Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Insultu pārcietušajai pludmales volejbolistei Jaudzemai veikta veiksmīga sirds operācija

Ints Megnis
Ints Megnis

Insultu pārcietušajai pludmales volejbolistei Jaudzemai veikta veiksmīga sirds operācija
Jana Jaudzema un Tīna Graudiņa. Foto: Māris Graudiņš

Latvijas pludmales volejboliste Jana Jaudzema, kas šī gada pašā sākumā piedzīvoja nelielu insultu, pārcietusi veiksmīgu sirds operāciju un viņai novērsts neliels sirds defekts.

Pērnā gada beigās īslaicīgi pašķīrās Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Kaut drīz vien viņas vienojās par sadarbības turpināšanu, šī gada pirmajās dienās notikušajam Hāgas turnīram sportistes paguva pieteikties ar citām pāriniecēm - Kravčenoka spēlēja ar Alisi Leci, bet Graudiņa vēlējās cīnīties pārī ar ikdienā Norvēģijā dzīvojošo Jaudzemu. Tomēr Graudiņas un Jaudzemas pāris pirms pirmā mača atsauca dalību no turnīra, tobrīd to skaidrojot ar "veselības apsvērumiem". Šī gada maijā Jaudzema publiski atklāja, ka viņai sākušās pēkšņas veselības problēmas un slimnīcā tika pavēstīts, ka viņu bija piemeklējis neliels insults.

Jaudzema tagad atklājusi, ka viņai bija iedzimts sirds stāvoklis, ko sauc par “patenta foramen ovale” vai PFO.

"Man bija neliels sirds defekts kopš dzimšanas, kas bija galvenais iemesls, kāpēc pirms sešiem mēnešiem piedzīvoju nelielu insultu. Tagad tas ir salabots," sociālajos tīklos ierakstījusi sportiste. "Viss noritēja samērā labi. Paldies ārstiem un māsiņām, kas man bija apkārt un palīdzēja nomierināties, kā arī uzticēties procesam."

"Tagad jau esmu mājās un uzsākusi savu atlabšanas procesu. Gaidīšanas laiks nebija viegls. Biju nobijusies, kā tas ritēs, bet tagad varu par 100% teikt: "Esmu ļoti laimīga un atvieglota, ka šis ir aiz muguras," saka Jaudzema.

View this post on Instagram

2 days ago, finally I had PFO hearth closure. I had a small hearth defect from born, what was the main reason for experienced minor stroke 6 months ago. Now it's fixed!!!🙏😍💪 All went quite smooth. Thanks to doctors and nurses who were around and helped to calm myself down, trust the process #haukelandsykehus 🏥😌 Biggest thanks to my ❤️ @mk_skar, who make me stronger, better person every single day and had been by my side all this way!💋 Now I'm already at the home and starting my recovery period. Waiting time for this procedure wasn't easy at all. I was afraid how it will go...And now for all 100% can say: "I'm so happy and relieved that this is behind!"😍😍😍 #pfoclosure #minorstroke #recovery #happyandrelieved #slowlybacktonormal #lifeisgood #everyexpierenceisalesson

A post shared by janajaudzema (@janajaudzema) on Jun 20, 2019 at 5:31am PDT