta finālā pauda itāļu pludmales volejbolists Paolo Nikolai.

Jau vēstīts, ka šodien Jūrmalā noslēdzās Eiropas čempionāta finālposms, kurā zeltu jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā izcīnīja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai. Otrais pēc panākuma nekautrējās uzslavēt savu pārinieku Lupo, paužot, ka viņš aizvadījis lielisku maču: “Daniele šodien nospēlēja lieliski, īpaši izšķirošos brīžos.”

Vaicāts, kāds ir uzvaras noslēpums spēlēs pret Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, Nikolai vienu noteiktu iemeslu nosaukt nespēja. “Nav jau tā, ka mēs viņus uzvaram nepārtraukti (desmit tikšanās reizēs itāļi uzvarējuši astoņas reizes – autors), arī viņi spēlē ļoti labi. Šodien mums nedaudz vairāk paveicās. Spēle no spēles atšķiras, ar viņiem spēles vienmēr ir līdzīgas. Šodienas spēles plānā ietilpa stabila servju uzņemšana un punktu gūšana pie pretinieku serves. Tāpat bija jāminimizē savas kļūdas, kā arī jācenšas servēs agresīvi, lai dabūtu pretiniekus nost no tīkla. Pirmajā setā labi pieturējāmies pie spēles plāna, otrajā nokļuvām zaudētājos, taču atkārtošos, ka ļoti labu spēli šodien aizvadīja Daniele. Viņš gan labi spēlēja pie pretinieku serves, gan bija lielisks aizsardzībā,” teica viens no labākajiem pasaules pludmales volejbola bloķētājiem.

Augumā raženais puisis tāpat uzsvēra, ka bijis patīkami spēlēt šeit Jūrmalā. “Atmosfēra bija laba, arī turnīra sportiskais līmenis augsts. Pat vakar, kad šeit uzlija lietus, skatītāju nekļuva mazāk. Bija jautri,” neslēpa Nikolai.

Atpūta Itālijas duetam nebūs ilga. Jau šonedēļ itāļi piedalīsies Pasaules kausa finālposmā, kas risināsies Hamburgā. “Katrs turnīrs ir atšķirīgs, arī spēle no spēles atšķiras, tāpēc nebūs viegli. Šobrīd spēku samērs ir tāds, ka top 20 komandas var apspēlēt viena otru. Iesim soli pa solim,” apņēmīgs ir Nikolai, neko lielu nesolot.


Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.