Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbolisti ar mainīgām sekmēm sāk triju zvaigžņu turnīru Ķīnā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas pludmales volejbolisti ar mainīgām sekmēm sāk triju zvaigžņu turnīru Ķīnā
Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters
Foto: FIVB

Kamēr Nīderlandē risinās Eiropas čempionāts, divi Latvijas pāri pārbauda spēkus Ķīnā notiekošajā Pasaules kausa tūres trīs zvaigžņu turnīrā. Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs pirmajās divās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, bet Varvara Brailko un Anete Namiķe atzina Austrālijas dueta pārākumu.

Labu laiku izlaiduši turnīrus, Finsters un Solovejs, kuri arī neiekļuva Eiropas čempionāta dalībnieku skaitā, šodien uzsāka dalību Ķīnā notiekošajā trīs zvaigžņu turnīrā. Pirmie pretinieki bija vācieši Maks Betzens un Džonatans Erdmans.

Spēli labāk iesāka Latvijas pludmales volejbolisti, izvirzoties vadībā ar 7:5. Jau spēles ievadā iezīmējās abu duetu nestabilais sniegums, kas to padarīja krietni vien dinamiskāku. Līdz tehniskajam pārtraukumam vācieši pārņēma vadību (11:10), bet pēc atpūtas turpināja savu izrāvienu, iegūstot arī četru punktu pārsvaru (14:10). Latvijas duets ik pa laikam atspēlējās un nonāca līdz minimālam deficītam (17:18), bet seta galotnē tomēr nedaudz pārāki izrādījās Betzens un Erdmans - 21:19.

Otro setu ar diviem punktiem sāka latvieši, bet pretinieki uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Tam sekoja četru punktu izrāviens Finstera un Soloveja izpildījumā, bet nestabilais sniegums neļāva šo pārsvaru noturēt (8:8). Vācieši atkal pirms tehniskā pārtraukuma pārņēma minimālu vadību (11:10). Pēc atpūtas Finsters un Solovejs atspēlēja divu punktu deficītu un to pārvērta četru punktu pārsvarā (17:13). Lai arī nākamos trīs punktus guva vācieši, seta izskaņā Latvijas duets noturēja uzvaru ar 21:18.

Trešajā setā latvieši nonāca iedzinējos ar 2:4, bet pēc trīs punktu izrāviena pārņēma vadību (5:4). Līdzīga cīņa punkts punktā turpinājās līdz pat seta beigām, kad izšķirošo izrāvienu veica Finsters un Solovejs, izcīnot uzvaru mačā ar 2-1 (19:21, 21:18, 15:12). Līdz ar to latvieši garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet cīņā par uzvaru grupā tikās ar ASV pludmales volejbolistiem Viljamu Kolinski un Mailzu Evansu, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:13, 21:11) sagrāva mājiniekus Žohinu un Žo.

Mačs sākās ar vairākiem Finstera nerealizētiem uzbrukumiem, bet latviešiem izdevās izvairīties no nonākšanas iedzinējos ar trīs punktu deficītu. Tas gan notika brīdi vēlāk, kad ASV pludmales volejbolisti nokārtoja pārejošo bumbu (1:4). Latvijas duets uzreiz atspēlēja divus punktus, bet pēc tam netika galā ar Kolinskes bloku (3:6). Arī Solovejs radīja pretiniekiem problēmas pie tīkla, bet Finsteram neizdevās pacelt bumbas aizsardzībā. Latvieši regulāri palika iedzinējos, tehniskajā pārtraukumā dodoties pie rezultāta 9:12.

Pēc atpūtas Finsteram un Solovejam izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet uzreiz sekoja kritums un zaudēti divi punkti (11:14). Pēc brīža Finsters izsita bumbu autā, vēl vairāk sarežģījot situāciju. Tuvojoties seta galotnei, latviešiem ar lielām pūlēm izdevās sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem (15:17). ASV duets paņēma pārtraukumu, pēc kura zaudēja vēl vienu punktu. Latvijas duetam bija iespēja arī panākt neizšķirtu, bet tā palika neizmantota. Galā zaudēts sets ar 18:21.

Otro setu ar diviem punktiem sāka Latvijas duets, bet neilgi pēc tam neizmantoja iespēju iegūt trīs punktu pārsvaru. Tā vietā ASV duetam īsā laikā izdevās atspēlēties un iegūt divu punktu pārsvaru (6:4). Ar šķietamu tiesnešu atbalstu rezultāts drīz vien atkal kļuva neizšķirts. Izšķirošo izrāvienu ASV pludmales volejbolisti veica neilgi pēc tehniskā pārtraukuma. Pāris atspēlētas bumbas aizsardzībā un Kolinskes meistarība pie tīkla, izdzēsa latviešu cerības šajā mačā. Latvijas duets samierinājās ar zaudējumu - 0-2 (18:21, 13:21). Rīt Finsteram un Solovejam būs jāspēlē izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Tikmēr savu pirmo turnīru Pasaules kausa tūrē sākušas mūsu jaunietes Varvara Brailko un Anete Namiķe. Pirmajā spēlē latvietēm vajadzēja cīnīties ar savas grupas favorītēm no Austrālijas Fēbi Belu un Džesiku Ngauamo. Abos setos latvietēm izdevās gūt pa 13 punktiem, zaudējot mačā ar 0-2 (13:21, 13:21). Līdz ar to rīt Latvijas jaunās pludmales volejbolistes cīnīsies par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs pret austrietēm Evu Faibergeri un Valēriju Teflu, kuras pirmajā spēlē ar 1-2 (21:19, 12:21, 20:22) piekāpās lietuvietēm Andrukaititei un Zobninai.

     [+] [-]

, 2018-07-19 20:49, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> sisisa.tk