Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Regža spraigā cīņā pieveic krievus un arī pretendē uz uzvaru grupā

Pļaviņš/Regža spraigā cīņā pieveic krievus un arī pretendē uz uzvaru grupā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža sekmīgi sākuši Olštinā notiekošo četru zvaigžņu turnīru. Latvieši pirmajā mačā ar 2-1 (16:21, 21:18, 17:15) pārspēja krievus Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, kas ļaus rīt cīnīties par pirmo vietu grupā un vietu astotdaļfinālā.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža nedēļas nogalē uzvarēja Saulkrastu kokteilī, dodoties uz Olštinu, kur varēja četru zvaigžņu turnīru sākt no pamatturnīra. Tā pirmajā spēlē pretī stājās spēcīgais krievu duets Oļegs Stojanovskis/Artjoms Jarzutkins, kuri noteikti bija mača favorīti.

Spēles ievadā dueti cīnījās līdzīgi, bet tad divu punktu pārsvaru ieguva Stojanovskis un Jarzutkins. Pirms tehniskā pārtraukuma latvieši atspēlēja nelielo deficītu, panākot izlīdzinājumu. Pārtraukumā gan vadībā devās krievi (11:10). Pēc tehniskā pārtraukuma līdzīga spēkošanās turpinājās, līdz Stojanovskis pieķēra bumbu pie tīkla, kas beidzās ar divu punktu pārsvaru krieviem (17:15). Seta galotnē Pļaviņš un Regža nespēja atspēlēties, zaudējot ar 16:21.

Otrajā setā Pļaviņam un Regžam izdevās izvirzīties vadībā ar divu punktu pārsvaru, bet pēc Pļaviņa sekmīgās darbības aizsardzībā Regža pielika klāt vēl vienu punktu. Nākamajā izspēlē kļūdījās Stojanovskis, krieviem ņemot pārtraukumu pie rezultāta 10:6. Pēc atpūtas krieviem izdevās lauzt cīņas gaitu un atjaunot līdzsvaru uz tablo. Tuvojoties seta izskaņai, krieviem izdevās arī pārņemt vadību un iegūt divu punktu pārsvaru (17:15). Latvieši paņēma pārtraukumu un uzreiz veica trīs punktu izrāvienu, Pļaviņam ļoti labi nospēlējot aizsardzībā (18:17). Pateicoties Regžas spēlei blokā, izdevās realizēt arī pirmo setbumbu, kas nozīmēja trešo setu - 21:18.

Trešo setu latvieši sāka ar atspēlēšanos aizsardzībā un izvirzīšanos vadībā ar 2:0. Mācoties no Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pieredzes pret šo duetu, Pļaviņš un Regža ar servi biežāk traucēja Jarzutkinu, kas nesa arī vēlamo rezultātu. Krievi nespēja apspēlēt Haraldu Regžu, kas latviešiem deva četru punktu pārsvaru (5:1). Pēc pārtraukuma Stojanovskis uzņēmās Regžu pārmācīt, kas jau Latvijas duetam lika ņemt pārtraukumu (6:4). Latviešiem klājās grūti ar uzbrukumu noslēgšanu, bet divu punktu pārsvaru izdevās saglabāt. Tad Regža vēlreiz uzlika bloku, dodot latviešiem pamatotas cerības uz labvēlīgu gala iznākumu šajā mačā. Tiesa Stojanovskim izdevās tikt pie eisa ar tīkla palīdzību, krieviem atkal pietuvojoties (9:8).

Latvieši turpināja vākt punktus ar precīziem māņu sitieniem, mača izskaņā nodrošinot divas mačbumbas. Pļaviņam bija iespēja pirmo realizēt, bet Stojanovskis blokā glāba situāciju. Arī otrajā piegājienā Stojanovska bloks bija vietā, kas nozīmēja neizšķirtu 14:14. Ko neizdevās paveikt ar pirmajiem diviem piegājieniem, tas izdevās ar ceturto, kad Stojanovskis nespēja atņemt Pļaviņa servi, kā rezultātā latvieši svinēja uzvaru ar 2-1 (16:21, 21:18, 17:15).

Līdz ar to Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža rīt cīnīsies par pirmo vietu grupā un iespēju iekļūt uzreiz astotdaļfinālā. Viņu pretinieki šajā mačā būs austrieši Martins Ermakora un Morics Pristauzs, kuri pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:15) pārspēja brazīliešus Andre Steinu un Evandru Oliveiru Žunioru.


, 2017-07-21 00:13, pirms 7 gadiem
Gadienā šī nav LAT pāru lielākā uzvaru šosezon?!
, 2017-07-21 07:30, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Gadienā šī nav LAT pāru lielākā uzvaru šosezon?!
Domāju, ka noteikti nav. Maskavas turnīra 1/4 fināla spēlē SAM/SME pieveica Alisonu/Bruno. Šiem brazīļiem ir lielāks "svars", salīdzinot ar gados jauno Krievijas otro pāri.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.