Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

T. Šmēdiņš un Regža ar uzvaru pār mājiniekiem iekļūst pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

T. Šmēdiņš un Regža ar uzvaru pār mājiniekiem iekļūst pusfinālā
Toms Šmēdiņš un Haralds Regža. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Haralds Regža izcīnījuši vēl divas uzvaras Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notiekošajā Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes posmā. Latvieši tika galā ar diviem mājinieku duetiem, sasniedzot pusfinālu.

Šmēdiņš un Regža vakar turnīru sāka negaidīti pārliecinoši, pirmajā setā bez problēmām apspēlējot Krievijas duetu. Turpinājumā sekoja zaudējums otrajā setā un dramatisks trešais sets, kurā latvieši tomēr ņēma virsroku. Līdzīga spēle bija arī zviedriem Aleksandram Hermanam un Ludvigam Sīmonsonam, kuri negaidīti ar 2-1 (21:15, 13:21, 15:11) pārspēja ar otro numuru izliktos vāciešus Armīnu Dolingeru un Simonu Kulceru. Nu Latvijas un Zviedrijas dueti cīnījās par uzvaru grupā, kas garantē vietu ceturtdaļfinālā.

Spēles sākums nedaudz labāks padevās Latvijas pludmales volejbolistiem, kuri izvirzījās vadībā ar 6:4. Līdz tehniskajam pārtraukumam komandas cīnījās līdzīgi, vadību saglabājot latviešiem (11:10). Pēc pārtraukuma zviedri atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet vadībā neizvirzījās. Dueti punktus guva pārmaiņus līdz Šmēdiņš un Regža veica izrāvienu, iekrājot četru punktu pārsvaru (18:14). Ar to bija gana, lai izcīnītu uzvaru pirmajā setā ar rezultātu 21:17.

Otrā seta ievadā dueti cīnījās punkts punktā, bet arī šoreiz pirmie divu punktu pārsvaru ieguva latvieši (6:4). Zviedri ātri vien atspēlēja nelielo deficītu, bet īsi pirms tehniskā pārtraukuma arī atguva minimālu vadību. Atpūtā dueti devās pie rezultāta 11:10. Pēc pārtraukuma izrāvienu veica Šmēdiņš un Regža, izvirzoties vadībā ar 15:12. Nākamajās izspēlēs Latvijas duets palielināja savu pārsvaru arī līdz četriem punktiem, bet ar to izrādījās par maz. Zviedri nedomāja padoties, un ātri samazināja deficītu līdz minimumam (16:17). Seta galotnē izrāvienu izdevās turpināt, iegūstot divas setbumbas. Šmēdiņš un Regža spēja atspēlēt abas setbumbas, kā arī paši tika pie mačbumbas (21:20). Seta galotne ievilkās, abiem duetiem tiekot pie iespējas izraut uzvaru. Labāk tomēr veicās latviešiem, kuri guva panākumu ar 2-0 (21:17, 26:24).

Latviešu pretinieki ceturtdaļfinālā bija pērnā gada Jaunatnes olimpisko spēļu čempioni, 17 gadus vecie zviedri Dāvids Ahmans un Džonatans Helvigs, kuri izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-1 (18:21, 21:15, 15:13) pārspēja krievus Sergeju Gorbenko un Vasiliju Ivanovu.

Spēles pirmā seta pirmajā pusē komandām neizdevās izrauties lielākā vadībā. Zviedrijas pludmales volejbolisti turējās minimālā vadībā, bet tad arī ieguva divu punktu pārsvaru (14:12). Šmēdiņš un Regža nepalaida pretiniekus tālākā izrāvienā, spējot panākt izlīdzinājumu (15:15). Pirms seta galotnes Latvijas duets izvirzījās arī minimālā vadībā, bet tad zviedri to atkal pārņēma. Pie pirmās setbumbas tomēr tika Šmēdiņš un Regža, kuri uzreiz arī noslēdza setu savā labā ar rezultātu 21:19.

Otro setu sāka Ahmans un Helvigs, izvirzoties vadībā ar 3:1, bet latvieši uzreiz veica četru punktu izrāvienu. Divu punktu pārsvaru izdevās saglabāt līdz pat tehniskajam pārtraukumam. Uzreiz pēc tā mājinieki panāca izlīdzinājumu (12:12). Līdz pat seta beigām dueti cīnījās punkts punktā, minimālu vadību saglabājot Latvijas duetam. Līdzīgi kā pirmajā setā, arī otrajā pieredze bija pārāka par jaunību. Šmēdiņš un Regža veica izšķirošo izrāvienu un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18).

Turnīra pusfinālā latviešiem svētdien plkst. 13:00 būs jāspēlē pret turkiem Selčuku Sekerci un Safu Urlu, kuri grupu turnīrā arī pieveica šo jauno Zviedrijas duetu, bet ceturtdaļfinālā tika galā ar japāņiem Jumpei Ikedu un Katsuhiro Širatori.

     [+] [-]

, 2019-04-20 20:35, pirms 5 gadiem
pusfinālus rādīs?

     [+] [-]

, 2019-04-20 21:12, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: pusfinālus rādīs?
https://www.eurovolley.tv/en-int/pa...

     [+] [-]

, 2019-04-20 21:40, pirms 5 gadiem
Slice rakstīja: https://www.eurovolley.tv/en-int/page/home-cev
PALDIES