Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Trijiem no četriem Latvijas pāriem izdodas iekļūt U18 EČ izslēgšanas spēlēs

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Trijiem no četriem Latvijas pāriem izdodas iekļūt U18 EČ izslēgšanas spēlēs
Elīza Dreimane. Foto: CEV

Turcijas pilsētā Izmirā turpinās Eiropas U18 čempionāts pludmales volejbolā. Šodien četri Latvijas pāri izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja piecus zaudējumus. Izslēgšanas spēlēs iekļuva Katrīna Lukstiņa/Terēze Estere Grants, Kristians Fokerots/Kārlis Ābelītis un Sandis Bērziņš/Dāvis Teteris, bet čempionāts noslēdzies Elīzai Dreimanei/Katei Vasiļjevai.

Sandis Bērziņš un Dāvis Teteris otrajā spēlē pret ukraiņiem Jevgēņiju Boiko un Vladislavu Omelčuku varēja spert platu soli pretī pirmajai vietai savā grupā. Spēle izvērtās ļoti spraiga, katram setam izšķiroties vien to pašā galotnē. Abās seta izskaņās Bērziņš un Teteris tomēr nespēja izraut uzvaru, samierinoties ar zaudējumu - 0-2 (21:23, 21:23).

Grupu turnīra noslēdzošajā spēlē Bērziņš un Teteris spēlēja pret grupas vājāko komandu, Mario Jurkoviču un Marko Repeku no Horvātijas. Latvieši jau pirmajā setā parādīja savu pārākumu, ļaujot pretiniekiem gūt vien deviņus punktus. Otrajā setā horvāti sastādīja lielāku konkurenci, bet tas neliedza Bērziņam un Teterim uzvarēt ar rezultātu 2-0 (21:9, 21:17), iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Neveicās arī Kristianam Fokerotam un Kārlim Ābelītim, kuri otrajā spēlē mērojās spēkiem ar Arturu Kanē un Teo Rotaru, kuri arī vakar izcīnīja uzvaru. Esot līdzīgā situācijā ar tautiešiem, Fokerots un Ābelītis spēli sāka ar zaudētu setu (18:21), bet otrajā setā revanšējās francūžiem ar rezultātu 21:16. Viss izšķīrās trešajā setā, kurā nedaudz pārāki tomēr bija Francijas pludmales volejbolisti. Tādējādi Fokerotam un Ābelītim vajadzēja samierināties ar zaudējumu - 1-2 (18:21, 21:16, 13:15).

Fokerots un Ābelītis noslēdza grupu turnīru ar spēli pret zviedriem Hampusu Ekstrandu un Linusu Īzaksonu. Dueti cīnījās par otro vietu grupā, kurā pārāki bija Zviedrijas pludmales volejbolisti. Latvieši zaudēja pirmajā setā ar 14:21, bet otrajā spēja gūt vēl par diviem punktiem mazāk. Fokerots un Ābelītis zaudēja spēlē ar rezultātu 0-2 (14:21, 12:21), bet tāpat spēja iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Ar pamatīgu sagrāvi Eiropas čempionātu noslēdza Elīza Dreimane un Kate Vasiļjeva. Vakar meitenes zaudēja divās triju setu cīņās, bet šodien bija bezspēcīgas spēlē pret krievietēm Olgu Gavrilovu un Alīnu Salmanovu. Latvietes pa abiem setiem kopā guva vien 13 punktus, kapitulējot ar rezultātu 0-2 (6:21, 7:21) un neizkļūstot no savas apakšgrupas.

Ar zaudējumu grupu turnīru noslēdza arī Katrīna Lukstiņa un Terēze Estere Grants. Arī viņas cīnījās ar grupas līderēm šveicietēm Anouku Kresleru un Lea Tosčini. Jau pirmajā setā parādījās Šveices dueta pārākums, latvietēm zaudējot ar 12:21. Otrajā setā izdevās gūt vien par diviem punktiem vairāk, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0-2 (12:21, 14:21). Tādējādi Lukstiņa un Grants ierindojās trešajā vietā savā grupā un varēs turpināt cīņu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi: https://www.cev.eu/BeachVolley-Area...