Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Samoilovs un Šmēdiņš ceturto reizi iekļūst Eiropas čempionāta finālā

Samoilovs un Šmēdiņš ceturto reizi iekļūst Eiropas čempionāta finālā
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Jūrmalā notiekošajā Eiropas čempionātā pludmales volejbolā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš iekļuva finālā, pusfinālā ar 21:14, 15:21 un 15:12 pārspējot Beļģijas duetu Kekelkorenu un van Valli. Cīņu par zelta godalgu Latvijas pāris, kurš jau garantējis sev ceturto EČ medaļu, aizvadīs rīt.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš savu ceturtdaļfināla maču aizvadīja jau vakar, divos setos apspēlējot poļus Fijaleku un Brilu. Arī viņu šodienas pretinieki beļģi Draiss Kekelkorens un Toms van Valle ceturtdaļfinālu izspēlēja vakar, trijos setos izslēdzot Itālijas duetu Ranjēru un Karambulu.

Šodienas mačā veiksmīgāk sāka mājinieki, no pirmajām astoņām izspēlēm uzvarot sešās (6:2). Samoilovs un Šmēdiņš ar stabilu sniegumu turpināja droši soļot pretim panākumam pirmajā setā, pastāvīgi saglabājot 4-6 punktu pārsvaru. Samoilovs vairākkārt sekmīgi spēlēja blokā. Viņš ar trim ar bloku apturētiem uzbrukumiem pēc kārtas palīdzēja panākt 19:12, un nākamajā izspēlē beļģi ar gremdi vairs nemaz neriskēja uzbrukt. Pēc tam viegls, bet precīzs Šmēdiņa sitiens ieguva septiņas setbumbas, un otro no tām Samoilovs izmantoja ar iespaidīgu gremdi (21:14).

Otrā seta sākumā daudz drošāk un veiksmīgāk spēlēja jau beļģi, izvirzoties vadībā 5:2. Latviešu uzbrukumi arvien biežāk tika atšifrēti, van Valle labi spēlēja aizsardzībā, kas noveda pie beļģu pārsvara 12:6. Sekoja vēl pāris latviešu neveiksmīgi momenti, taču Šmēdiņš beļģu psiholoģisko pārsvaru nedaudz nodzēsa ar ļoti spēcīgu gremdi. Bet pārsvars rezultātā beļģiem palika, un viņi uzvarēja setā ar 21:15.

Līdz ar to EČ finālā iekļuvusī komanda izšķīrās trešajā setā, kurš tika iesākts ar ļoti garu izspēli, bet latviešiem veiksmīgu. Pēc tam Šmēdiņš un Samoilovs katrs apmainījās ar lieliskām epizodēm aizsardzībā, taču beļģi ātri atjaunoja līdzsvaru rezultātā. Kekelkorens nedaudz vēlāk kļūdījās servē, un latvieši ieguva divu punktu pārsvaru (7:5). Rezultātam kļūstot 9:9, Samoilovs emocionāli aizrādīja tiesnesim par nepamanītu beļģa kļūdu, pieskaroties bumbai divreiz, taču lēmums netika mainīts.

Samoilovs atbildēja ar trim gūtiem punktiem pēc kārtas (13:10), pēc tam tika iegūtas tiesības uz trim mačbumbām. Pirmo beļģi atspēlēja, bet pēc tam van Valle kļūdījās servē. 15:12, un Samoilovs un Šmēdiņš varēja līksmot kopā ar Latvijas līdzjutējiem tribīnēs.

Finālmaču Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs rīt 17:30, sacenšoties ar itāļiem Danieli Lupo un Paulo Nikolai, pašreizējiem Eiropas čempioniem un olimpiskajiem vicečempioniem.

Samoilovs un Šmēdiņš Eiropas čempionāta finālā atgriezušies pēc gada pārtraukuma un spēlēs tajā kopumā ceturto reizi. Iepriekš 2013. un 2014. gadā EČ finālmačos tika ciesti zaudējumi, bet 2015. gadā Samoilovs un Šmēdiņš triumfēja. Līdz ar šodienas panākumu Samoilovs un Šmēdiņš jau garantējuši sev ceturto EČ medaļu, kas Latvijai būs kopumā sestā Eiropas čempionātu vēsturē, vēl tikai atklāts jautājums, kāda kaluma tā būs.


, 2017-08-19 17:54, pirms 7 gadiem
aukstasinīgais karalis Lauva ir atpakaļ.
, 2017-08-19 17:55, pirms 7 gadiem
Sašas spēle paliek labāka, patika Šmediņa sportiskais niknums, vējš ir ļoti grūts faktors pludmales volejbolā, bet mūsējie to pārvarēja un ir finālā!!! Malači!!
, 2017-08-19 17:55, pirms 7 gadiem
Un nevaru teikt ka tiesneši ir vislabākie, ja neredz ka spēlētājam 2 pieskārieni (attiecīgi pretiniekiem)
, 2017-08-19 17:57, pirms 7 gadiem
Ja godīģi, gandrīz holandieši Pļaviņam bij pa zobam, varbūt Sašam un Jānim būs viņi pa zobam!! Ja šmēdiņš spēlēs tā kā vakar un Saša tā kā šodien uzvara mūsu!
, 2017-08-19 17:57, pirms 7 gadiem
Lieliski kapājas, būs rīt 2 zelts jūtu ka tā jābūt tam.!!!
, 2017-08-19 17:57, pirms 7 gadiem
jancis510 rakstīja: Ja godīģi, gandrīz holandieši Pļaviņam bij pa zobam, varbūt Sašam un Jānim būs viņi pa zobam!! Ja šmēdiņš spēlēs tā kā vakar un Saša tā kā šodien uzvara mūsu!
Nedomāju ka finālā būs holandieši
, 2017-08-19 17:59, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Nedomāju ka finālā būs holandieši
Nu man kautkā tieši liekas,ka finālā būs holandieši!Nez kas notika otrajā setā,iespējams,ka Samailovs bija jau normāli nokausēts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-19 18:50, pirms 7 gadiem
rufus7 rakstīja: https://www.pscp.tv/hopsitis750/1kv...

speleshu nhl panjemu Kanadu pret Krieviju, paradishu visiem sc savu skilu
atrodi darbu
, 2017-08-19 18:54, pirms 7 gadiem
Ierakstā nav kaut kur iespējams redzēt? Nesanāca redzēt spēli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-19 19:34, pirms 7 gadiem
eatandeat rakstīja: Ierakstā nav kaut kur iespējams redzēt? Nesanāca redzēt spēli
straume.lmt.lv / Sports / Samoilovs/Šmēdiņš...
, 2017-08-19 19:47, pirms 7 gadiem
Teicu ka nebūs holandiešu, a te viens mēģina man iestāstīt pretējo pāķis
, 2017-08-19 21:37, pirms 7 gadiem
Bildē liekas, kas Samoilovs driblē un Šmēdiņš gaida piespēli 😂😂
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.