Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas pludmales volejbolistiem Brazīlijā neizdodas sarūgtināt mājiniekus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Norvēģijas pludmales volejbolistiem Brazīlijā neizdodas sarūgtināt mājiniekus
Andre pret Andersu Molu
Foto: FIVB

Itapemā, Brazīlijā noslēdzies Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Vīru finālā negaidīti iekļuva norvēģi Mols un Sorums, kuri finālā atzina mājinieku Andre un Evandru pārākumu. Dāmu finālā arī uzvara Brazīlijas duetam Agatai/Dudai.

Pusfinālā divi Eiropas dueti sacentās ar brazīliešiem, cenšoties nepieļaut mājinieku finālu. Pirmajā mačā Evandru un Andre ar 2-0 (21:19, 21:16) pārspēja poļus Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku. Tikmēr turnīra lielākais pārsteigums, norvēģi Anders Mols un Kristians Sorums, ar 2-0 (21:17, 21:13) pārspēja Vitoru Felipi un Guto. Līdz ar to finālā norvēģi centās vēlreiz pārsteigt pludmales volejbola sabiedrību.

Spēli droši sāka norvēģi, neizmantojot pirmās divas iespējas iegūt divu punktu pārsvaru, bet tad lieliski blokā nospēlēja Mols (3:1). Kādu brīdi norvēģi turējās, bet pāris kļūdas ļāva mājiniekiem pārņemt iniciatīvu. Pie rezultāta 6:8 Mols un Sorums ņēma pārtraukumu. Pēc tā Mols bloķēja Andre uzbrukumu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Seta otrajā pusē Andre un Evandru brīžiem nenospēlēja pārliecinoši, atdodot pretiniekiem minimālu vadību. Brazīlijas duets pēc Mola kļūdas, skarot tīklu, ieguva divu punktu pārsvaru, bet pēc tam jau trīs punktu izrāviens bija Norvēģijas duetam (17:16). Mājinieki paņēma pārtraukumu, pēc kura Mols vēlreiz bloķēja Andre uzbrukumu. Brazīlieši nepadevās un atbildēja ar izrāvienu, kas ļāva tikt pie divām setbumbām. Ar pirmo Brazīlijas duets noslēdza setu - 21:18.

Otrajā setā līdzīga abu duetu cīņa turpinājās. Norvēģi izcēlās ar aktīvu spēli, bet brazīlieši tomēr spēja veikt izrāvienu un izvirzīties vadībā ar 8:5. Līdz tehniskajam pārtraukumam norvēģi sagaidīja pretinieku kļūdas, duetiem dodoties atpūtā pie rezultāta 11:10 Brazīlijas dueta labā. Pēc pārtraukuma Mols nenoķēra blokā Andre, bet pēc tam jau vairākas kļūdas uzbrukumos ļāva Brazīlijas līdzjutējiem uzgavilēt (15:11). Pēc Mola bloka norvēģiem izdevās uzreiz atspēlēt pusi no deficīta, bet pēc tam viņa kļūdas rezultātā rezultāta starpība atkal bija četri punkti. Evandru vēl apliecināja savu varēšanu uz serves līnijas, Brazīlijas duetam triumfējot savu skatītāju priekšā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16). Uzvarētāji saņēma 800 ranga punktus un 16 tūkstošus ASV dolāru lielu naudas balvu, bet otrās vietas ieguvējiem 720 punkti un 12 tūkstoši ASV dolāru balva.

Tikmēr cīņā par trešo vietu šosezon pārliecinoši spēlējošie Kantors un Losjaks mačā pret Vitoru Felipi un Guto spēja izcīnīt uzvaru ar 2-0 (21:19, 21:17), tiekot pie kārotajām bronzas godalgām. Atgādināsim, ka neveiksmīgi šo turnīru aizvadīja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri turnīra noslēdza ar vienu uzvaru trīs spēlēs un 17. vietu, par ko saņēma 300 ranga punktus un 3000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

Dāmu turnīra spēle par trešo vietu bija gana spraiga, uzvarētājām noskaidrojoties trīs setu cīņā. Mājinieces Karolīna Salgano un Marija Antoneli cīnījās pret kanādietēm Heteri Beinsliju un Brendiju Vilkersoni. Pirmo setu kanādietes uzvarēja ar 21:18, bet otrajā brazīlietes ar šādu pašu rezultātu revanšējās. Kanādas duets labāk aizvadīja izšķirošo trešo setu, izcīnot uzvaru ar 2-1 (21:18, 18:21, 15:11).

Finālā Brazīlijas pludmales volejbolistes Agata Bendarčuka un Eduarda Lisboa mērijās spēkiem ar šveicietēm Anuku Vergi-Deprē un Džoanu Haidrihu. Pirmajā setā brazīlietes sīvā cīņā bija pārākas ar 21:19. Otrajā setā cīņa ritēja punkts punktā, brazīlietēm turoties minimālā vadībā. Seta otrajā pusē brazīlietēm izdevās lauzt cīņas gaitu un iegūt trīs punktu pārsvaru (17:14). Šveicietes nespēja izglābties, turnīrā uzvarot Agatai un Dudai - 2-0 (21:19, 21:17).