Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Aigars Birzulis: “Sliktāk būtu, ja būtu ietrāpījuši mūsu zara apakšā”

Aigars Birzulis: “Sliktāk būtu, ja būtu ietrāpījuši mūsu zara apakšā”
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Zāļu dienā, 23. jūnijā, Norvēģijas pilsētā Stavangerā startēs Kontinentālā kausa Eiropas zonas fināls pludmales volejbolā vīriešiem, kurā par olimpisko ceļazīmi cīnīsies arī Latvijas izlase. Pirms braukšanas izlases treneris atbildēja uz jautājumiem par sastāvu, izlozi un Stavangeru.

- Kuri pāri dosies uz Stavangeru?
- Brauks Mārtiņš Pļaviņš ar Haraldu Regžu un Rihards Finsters ar Edgaru Toču. Kā jau tika pozicionēts gada sākumā, uz Stavangeru brauks labākie. Gan pasaules rangā, kas ir viens no objektīvākajiem rādītājiem, gan arī raugoties uz sasniegtajiem rezultātiem.

- Kā vērtēt izlozi?
- Ja mājinieki rīko posmu, viņiem, protams, ir vieglāks zars. Tomēr arī mums ir reāli tikt līdz pusfinālam, kurā sāks dalīt olimpiskās ceļazīmes. Vispirms pretī būs Austrija, pēc tam visticamāk – Turcija. Tās ir jāuzvar, ja gribam tikt uz Rio. Tad varēsim cīnīties ja ne par 1. vietu, tad par otro un trešo, kas arī varēs cīnīties par olimpisko ceļazīmi. Izloze nav slikta. Sliktāk būtu, ja būtu ietrāpījuši mūsu zara apakšā, kur ir Vācija, Krievija, Francija un Ukraina.

- Kad dodaties uz Stavangeru?
- Rīt vēl būs divi pēdējie treniņi Latvijā. Piestrādāsim pie stratēģijas, kā spēlēsim ar Austriju. Pirmo pāri (Aleksandrs Hūbers/Robins Zaidls. - D.Ā.) zinām labāk, otro (Tomass Kūnerts/Kristofs Dreslers. - D.Ā.) - mazāk, tomēr ar viņiem Brazīlijā ir patrenējušies Točs ar Finsteru (Edgars ar Rihardu austriešu otrajam pārim zaudēja 2014. gada satelītturnīrā Jūrmalā. - D.Ā.).

- Ar ko tev un puišiem asociējas Stavangera?
- Asociējas ar aukstu laiku (smejas). Vieta ir pazīstama, bet no četriem sportistiem tur ir spēlējis tikai Mārtiņš.

Turnīra izspēles sistēma paredz, ka Latvijas izlases pirmie pretinieki būs Austrijas pludmales volejbolisti. Šī dueta uzvarētāji tiksies ar Turcijas un Izraēlas pāra uzvarētājiem, bet pusfinālā pretī nāks spēcīgākā no šīm četrām komandām: Vācija, Krievija, Francija, Ukraina. Otrā zarā bez mājiniekiem norvēģiem ir arī Somijas, Beļģijas, Grieķijas, Čehijas, Šveices, Igaunijas un Spānijas izlases.

Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2016-06-20 21:10, pirms 8 gadiem
Ok, es gan baigajā priekā par Austriju 1.kārtā nebiju. Bet, ja nu Aigars saka, ka ir labi, tad gan jau ir ok!

Anyway, Erdmana/Matisika trauma un pietrūkušie nieka 60 punkti baigi neiepriecināja.

P.S. Bilde jau nu atrasta labu labā, jo Ābolos posms jau pāris gadus nenotiek

     [+] [-]

, 2016-06-21 11:19, pirms 8 gadiem
Reāli pusfināls sasniedzams, ja protams AUT uzvilks, Turki ar vienu pāri fiziski neizvilks tālāk par 1.kārtu. Bet nu pusfinālā būs nenormāli grūti vai nu GER vai RUs jo arī FRA ar vienu pāri neizvilks līdz 1/2. galvenais tikt pusfinālā un tur paņemt vismaz 3.v., tad jau uz Sočiem pēc pēdējās cerības