Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters un Točs piedzīvo divus zaudējumus Ķīnā

Krišs Upenieks

Finsters un Točs piedzīvo divus zaudējumus Ķīnā
Rihards Finsters
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs ar neveiksmi sākuši Fužo (Ķīna) notiekošo Pasaules kausa tūres ''Open'' sērijas posmu. Latviešiem zaudējums pret Meksikas vadošo duetu.

Tāpat kā pirms nedēļas arī šoreiz sacensības Latvijas pagājušā gada čempioni uzsāka ar kvalifikācijas sacensībām. No sākuma mūsējie bija pārāki (22:20, 21:18) pār Japānas duetu Jasuo Nakaja un Koiči Nišimura, bet izšķirošajā kārtā bija jāspēlē pret vāciešiem Džonatanu Erdmanu un Maksu Becenu, kurus izdevās uzvarēt trīs setos ar 20:22, 21:18, 15:10.

Fužo pamatturnīrā Finsters un Točs izlikti ar 26. numuru, kas nozīmē, ka grupu turnīrā būs jāuzvar vismaz viens pāris, kas būs izlikts ar augstāku numuru, lai duets spētu iekļūt izslēgšanas turnīrā. G grupas pirmajā spēlē latviešiem zaudējums pret vadošo Meksikas pāri Virgenu un Ontiverosu - 29 minūtēs 15:21, 13:21.

Otrajā grupas spēlē latviešiem pretī stājās Kanādas duets Binstoks un Šahters (10.), kuriem turnīra ticis desmitais numurs. Pēc spraigā cīņā uzvarētā pirmā seta (21:19) tik veiksmīgs turpinājums neizdevās (16:21, 10:15), tādējādi nācās atzīt pretinieku pārākumu.

Rīt paredzēta spēle pret beļģiem Kokelkorenu un van Valli, kuri arī turnīra pirmajā dienā piedzīvoja divus zaudējumus. Starp Latvijas un Beļģijas komandām arī izšķirsies, kura no komandām kā trešā vieta grupā iesoļos izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball - FIVB