Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Genādijs Samoilovs: "Būtu gatavs strādāt par velti, ja vien būtu ar ko"

Genādijs Samoilovs: "Būtu gatavs strādāt par velti, ja vien būtu ar ko"
Genādijs Samoilovs
Foto: Vladislavs Proškins, F64

Jau aizvadītā gada nogalē kļuva zināms, ka šosezon Genādijs Samoilovs trenēs abus vadošos Latvijas vīru pludmales volejbola duetus Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš / Edgars Točs, kā arī meitenes Tīnu Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku. Tas nozīmē, ka viņa paspārnē nonācis gandrīz viss Latvijas pludmales volejbola šī brīža zieds. Tāpat Genādijs pieskata arī savu jaunāko dēlu Mihailu, kurš joprojām ir stabila pārinieka meklējumos. Viņa tēvs un treneris neslēpj, ka Miša jau tagad saņem vilinošus piedāvājumus no Vācijas un Polijas pludmales volejbola dzīves veidotājiem. Tas paredz pilsonības maiņu, kurai gan ne tēvs, ne dēls pagaidām nav gatavi, taču situācija nav vienkārša. Īsi pirms došanās uz treniņnometni Ēģiptē portāls Sportacentrs.com aicināja pieredzējušo pludmales volejbola speciālistu uz nelielu sarunu.

Kā vērtējat Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča sniegumu pirmajos divos šī gada turnīros?
Man tas nebija pārsteigums, zināju, ka viņi var spēlēt. Divi veiksmīgi turnīri pēc kārtas – jā, tas, iespējams, nedaudz pārsteidza. Ja viņi turpinās strādāt, un es redzu, ka viņi to vēlas, tad viss būs labi. Edgars ir ļoti spēcīgs, ar labu lēcienu. Viņa galvenā problēma ir tā, ka blokā viņš joprojām spēlē tāpat kā zālē. Līdzīgas problēmas bija arī Pēdam un Egleskalnam. Edgars progresē ar katru dienu, katru treniņu, turpināsim strādāt, lai situācija būtu vēl labāka. Mārtiņš labi spēlē aizsardzībā, taču arī viņam ir mīnusi. Galvenais – spēle uzbrukumā pēc veiksmīgām darbībām aizsardzībā. Aizsardzībā viņš nospēlē ļoti daudz bumbas, taču nespēj šīs veiksmīgās darbības pārvērst punktos uzbrukumā. Pirmajā turnīrā šis rādītājs bija ap 50 procentiem, otrajā jau ap 70. Esmu drošs, ka pēc nometnes viņš būs vēl labāks. Visos sporta veidos ir nianses, kuras ierindas skatītāji nepamana, daudz kas atkarīgs arī no cēliena, tas Edgaram nedaudz staigā, līdz ar to Mārtiņam nav viegli.

Cik augstu pats vērtējat šajā turnīrā sasniegto? Noteikti jāņem vērā, ka daudzas komandas šiem turnīriem nebija īpaši gatavojušās.
Īpaši šim turnīram nebija gatavojušies arī mūsējie, visiem starta pozīcijas bija līdzīgas. Saša ar Jāni bija smagnēji, jo ļoti lielu darbu bija ieguldījuši fiziskajos treniņos. Pat man dažbrīd bija bail skatīties uz to darba apjomu.

Pat jums? Neticu…
Jā (smejas), pat man. Manuprāt, tas viss tika darīts nedaudz par agru, nogurums bija jūtams abu darbībās. Nākamais nopietnais turnīrs ir tikai februāra beigās, tāpēc mums ir laiks. Nopietni pastrādāsim, lai uz šo turnīru viņi būtu krietni gatavāki. Man priecē, ka mums šobrīd veidojas divas spēcīgas komandas. Tas ir svarīgi Kontinentālā kausa sakarā, lai gan es ticu, ka uz olimpiskajām spēlēm abas komandas kvalificēsies caur Pasaules rangu, un dalība Kontinentālajā kausā nebūs nepieciešama. Ja neizdosies, tad būs jādomā par rezerves plānu, bet tam nepieciešama trešā komanda. To pagaidām neredzu.

Jūs šobrīd strādājat arī ar mūsu labāko meiteņu duetu. Kā skatāties uz faktu, ka Tīna ir izvēlējusies studijas ASV, un nevarēs būt kopā ar pārējiem Ēģiptē.
Skaidrs, ka būtu daudz priecīgāks, ja viņa varētu strādāt kopā ar mums, taču respektēju viņas izvēli. Viss atkarīgs no pašas un treneriem augstskolā. Viņai nopietni jāstrādā pie tehnikas. Fiziski Tīna ir ļoti spēcīga, taču tehniski ir lielas rezerves gan blokā, gan uzbrukumā, gan arī darbībās atkāpjoties no bloka. Viņa ir centīga, strādā labi, gribu ticēt, esmu optimists. Abas meitenes vēl ir ļoti jaunas, viss vēl priekšā, taču tehnika ir svarīga. Abām tagad priekšā pāreja no jauniešu volejbola uz pieaugušo spēli, tās ir divas atšķirīgas lietas.

Tagad galvenais sargāt abas no puišiem!
Arī… Par vienu es atbildēšu, par otru jāatbild vecākiem un augstskolai (smejas).

Kā ar otro meiteņu pāri?
Redzēsim! Alise Lece un Ilze Liepiņlauska līdz šim trenējās kopā ar mums. Iespējams, kaut kur izsprāgst kāda jauna seja. Tīnai ar Anastasiju laiks līdz olimpiskajām spēlēm ir, bet iekļūt labāko sešpadsmitniekā būs grūti, to apzinos. Ja Tīna laicīgi atgriezīsies no ASV, un ideālajā variantā nākamajā ziemā būs kopā ar mums, tad ir iespējas kvalificēties arī caur rangu. Jācenšas jau šovasar pietuvoties labāko divdesmitniekam. Redzēs, būs interesanti!

Pieļauju, ka jums pašam sāpīgs ir jautājums par jaunāko dēlu. Kādi ir viņa plāni nākamajā vasarā?
Sāpīgs jautājums. Es nespēju saprast, kā var būt tāds tukšums. Man vajag tikai vienu cilvēku, esmu skatījies, pētījis, taču nav. Poļi un vācieši jau man ir pateikuši, ka vajadzības gadījumā atradīs, bet tad ir jāmaina pilsonība. Viņi ir gatavi palīdzēt, bet tas ir sāpīgs jautājums. Ne Miša, ne es nekur negribam braukt. Skaidrs, ka jauniešu turnīros viņš, visticamāk, turpinās spēlēt kopā ar Kristapu Šmitu. Es būtu gatavs strādāt par velti, ja vien būtu ar ko. Zinu, ka Regža ir izrādījis kaut kādu interesi, bet tas viss nav nopietni. Es nesaprotu, ko viņš tagad dara? Punkti viņam ir, arī turnīri ir. Pats saka, ka grib spēlēt ar Šmitu, taču viņš šobrīd ir aizņemts klasiskajā volejbolā. Kāpēc nevarētu spēlēt kopā ar Mišu, kuram ir Latvijas Olimpiskās vienības finansējums, palīdz Jūrmalas dome. Punkti tak dzēsīsies, jūnijā jau viss būs nokavēts. Mums tuvāko dienu laikā būs Pludmales volejbola komisijas sēde, tajā arī domāsim, ko darīt. Komisiju vada Pļaviņš – labs priekšnieks, domāsim.


, 2018-01-19 12:05, pirms 6 gadiem
Es šad tad mēdzu vasarā ar čaļiem bīču uzkapāt, var uzgriezt man ja vajag jaunajam Samoilovam pārinieku
Slēpts komentārs: Damokla zobens
Slēpts komentārs: Impērija
, 2018-01-19 13:08, pirms 6 gadiem
Interesanta intervija.
, 2018-01-19 13:16, pirms 6 gadiem
Marta Ozoliņa vairs nav zem radara?
Viņa it kā Somijā klasisko spēlē.
, 2018-01-19 13:31, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Mišas vietā pieņemtu GER pilsonību. Var jau skatīties uz to skeptiski,bet nu,treniņa apstākļi būtu labāki,savienībai gan jau naudas vairāk. Ir daudz plusu,neiesim jau uzskaitīt! Dzīve būtu tur pilnvērtīga un nodrošināta. Bet nu,tas mans personīgais viedoklis.
Es redzu izeju no problēmas, iedosim pilsonību kādam brazīlietim un būs ok, 3. Latvijas pāris būs gatavs. Bet nopietni, kas tad ir ar to 3. pāri Finsters/Solovejs? Viņus neskaita pie perspektīviem un arī nedala, tad finsteru varēja mest ar Mišu kopā! Būtu labs talantīgs pāris!
, 2018-01-19 13:47, pirms 6 gadiem
Cik es saprotu no "meklejam NOPIETNU pārinieku Mišam" -viņi ne kuru katru vēlas! Interesanti,bet fakts.
, 2018-01-19 13:50, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Cik es saprotu no "meklejam NOPIETNU pārinieku Mišam" -viņi ne kuru katru vēlas! Interesanti,bet fakts.
Kāda jēga no nenopienta?
Slēpts komentārs: Franko
, 2018-01-19 14:30, pirms 6 gadiem
Franko rakstīja: Mišam jāmaina pilsonība. Šajā banānu republikā tāpat nav ko darīt.
Vācies, tu tiešām neesi te vajadzīgs.
, 2018-01-19 14:39, pirms 6 gadiem
Beidziet nacistiski pirst te viens otrs. Gribētu zināt, ko paši darītu tādā situācijā. Pilsonība tad pilsonība, bet cilvēks dzīvo vienreiz. Ja nav pārinieka, tad lai dodas meklējumos, kas tur slikts. Paskat kā dejotāji, daiļslidotāji.
, 2018-01-19 15:18, pirms 6 gadiem
Nu bļ*, var uzprasīt dubultpilsonību? It kā Vācijā man liekas nav ar LV līgums par to bet ir tak izņēmumi iespējami, turkiem tad ir par hvz kādiem nopelniem. Vai arī vāciešus un poļus piesaistīt LV pilsonībai!
, 2018-01-19 15:18, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Mišas vietā pieņemtu GER pilsonību. Var jau skatīties uz to skeptiski,bet nu,treniņa apstākļi būtu labāki,savienībai gan jau naudas vairāk. Ir daudz plusu,neiesim jau uzskaitīt! Dzīve būtu tur pilnvērtīga un nodrošināta. Bet nu,tas mans personīgais viedoklis.
perspektīva?

vai tik salda dzīve būs, ja Vācijā būs kaut kāds 6ais numurs bez straujiem panākumiem?

vai Lai jā saldā LOV maize nav daudz reālāka?
, 2018-01-19 15:42, pirms 6 gadiem
Franko rakstīja: Mišam jāmaina pilsonība. Šajā banānu republikā tāpat nav ko darīt.
Ja agrāk vēl kaut ko +/- sakarīgu par hoķi iepļūtīji šeit, tad tagad galīgi aizgājis ciet un runā tukšu s*du.
, 2018-01-19 15:44, pirms 6 gadiem
(Iespējams, kaut kur izsprāgst kāda jauna seja.) Interesanti, kas ar to domāts? Cik nedaudz redzēts interesantas 16-gadīgās meitenes trenējas gan Beach Box, gan O-sand. Nu tad jāgaida!
, 2018-01-19 16:02, pirms 6 gadiem
Tas jau no viņa paša atkarīgs,viņš progresēs vai nē! Vai nav vienalga,kurā valstī neprogresē? Ja jau GER kaut ko piedāvā,tad sliks šis piedāvājums nevar būt! Visas sīkás detaļas mes nezinam un diez vai kāds teiks!
, 2018-01-19 18:12, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Mišas vietā pieņemtu GER pilsonību. Var jau skatīties uz to skeptiski,bet nu,treniņa apstākļi būtu labāki,savienībai gan jau naudas vairāk. Ir daudz plusu,neiesim jau uzskaitīt! Dzīve būtu tur pilnvērtīga un nodrošināta. Bet nu,tas mans personīgais viedoklis.
Tātad, plāns ir tāds - Tu bildini Franko un, draudzīgi sadevušies rokās, dodaties uz fāterlandi. Bučas jums. Priekā!
, 2018-01-19 18:27, pirms 6 gadiem
Izklausaas peec zeeloshanaas! Lai atvaino pats Misha, ka senciits paceela sho teemu, bet shaubos, ka Vaacijai vai Polijai Misha ir vajadziigs. Pats Misha veel arii fiziski ir stipri par vaaju prieksh pieaugusho volejbola. Vinsh nav taads talants kaa Tiina un nekad nebuus, kas var speeleet gandriiz ar jebkuru daudzmaz normaalu volejbolistu. Un lai speeleetu augstaa liimenii Misham buus vajadziigs individuaali daudz stipraaks paarinieks par vinju pashu. Bet tad jau noteiceejs buus tas otrs. Senciitim dileema! Kaut vai pasham jaaiet kortaa.
, 2018-01-19 22:00, pirms 6 gadiem
Franko rakstīja: Mišam jāmaina pilsonība. Šajā banānu republikā tāpat nav ko darīt.
https://www.youtube.com/watch?v=z8f...
, 2018-01-20 01:45, pirms 6 gadiem
Gena,
Federācijas bosu karotes debesīs iemidzināja visus - sporta skolas, trenerus, talantus... Kuldīgā bīča čempionātā 2017 bija veseli... tik daudz... 3 pāri...
Iesaku kaut kādus 3 min testus pret Kreili vai Sašu, kaut vai Mišu, kā 2004 pēc Prūša EČ zelta nolasīja Miņinu, Melbārdi, Dreiškenu, Dambi...
Kāda vadība, tādas ganāmās aitas...
Gena, man patīk Jūsu degsme!!!
, 2018-01-20 07:38, pirms 6 gadiem
Īstenībā jau doma par brazīļa vai tamlīdzīgas valsts pārstāvja naturalizēšanu nemaz neizklausās slikti. Viņiem tomēr no dabas ir dots daudz kas tāds, kā baltajiem cilvēkiem pietrūkst, savukārt potenciāli labu spēlētāju ir vairāk, nekā vietu turnīros.

Jautājums tikai - ko vēl bez iespējas trenēties mēs viņiem varam piedāvāt un vai viņiem tas ir vajadzīgs.
, 2018-01-23 10:20, pirms 6 gadiem
AirisV rakstīja: Izklausaas peec zeeloshanaas! Lai atvaino pats Misha, ka senciits paceela sho teemu, bet shaubos, ka Vaacijai vai Polijai Misha ir vajadziigs. Pats Misha veel arii fiziski ir stipri par vaaju prieksh pieaugusho volejbola. Vinsh nav taads talants kaa Tiina un nekad nebuus, kas var speeleet gandriiz ar jebkuru daudzmaz normaalu volejbolistu. Un lai speeleetu augstaa liimenii Misham buus vajadziigs individuaali daudz stipraaks paarinieks par vinju pashu. Bet tad jau noteiceejs buus tas otrs. Senciitim dileema! Kaut vai pasham jaaiet kortaa.
Tieši tā! Lai pa priekšu puika trēnējas nevis sūkstas par pāriniekiem. Vāja mentalitāte. Nav ego liels, lai būtu uzvarētājiem!
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.