Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ozoliņai/Lecei zaudējums ķīnietēm un Olštinas turnīrs galā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ozoliņai/Lecei zaudējums ķīnietēm un Olštinas turnīrs galā
Alise Lece
Foto: CEV

Pēc vienas spēles Olštinas četru zvaigžņu turnīrs noslēdzies Latvijas pludmales volejbolistēm Martai Ozoliņai un Alisei Lecei. Latvietes pirmajā kārtā ar 0-2 (15:21, 16:21) piekāpās Ķīnas pludmales volejbolistēm.

Pēc devītās vietas izcīnīšanas Alanjas "Masters" turnīrā Marta Ozoliņa un Alise Lece devās uz Olštinu, lai censtos pārvarēt kvalifikācijas turnīru. Pirmās pretinieces bija Ķīnas pludmales volejbolistes Hinhina Vana un Čena Hue.

Spēli krietni labāk sāka Ķīnas duets, izvirzoties vadībā ar 3:0. Latvietes atspēlējās, tika pie iespējas arī panākt izlīdzinājumu, bet tā palika neizmantota. Sekoja neliela neveiksmju sērija, kas ķīnietēm ļāva atrauties (8:4). Ķīnietes spēlēja uz Leci, kurai bieži vien radās problēmas ar pretinieces apspēlēšanu pie tīkla. Lai arī Ozoliņa un Lece labi cīnījās garākās izspēlēs, veiksme vairāk bija Ķīnas dueta pusē. Tehniskajā pārtraukumā latvietes devās iedzinēju lomā ar 9:12. Seta otrajā pusē latvietēm uzbrukums turpināja klibot, kā rezultātā atjaunojās piecu punktu starpība. Atspēlēties nebija viegli un to arī neizdevās paveikt, Ozoliņai un Lecei zaudējot pirmo setu ar rezultātu 15:21.

Otrā seta sākumā pretinieces uzservēja kā pa Ozoliņu, tā pa Leci, abām nespējot tikt galā ar Ķīnas pludmales volejbolistu servēm (1:5). Latvietes paņēma pārtraukumu, bet sniegums neuzlabojās, Ķīnas duetam palielinot savu pārsvaru līdz sešiem punktiem (8:2). Latvijas duets spēja saņemties un atspēlēt pusi no deficīta, kaut bija visas iespējas vēl vairāk sadeldēt to. Seta turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, bet Ķīnas duets saglabāja kontroli, nepieļaujot rezultāta starpības samazināšanos. Pēc Ozoliņas nesekmīgā uzbrukuma Ķīnas dueta pārsvars atkal bija pieci punkti, kas seta galotnē tomēr bija par daudz. Lai arī uzreiz izdevās divus punktus atspēlēt, latvietes no zaudējuma šajā mačā neizbēga, piekāpjoties Ķīnas duetam ar 0-2 (15:21, 16:21) un noslēdzot turnīru.