Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pļaviņš un Točs pieveic spāņus un poļus, tiekot OKT trešajā kārtā

Pļaviņš un Točs pieveic spāņus un poļus, tiekot OKT trešajā kārtā
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar 2-0 pieveica Spānijas duetu Pablo Erreru un Adrianu Gaviru, bet ar 2-1 apspēlēja Polijas pārstāvjus Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku, iekļūstot Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā.

Spēlējot pret 2013. gada Eiropas čempioniem Erreru un Gaviru, Pļaviņš un Točs pirmajā setā ātri ieguva vērā ņemamu pārsvaru (9:5). Pieredzējušie spāņi atbildēja ar izrāvienu 5:2, gandrīz panākot neizšķirtu, taču arī seta turpinājumā 1-2 punktu pārsvars bija Pļaviņam un Točam. Seta galotnē spāņi panāca 19:19, taču vispirms neveiksmīgi uzņēma uzbrukuma sitienu, bet pēcāk kļūdījās pie spēles tīklā, zaudējot 19:21. Otrā seta sākumā Errera un Gavira pat biežāk bija vadībā, taču nekur tālāk atrauties nespēja. Rezultāts bija arī 14:14, bet pašās beigās Pļaviņš un Točs nospēlēja krietni pārliecinošāk, uzvarot ar 21:17.

Otrajā grupas spēlē latvieši tikās ar poļiem Kantoru un Losjaku, un jau pirmajā setā lika noprast, ka ieradušies tikai ar vienu domu - uzvarēt. Pirmo setu Pļaviņš un Točs noslēdza ar teju graujošu pārsvaru - 21:13. Otrajā setā nācās pasvīst vairāk, un Polijas duets panāca savu (17:21). Izšķirošajā setā cīņa par iniciatīvu bija skarba un galotne jūtami ievilkās. Beigu beigās tomēr Pļaviņš un Točs ņēma virsroku, svinot uzvaru arī visā mačā - 22:20.

Līdz ar to Pļaviņš un Točs svinēja uzvaru grupā un kā viena no divām grupas komandām iekļuva trešajā kārtā, kas sāksies nākamnakt. Trešajā kārtā būs divas apakšgrupas ar četriem pāriem katrā un divi labākie no katras grupas kvalificēsies izšķirošajai pārspēlei par vietu Tokijas OS.

OKT trešā fāze

LaiksSpēleLaukums
20. septembris 5:00Točs/Pļaviņš (#15) - nīderlandieši Brouvers/Mēvsens (#7)2.
20. septembris 9.00Točs/Pļaviņš (#15) - norvēģi Berntsens/H.Mols (#47)2.
21. septembris 5.15Točs/Pļaviņš (#15) - brazīlieši Andrē/Džordže (#13)?.

# - vieta pasaules rangā

Izmantotie resursi:
beachvolleyball.ioqt.2019.fivb.com


, 2019-09-19 06:09, pirms 5 gadiem
Monsteri!
Slēpts komentārs: Chelubejs
, 2019-09-19 09:17, pirms 5 gadiem
Chelubejs rakstīja: Zvēri cīnās.. ne tā kā džekenes, kas pajāj kaut kādām kitajozām
Ampli, džekenes ir tikušas tik pat tālu!
, 2019-09-19 10:00, pirms 5 gadiem
Chelubejs rakstīja: Zvēri cīnās.. ne tā kā džekenes, kas pajāj kaut kādām kitajozām
Mazliet esi saspiedis galvu!
, 2019-09-19 14:12, pirms 5 gadiem
Tiekot trešajā kārtā pieveic poļus, vai pieveicot poļus tiek trešajā kārtā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.