Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šmitam un Ozoliņam ceturtā, Graudiņai un Kravčenokai piektā vieta Eiropā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šmitam un Ozoliņam ceturtā, Graudiņai un Kravčenokai piektā vieta Eiropā
Kristapa Šmita bloks
Foto: cev.lu

Eiropas čempionātā U20 vecuma grupā ar atzīstamiem panākumiem startējuši Latvijas pludmales volejbolisti. Atvars Ozoliņš un Kristaps Šmits ierindojās ceturtajā, bet Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja piekto vietu.

Atvars Ozoliņš un Kristaps Šmits pusfinālā divos setos piekāpās krievu pārim Kramarenko un Ivanovam - 18:21 un 12:21. Pēc 37 minūšu laikā ciestās neveiksmes neizdevās sakopot spēkus un tikt pie Eiropas čempionāta bronzas, jo kāju priekšā aizlika šveicieši Brērs un Hauzeners - 9:21 un 14:21. Latvieši turnīrā bija izsēti ar 30. numuru, šveicieši - ar sesto, krievu duets - ar ceturto, bet finālā iekļuvušie Norvēģi - ar otro.

Vakar astotdaļfinālā apstājās Mihails Samoilovs un Aleksandrs Nasonovs, kuri pēc uzvarēta pirmā seta piekāpās ar otro numuru izliktajam Norvēģijas duetam Serums un Mols. Trešajā setā mūsējie bija vadībā ar 11:10, tomēr pēdējos piecus punktus pēc kārtas guva sāncenši.

Eiropas čempionātā ar 20. numuru izliktās Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnījušas piekto vietu, izšķirošajā spēlē divos setos salaužot mājinieču Neziras un Sencelas, kurām tika piešķirts pirmais numurs, pārākumu. Pirmajā nogrieznī mūsējās bija daudz labākas, uzvarot ar 21:8, bet otrais sets izvērtās daudz garāks - panākums ar 30:28.

Dienas pirmajā mačā Graudiņa un Kravčenoka tika galā ar Polijas duetu Legjeta/Kloda, uzvarot divos setos (21:11 un 21:19).

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball