Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš / Točs ASV sasniedz izslēgšanas turnīru

Jānis Celmiņš

Pļaviņš / Točs ASV sasniedz izslēgšanas turnīru
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš / Edgars Točs ceturtdien ar uzvaru sāka Pasaules kausa četru zvaigžņu posmu Lasvegasā (ASV), bet pēc tam mačā par uzvaru apakšgrupā nespēja revanšēties spēcīgajam krievu pārim Krasiļņikovam un Stojanovskim. Jau pirmā uzvara latviešiem deva vietu izslēgšanas sacensībās.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Pļaviņš un Točs izcīnīja 5. vietu Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīrā Ķīnā, kas bija pirmais turnīrs 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas ieskaitē.

Turnīru ASV latvieši sāka ar uzvaru trīs setu cīņā pār ASV duetu Mailsu Evansu un Viljamu Kolinski – 2:1. Pļaviņš un Točs vispirms zaudēja pirmo setu (19:21), taču nākamajos divos svinēja panākumus (22:20, 15:13), uzvarot visā spēlē ar 2:1.

Pāris stundu vēlāk Pļaviņš un Točs cīņā par uzvaru grupā ar 0-2 (14:21, 21:23) piekāpās spēcīgajiem krieviem Vjačeslavam Krasiļņikovam un Oļegam Stojanovskim. Pēc pārliecinoši zaudēta pirmā seta otrajā Latvijas sportisti spēja izvirzīties vadībā ar 11:8. Kaut nākamos četrus punktus guva pretinieki, Pļaviņš un Točs nepadevās, turpinot līdzīgu cīņu. Latvijas sportistiem bija pat divas setbumbas, tomēr krievi tās atspēlēja un guva ļoti grūtu panākumu.

Abi pāri tikās arī nesenajā Ķīnas turnīrā, kad latvieši divos ceturtdaļfināla spēles setos kopā spēja iegūt vien 19 punktus.

Līdz ar to krievu sportisti uzvarēja apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks ar otro kārtu, bet Latvijas duets palika otrajā pozīcijā un startēs arī "play-off" pirmajā kārtā.