Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Startēs īstā pludmales volejbola sezona, ierindā arī trīs Latvijas dueti

Jānis Celmiņš

Startēs īstā pludmales volejbola sezona, ierindā arī trīs Latvijas dueti
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Ar Pasaules kausa (PK) tūres četru zvaigžņu turnīru Čehijas pilsētā Ostrovā sāksies ļoti spraigs augsta līmeņa turnīru karuselis. Lai gan pirmais šīs sezonas PK tūres četru zvaigžņu posms tika aizvadīts jau īsi pēc gadu mijas (4. – 7. janvāris, Hāga), īstā pludmales volejbola sezona startē šonedēļ, un tuvākais mēnesis visiem vadošajiem pludmales volejbolistiem un volejbolistēm būs ļoti karsts.

Jā, Pasaules kausa tūres sezona šogad sākās ļoti agri, taču kalendārs ir tik saraustīts, ka ierindas pludmales volejbola draugiem nereti rodas jautājums loģisks jautājums - kas notiek?! Turnīru it kā ir daudz, taču tā pa īstam pludmales volejbola sezona startē šonedēļ. Jau vakar Ostrovā tika izspēlētas kvalifikācijas cīņas PK četru zvaigžņu turnīrā, taču šodien viss startēs pa īstam. Jau vēstīts, ka pamatturnīra barjeru vakar prata pārvarēt mūsu dāmas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka - ne bez grūtībām, bet garantēja sev vietu starp 32 komandām, kuras cīnīsies par uzvaru sacensībās.

Vēl viens dāmu duets Agnese Caica/Marta Ozoliņa, kā arī divi mūsu vīru pāri (Toms Šmēdiņš/Haralds Regža un Mihails Samoilovs/Kristaps Šmits) palika kvalifikācijā, bet vīru turnīrā jau bez kvalifikācijas vietas pamatsacensībās bija garantējuši abi mūsu asākie dueti – Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mātiņš Pļaviņš/Edgars Točs. Tātad šodien pamatsacensībās varēsim sekot trīs mūsu pāriem. Īpašs prieks par daiļāko no tiem. Tīna un Anastasija visu ziemu trenējušās atsevišķi. Pirmā uzsāka studijas ASV un trenējās (arī labi spēlēja) tur, bet Anastasija bija Genādija Samoilova paspārnē, gatavojoties kopā ar mūsu vadošajiem večiem Ēģiptē. Pagaidām izskatās, ka atšķirtība meitenēm nākusi par labu, lai gan… tālejošus secinājumus izdarīt šobrīd nebūtu pareizi. Šis komandai varētu būt tāds kā izrāviena gads. Abas pa karjeras kāpnēm kāpušas pakāpeniski, un šosezon var nostabilizēties PK tūres pamatturnīros. To ari gribētos meitenēm novēlēt!

Visas trīs komandas, kuras jūlija otrajā pusē startēs arī Eiropas čempionātā, turnīru Čehijā sāks šodien. Samoilovs / Šmēdiņš, kuriem šosezon labākais sasniegums ir izcīnīta bronza Fortlauderdeilas Major sērijas, sacensības sāks pret šveiciešiem Mirko Geršonu un Andrianu Heindrihu. Šveicieši Ostrovā izsēti viens ar 22. numuru un skaidrs, ka favorīti šajā cīņā būs Saša ar Jāni. Uzvaras gadījumā Latvijas vadošais pāris, visticamāk, tiksies ar pasaules vicečempioniem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu (Austrija), kuri aizvadītajā nedēļas nogalē svinēja uzvaru pašu mājās notiekošajā vienas zvaigznes turnīrā. Lai tas notiktu Latvijas pārim jāuzvar šveiciešus, bet Horstam un Dopleram jāpieveic Nīderlandes pāris Dirks Bēle un Stīvens van de Velde.

Pēc uzvaras “Saulkrastu kokteilī” uz Čehiju labā noskaņojumā varēja doties Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri pirmajā spēlē būs spiesti krustot šķēpus ar sīkstajiem un pieredzējušajiem meksikāņiem Lombardo Ontiverosu un Huenu Virgenu. Sportisti viens otram ir ļoti labi zināmi, bet pēc Pļaviņa un Toča apvienošanās šādos virknējumos savstarpējās cīņas nav aizvadījuši. Pāra uzvarētāju pretinieki, visticamāk, būs Eiropas čempioni - itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kuriem pretiniekos austrieši Martins Ermakora un Moritss Pristauss.

Graudiņai un Kravčenokai tikmēr pirmajā cīņā šodien pretiniekos “cietais rieksts” no ASV - ar augsto sesto numuru izliktās Sāra Hjūza un Sammera Rosa. Šosezon gados jaunās amerikānietes var lepoties ar divām izcīnītām piektajām vietām četru zvaigžņu PK posmos Ķīnā un pašu mājās ASV, taču mēs varam būt droši - Tīna un Anastasija pretiniecēm ceļu negriezīs.

Mūsu meitenes cīņā dosies kā pirmās, jau plkst. 10.50 pēc Latvijas laika. Vīru turnīra spēles aizsāksies dienas otrajā pusē. Samoilovs un Šmēdiņš spēlēs plkst. 13.20, Pļaviņš un Točs - 14.10.

Tuvākā mēneša lielākie pludmales volejbola turnīri:

Norises laiksTurnīrs un vieta
20. – 24. jūnijsPK 4* (Čehija)
27. jūnijs – 1. jūlijsPK 4* (Polija)
4. – 8. jūlijsPK 4* (Portugāle)
10. – 15. jūlijsPK 5* (Šveice)
17. – 21. jūlijsEČ (Nīderlande)

  -1 [+] [-]

, 2018-06-21 07:11, pirms 6 gadiem
Paskaidrojiet luudzu, kur var redzeet speeles.

     [+] [-]

, 2018-06-21 08:12, pirms 6 gadiem
Brauc tik šurp!!

     [+] [-]

, 2018-06-21 08:22, pirms 6 gadiem
Pludmales volejbolu neraada nekur? Vai tomeer kaads zin, pa kuru saitu.

     [+] [-]

, 2018-06-21 09:13, pirms 6 gadiem
Te var redzēt spēles. Jāatrod puldmales volejbola sadaļa labajā pusē. Tikai tiešraidē.
Видеотрансляция игр

     [+] [-]

, 2018-06-21 10:15, pirms 6 gadiem
Janis Silmalis, 07:11, pirms 3 stundām, ignorēt, atbildēt
Paskaidrojiet luudzu, kur var redzeet speeles.

Var redzēt Čehijā, pa TV, internetā.

     [+] [-]

, 2018-06-21 11:09, pirms 6 gadiem
Dāmas skaisti salauza pirmo setu!

     [+] [-]

, 2018-06-21 12:35, pirms 6 gadiem
grego rakstīja: Te var redzēt spēles. Jāatrod puldmales volejbola sadaļa labajā pusē. Tikai tiešraidē.
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=NTg1NjA%E2%84%96f&c=lv&i=eWluY3Roc2FzZg%E2%84%96f%E2%84%96f
Man nerāda, tur prasa atjaunot Adobe Flash Player- nez ,cik tas tur ir droši?