Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Arī lieliskā spēle blokā neļauj Regžam ar Āboliņu pieveikt norvēģus

Arī lieliskā spēle blokā neļauj Regžam ar Āboliņu pieveikt norvēģus
Armands Āboliņš
Foto: www.fivb.org

Zaudējumu Polijā (Stare Jablonki) notiekošā FIVB „Grand Slam” turnīra kvalifikācijas sacensībās šodien piedzīvojuši abi Latvijas pludmales volejbola dueti Haralds Regža un Armands Āboliņš, kā arī Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids, piekāpjoties Norvēģijas duetiem.

Kvalifikācijas turnīru no pirmās kārtas bija spiesti sākt Haralds Regža un Armands Āboliņš, mērojoties spēkiem ar norvēģiem Horemu un Eitunu. Maču Latvijas duets iesāka bikli pieļaujot vairākas kļūdas, kas ļāva pretiniekiem iegūt minimālu vadību - 5:2, 8:6. Īsi pēc tehniskā pārtraukuma savu bloku ieslēdza Haralds, radot pretiniekiem nopietnas problēmas un jau pie 17:15 liekot norvēģiem pieprasīt pārtraukumu. Seta galotnē gan mūsējie nospēlēja nedroši, ļaujot pretiniekiem svinēt uzvaru ar 22:20. Mūsējiem nelīdzēja arī nelielā latviešu fanu armija, kas šogad gan ir krietni mazāka nekā ierasts – ap 60 līdzjutējiem (domājams, ka fanu skaits turnīra gaitā palielināsies).

Otrajā setā mūsējie nedomāja padoties, un ātri pārņēma vadību setā (5:2, 8:6), bet pie 11:7 jau liekot norvēģiem atkal ņemt pārtraukumu. Arī tas nelīdzēja un blokā plosīties turpināja Haralds, tehniskajā pārtraukumā ļaujot panākt jau piecu punktu handikapu – 13:8. Līdz seta galotnei latvieši laukumā darbojās ļoti pārliecinoši, pārsvaru palielinot vēl vairāk un svinot panākumu otrajā setā ar 21:12. Tas nozīmēja, ka komandām nāksies spēlēt arī trešo setu.

To veiksmīgāk sāka Horems ar EItūnu, izkarojot sev pietiekami drošu pārsvaru – 8:4. Šajā brīdī Haralds ar Armandu guva divus punktus pēc kārtas, un norvēģi ar pārtraukuma pieprasīšanu nevilcinājās. Tas ziemeļniekiem nelīdzēja, un latvieši uz mirkli pat pārņēma vadību – 13:12. Diemžēl spraigā seta galotnē pārāki tomēr izrādījās pieredzējušie norvēģi – 18:16.

Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids Pasaules kausa posmos nebija startējuši kopš jūnija beigām, kad piedalījās Stavangerā notiekošajā "Grand Slam" kvalifikācijas turnīrā, nespējot to pārvarēt un ierindojoties 41.vietā. Polijā Latvijas duets kvalifikāciju varēja sākt no izšķirošās otrās kārtas, kuras pārvarēšana garantētu vietu pamatturnīrā.

Sorokina un Buivida pretinieki cīņā par vietu pamatturnīrā bija ar sesto numuru izliktie norvēģi Olivinds Hordviks un Mortens Kvamsdāls, kuru šīs sezonas labākais sasniegums ir izcīnītā 17. vieta Meksikā notikušajā "Open" turnīrā. Mačs starp Latvijas un Norvēģijas duetiem izvērtās samērā īss un noslēdzās jau pēc 31 minūtes. Pirmajā setā Hordviks un Kvamsdāls bija pārāki ar 21:16, bet otrajā sagrāva Sorokinu un Buividu ar 21:9, tādējādi liedzot latviešiem iespēju spēlēt pamatturnīrā.

Līdz ar to "Grand Slam" pamatturnīrā spēlēs vienīgi pašlaik labākais Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri savus pretiniekus uzzinās šodien vakarā.


, 2014-08-20 16:14, pirms 10 gadiem
Celmiņ, butu forši,ja liktu live rezultatus pec katra seta.
, 2014-08-20 17:36, pirms 10 gadiem
Nu kas ar puikiem notiek?! Galvās vaina?
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.