Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

T.Šmēdiņš/Solovejs zaudē izšķirošajā cīņā un netiek Olštinas pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

T.Šmēdiņš/Solovejs zaudē izšķirošajā cīņā un netiek Olštinas pamatturnīrā
Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs
Foto: Vadims Morozovs / Ergo Open 2017

Polijas pilsētā Olštinā šodien risinās kvalifikācija Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrā. Izšķirošajā atlases spēlē Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Aleksandrs Solovejs saspringtā trešajā setā piekāpās katariešiem Džefersonam Pereiram un Čerifam Junusem (18:21, 21:12, 13:15). Pirms tam mūsu Rihards Finsters un Edgars Točs pirmajā mačā zaudēja ukraiņiem un arī neiekļuva pamattturnīrā.

Toms Šmēdiņš / Aleksandrs Solovejs šosezon nebija spēlējuši kādā īpaši augstas raudzes starptautiskā turnīrā. Olštinā latvieši varēja sevi apliecināt kvalifikācijā, sākot uzkrāt starptautisko spēļu praksi pirms Jūrmalā gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra. Olštinā, lai iekļūtu pamatturnīrā, vajadzēja pārvarēt divas kārtas, no kurām pirmajā Šmēdiņš un Solovejs mērojās spēkiem ar Izraēlas pludmales volejbolistiem Šonu Faigu un Arielu Hilmanu, kuri starptautiskos turnīros redzami biežāk, bet ne ar īpašām sekmēm.

Spēli ar servi sāka Izraēlas duets, kas latviešiem ļāva turēties minimālā vadībā. Tad Šmēdiņš ar Soloveju veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 7:3. Uz brīdi latviešiem bija arī piecu punktu pārsvars, bet tad Izraēlas pludmales volejbolisti to sadeldēja (10:7). Pirms tehniskā pārtraukuma izdevās atgūt zaudēto, dodoties atpūtā pie rezultāta 13:8. Seta otro pusi veiksmīgāk sāka Faiga un Hilmans, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (12:14). Kritumu izdevās apturēt, kas Šmēdiņam un Solovejam ļāva uzvarēt pirmo setu ar rezultātu 21:18.

Otrā seta ievadā dueti cīnījās līdzīgi, ik pa laikam gūstot divus punktus pēc kārtas, kas ļāva izvirzīties minimālā vadībā. Pirmie nopietnāku izrāvienu atkal veica Šmēdiņš un Solovejs, izvirzoties vadībā ar rezultātu 8:6. Līdz un īsi pēc tehniskā pārtraukuma situācija nemainījās, kad latvieši palielināja pārsvaru līdz četriem punktiem (15:11). Seta atlikušajā daļā latviešiem problēmas neradās, kas ļāva triumfēt pirmajā mačā ar 2-0 (21:18, 21:14).

Kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Toms Šmēdiņš / Aleksandrs Solovejs saskārās ar daudz nopietnāku pārbaudījumu - pretī stājās Pasaules kausa pamatturnīru regulārie dalībnieki Džefersons Pereira / Čerifs Junuse (Katara), kuriem pirmā kārta bija brīva.

Pirmajā setā mūsējie izrādīja sīvu pretestību mača favorītiem (9:11, 11:11), taču problēmas sagādāja garākais katarietis pie tīkla (13:15). Latvijas duets ļoti centās panākt izlīdzinājumu, un tad gara izspēle vainagojās ar panākumu - 16:16. Cīņas turpinājumā Soloveja uzbrukums deva minimālu vadību (17:16), tomēr nākamos četrus punktus guva pretinieki (17:20), līdz ar to nācās piekāpties - 18:21. Otrā seta sākumā sekmīgāk darbojās Latvijas duets (3:3, 6:3, 9:4), pārsteidza pretiniekus arī turpinājumā (14:7) un pārliecinoši tika līdz laimīgām seta beigām - 21:12. Trešajā setā risinājās līdzvērtīga cīņa - 2:1, 3:4, 5:5, 9:9, 10:9, 12:11, 12:13, 13:14. Divu punktu starpība radās tikai pašās beigās, kad Šmēdiņš, sitot pāri garākā katarieša blokam, netrāpīja laukumā - 13:15.


Pēc ilgāka pārtraukuma augstākās raudzes starptautiskā turnīrā piedalījās Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri aktīvi gatavojas pasaules čempionātam Vīnē. Olštinā viņiem turnīru vajadzēja sākt ar kvalifikācijas pirmo kārtu, kurā pirmie pretinieki bija Sergijs Popovs un Oleksijs Deņins no Ukrainas.

Mača pirmajā setā latviešiem neizdevās parādīt to labāko sniegumu, atzīstot pretinieku pārākumu ar rezultātu 18:21. Otrajā setā cīņa jau bija līdzīgāka, bet seta galotnē atkal nepaveicās gūt tik svarīgos punktus pie savas serves, kas beidzās ar izstāšanos no turnīra jau pēc vienas spēles - 0-2 (18:21, 21:23).


Tādējādi vīriešu pamatturnīrā Latviju pārstāvēs tikai divi dueti - Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža, kuriem nebija jāspēlē kvalifikācijā. Sieviešu kvalifikācijā plkst. 19.00 izšķirošo atlases cīņu sāks Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka, spēkojoties ar gados vecākām argentīnietēm.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-19 14:52, pirms 7 gadiem
Pret katariešiem cerības mazas.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-19 15:51, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Pret katariešiem cerības mazas.
Cerības nav!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-19 18:38, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Cerības nav!!!
Aha, cerības viņam nebija... Experts