Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Kravčenoka pārliecinoši tiek izslēgšanas spēlēs Ukrainā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Kravčenoka pārliecinoši tiek izslēgšanas spēlēs Ukrainā
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Foto: cev.lu

Pērnā gada U22 Eiropas čempiones pludmales volejbolā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka šodien sāka jauno sezonu, startējot EEVZA pirmajā posmā, kas notiek Ukrainas ciematā Koropovo. Latvijas sportistes izcīnīja divas uzvaras, triumfēja grupā un kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Austrumeiropas Zonālās volejbola asociācijas (EEVZA) pirmajā posmā piedalās 25 sieviešu dueti, tostarp viens no Latvijas. CEV rangā visaugstāk pozicionējas ukrainietes Inna Mahno / Irina Mahno (#65), seko lietuvietes Ieva Dumbauskaite / Monika Povilaitīte (#89) un Urte Andrjukaitīte / Irina Zobņina (#92), savukārt Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka kotējas 102. pozīcijā. EEVZA posmos Krievijas sportistes parasti figurē lielā skaitā, bet šoreiz nav pieteikušās (varbūt tāpēc, ka Koropovo atrodas netālu no Donbasa). CEV rangā mūsu spēlētājām tagad ir reāla iespēja izvirzīties vadībā starp Baltijas duetiem.

Pirmajā mačā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka šorīt spēkojās ar mājiniecēm Vladislavu Terehoviču un Darju Peretjatko. Gaidītā vieglā pastaiga gan nesanāca, uzvarai bija nepieciešami trīs seti - 16:21, 21:15, 15:8. Kā zināms, Ukrainas sieviešu klasiskais volejbols ir krietni augstākā līmenī nekā pie mums, līdz ar to pretinieču minimālie panākumi pludmalē varēja būt mānīgi. Piemēram, Peretjatko pazīstama kā visai laba cēlāja ar lielu pieredzi nacionālajā izlasē un spēcīgos klubos, tiesa, viņas vārds ir Oleksadra, bet šodien pretī sājās Darja.

Otrajā spēlē mūsējās pārspēja mājinieces Raisu Rilovu un Annu Zatilkinu (21:10, 21:14) un kā grupas uzvarētājas pārliecinoši iekļuva izslēgšanas spēlēs, kas notiks rīt. Šajā turnīrā startēja arī 17 ukrainiešu dueti, jo EEVZA sezonas pirmais posms vienlaicīgi ir arī Ukrainas čempionāta otrais etaps.

Tikmēr pēdējo gadu Latvijas čempiones Marta Ozoliņa un Alise Lece sezonu sākušas vēl pārliecinošāk. Rīgā notiekošajā SELL studentu spēļu bīčvolejbola turnīrā viņas ir galvenās favorītes. Vakar tika noformētas trīs uzvaras - 21:8 un 21:11 pret Valsts policijas koledžas dāmām, 21:10 un 21:12 pret Viļņas Universitātes pārstāvēm, 21:4 un 21:11 pret Tallinas Universitātes studentēm. Savukārt šodien LSPA studentes sagrāva Tartu Universitāti (21:4, 21:9) un Tamperes Universitāti (21:6, 21:6). Rīt ceturtdaļfināls pret ķīnietēm.

Graudiņas un Kravčenokas debija Pasaules tūrē nozīmēta Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kur 31. maijā sāksies triju zvaigžņu posms. Sieviešu ieskaitē tur gatavojas startēt arī Marta Ozoliņa un Alise Lece, savukārt vīriešu turnīram pieteikti trīs mūsu dueti - pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža un Edgars Točs / Rihards Finsters.

Izmantotie resursi:
worldtour.2017.fivb.com
eevza.eu
cev.lu

  +2 [+] [-]

, 2017-05-20 11:43, pirms 7 gadiem
Pirmais sets bēdīgs, varbūt vēl nebija īsti pamodušās. Tālāk tad drusku labāk.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-20 11:52, pirms 7 gadiem
v-bols rakstīja: Pirmais sets bēdīgs, varbūt vēl nebija īsti pamodušās. Tālāk tad drusku labāk.
Kas zina, varēja arī apzināti atdot pirmo, lai ilgāk jāspēlē