Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Fokerots/Ābelītis revanšējas zviedriem un iekļūst U18 EČ pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Fokerots/Ābelītis revanšējas zviedriem un iekļūst U18 EČ pusfinālā
Kārlis Ābelītis uzbrukumā. Foto: CEV

Turcijas pilsētā Izmirā notiekošā Eiropas U18 čempionāta pludmales volejbolā pusfinālā iekļuvuši Kristians Fokerots un Kārlis Ābelītis, kuri ceturtdaļfinālā revanšējās Zviedrijas pārim. Tikmēr izslēgšanas spēlēs iekļuvušie Katrīna Lukstiņa/Terēze Estere Grants un Sandis Bērziņš/Dāvis Teteris zaudēja jau pirmajā kārtā un ierindojās 17. vietā.

Izslēgšanas turnīrā kā pirmās laukumā devās Katrīna Lukstiņa un Terēze Estere Grants. Latvietes grupu turnīrā izcīnīja vienu uzvaru trīs spēlēs, bet tagad tikās ar otro numuru izliktajām Krievijas pludmales volejbolistēm Jeļizavetu Gubinu un Arinu Rjažnovu, kuras tika pie diviem panākumiem un piedzīvoja vienu zaudējumu. Lukstiņa un Grants aizvadīja līdzvērtīgu cīņu ar krievietēm, bet tomēr zaudēja kā pirmajā tā arī otrajā setā, izstājoties no turnīra ar 17. vietu - 0-2 (18:21, 19:21).

Neveiksmi izslēgšanas turnīra ievadā piedzīvoja arī Sandis Bērziņš un Dāvis Teteris. Latvieši čempionātu sāka ar uzvaru, bet vakar izcīnīja vēl vienu. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Bērziņš un Teteris mērojās spēkiem ar ukraiņiem Mihailo Merkulovu un Kirilu Teresčenko. Pirmajā setā pārāki ar 21:15 bija ukraiņi, bet otrajā latvieši ar tādu pašu rezultātu revanšējās. Viss izšķirās trešajā setā, kurā Bērziņš un Teteris piedzīvoja neveiksmi, noslēdzot turnīru 17. vietā - 1-2 (15:21, 21:15, 13:15).

Latvijas pēdējā cerība turnīrā bija Kristians Fokerots un Kārlis Ābelītis, kuri turnīru sāka ar uzvaru, bet tad piedzīvoja divus zaudējumus. Cīņā par vietu astotdaļfinālā Latvijas duets spēlēja pret poļiem Aleksandru Czačorovski un Filipu Lejavu. Pirmajā setā izdevās uzvarēt ar 21:15, bet pēc tam sekoja panākums ar 21:17, kas ļāva iekļūt nākamajā kārtā.

Astotdaļfinālā viņi sacentās pret Izraēlas pāri Kuzmicovu un Jellinu, kuri šajā turnīrā izsēti ar desmito numuru. Latvijas volejbolistiem pirmajā setā izdevās uzvarēt ar 21:16, bet otrais sets izvērtās vēl labāks, uzvarot ar 21:15. Mačs tika pabeigts 39 minūšu laikā.

Ceturtdaļfinālā Fokerota un Ābelīša pretinieki bija jau iepazītie zviedri Linus Īzaksons un Hampus Ekstrands. Abi dueti vakar jau tikās grupu turnīrā, Latvijas pludmales volejbolistiem samierinoties ar pārliecinošu zaudējumu (0-2 (14:21, 12:21)). Abi dueti šodien jau bija izcīnījuši pa divām uzvarām, bet ceturtdaļfinālā atdeva sevi visu. Pirmā seta galotnē latviešiem neizdevās izraut uzvaru, paliekot zaudētājos ar 20:22. Otrajā setā Fokerots un Ābelītis revanšējās zviedriem ar rezultātu 21:18, kas nozīmēja, ka pusfinālisti noskaidrosies trīs setu cīņā. Tajā Latvijas pludmales volejbolisti nospēlēja daudz labāk, revanšējoties zviedriem par zaudējumu grupu turnīrā ar 2-1 (20:22, 21:18, 15:9).

Svētdien, plkst. 12:00 Fokerots un Ābelītis pusfinālā tiksies ar 27. numuru izliktajiem Krievijas pludmales volejbolistiem Jegoru Žarovinu un Vitāliju Markovu, kuri šajā čempionātā vēl nav izjutuši zaudējuma rūgtumu.

Izmantotie resursi:
https://www.cev.eu/BeachVolley-Area...