Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs divos setos zaudē norvēģiem un Lasvegasā apstājas astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs divos setos zaudē norvēģiem un Lasvegasā apstājas astotdaļfinālā
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien iekļuva Pasaules kausa tūres Lasvegasas četru zvaigžņu posma astotdaļfinālā, tomēr šajā kārtā piekāpās ranga līderiem Andersam Molam un Kristianam Serumam no Norvēģijas.

Pļaviņš un Točs pirmajās divās spēlēs pamatīgi pacīnījās, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs. Trīs setu cīņā izdevās pieveikt Mailzu Evansu un Biliju Kolinski no ASV, bet pēc tam cīņā par vietu astotdaļfinālā piekāpās krieviem Vjačeslavam Krasilņkovam un Oļegam Stojanovskim. Līdz ar to izslēgšanas spēles latvieši sāka no pirmās kārtas, tiekoties ar kanādiešiem Grantu O'Gormanu un Benu Sakstonu. Vienīgo savstarpējo spēli dueti aizvadīja četru zvaigžņu turnīrā Hāgā, kur pārāki ar 2-0 (21:15, 22:20) bija Latvijas pludmales volejbolisti.

Savukārt piektdien latviešiem kanādiešus pārspēt ar 2-0 (21:18, 21:19). Spēli labāk sāka kanādieši, kuri izmantoja Pļaviņa vājo spēli pirmajos uzbrukumos, izvirzoties vadībā ar 4:1. Pļaviņam uzreiz izdevās reabilitēties ar labām darbībām aizsardzībā, kas ļāva atgūt visu zaudēto (4:4). Nākamos divus punktus dabūja kanādieši, Sakstonam atzīmējoties ar bloku. Arī šoreiz pārsvaru neizdevās noturēt, latviešiem veicot izrāvienu un iegūstot minimālu vadību (9:8). Neilgi pirms tehniskā pārtraukuma pārsvars pieauga arī līdz diviem punktiem, bet atpūtā dueti devās pie rezultāta 11:10.

Pēc pārtraukuma Sekstons vēlreiz bija sekmīgs pie tīkla, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Kādu brīdi dueti punktus krāja pakāpeniski, bet tad atkal vajadzīgo divu punktu pārsvaru ieguva latvieši. Pēc Toča sekmīgās serves pa O'Gormanu kanādieši paņēma pārtraukumu pie rezultāta 16:13. Pēc pārtraukuma O'Gormans ķērās pat pie sveces serves jeb "sky ball", bet latvieši ar to tika galā. Pirmo setu izdevās uzvarēt droši ar rezultātu 21:18.

Līdzīgi kā pirmo, tā arī otro setu labāk sāka Kanādas duets, izvirzoties vadībā ar 3:1. Drīz pēc tam Sekstonam padevās laba serve pa Toču, kas ļāva palielināt pārsvaru līdz trīs punktiem (6:3). Točs arī atbildēja ar ļoti labu servi, sadeldējot deficītu. O'Gormans turpināja servēt gaisa bumbas, kas spēli padarīja neierastāku. Tas gan neliedza Latvijas duetam panākt izlīdzinājumu (7:7). Kanādieši turpināja spēlēt azartiski, bet tajā pašā laikā arī haotiski. tas nāca par labu Pļaviņam un Točam, kuri tehniskajā pārtraukumā varēja doties minimālā vadībā (11:10).

Pēc pārtraukuma ar neatlaidīgu cīņu kanādieši atguva minimālu vadību, bet drīz vien to atkal zaudēja. Abām komandām bija reālas iespējas iegūt lielāku pārsvaru, bet tās palika neizmantotas. Cīņa ritēja punkts punktā līdz pat seta beigām, kad Pļaviņam izdevās īstajā brīdī atspēlēt bumbu aizsardzībā, kas deva divas mačbumbas. Pēc pretinieku paņemtā pārtraukuma Pļaviņam uzreiz bija iespēja noslēgt spēli, bet viņš bumbu raidīja autā. Otrajā iespējā viņš ar tuvo māņu sitienu lika punktu mačam - 2-0 (21:18, 21:19).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs iekļuva Lasvegasas turnīra astotdaļfinālā, tomēr tajā ar 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās šogad neapturamajiem norvēģiem un turnīru noslēdza ar dalītu devīto vietu. Ja pirmajā setā Pļaviņš un Točs vairākkārt spēja izvirzīties vadībā, otrajā spēles nogrieznī jau viņi piekāpās pārliecinoši.

     [+] [-]

, 2018-10-20 10:28, pirms 5 gadiem
Sezonas ievilkšana garumā var atkosties 2019. Taču ar 9.vietām var pietikt Tokijai.

     [+] [-]

, 2018-10-20 10:51, pirms 5 gadiem
Dalītā 9.vieta.....Vēl jau izkrita 7 pāri. Tikpat labi varēja rakstīt: dalīta 16.vieta. 9. labāk skan.....