Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Minusa / Jursone iekļūst pamatsacensībās

Minusa / Jursone iekļūst pamatsacensībās
Inguna Minusa un Inese Jursone
Foto: fivb.com

Latvijas vadošais sieviešu pludmales volejbola duets Inguna Minusa un Inese Jursone šodien pārliecinoši pārvarējušas Ālandu salu (Somija) FIVB pasaules kausa posma kvalifikāciju. Panākumam pār zviedrietēm (21:8, 21:13) vēlāk tika pievienota arī uzvara pār Sabīni Svobodu un Džilu Jasperi no Austrijas – 21:17, 21:15.

Jau ziņojām, ka Somijai piederošo Ālandu salu FIVB pasaules kausa posmu pludmales volejbolā sievietēm Latvijas sportistes Inguna Minusa un Inese Jursone bija spiestas sākt no kvalifikācijas, kurā gan tika izliktas ar augsto 3. numuru, kas solīja teorētiski vieglākas pretinieces. Pirmajā spēlē latvietes apliecināja savu meistarību un sagrāva zviedrietes Anna Klokara un Devi Surjadi ar 21:8 un 21:13, bet otrās pretinieces jau bija spēcīgākas – austrietes Sabīne Svoboda un Džila Jaspere. Lai gan kvalifikācijā viņām bija tikai 19. numurs, tomēr pirmajā mačā viņa pārliecinoši bija pieveikušas Ukrainas duetu, turklāt šogad Klāgenfurtes FIVB „Grand Slam” posma kvalifikācijā bija jau pārspējušas Minusu un Jursoni – 2:1 (15:21, 22:20, 15:11). Mūsu sportistēm šajā mačā bija vajadzīgs revanšs...

Lielu daļu pirmā seta vadībā bija austrietes, tomēr seta vidū Minusai un Jursonei izdevās pārņemt vadību ar labu aizsardzību un tai sekojošu uzbrukumu. No 12:13 Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 15:13, bet austrietēm nepalīdzēja arī paņemtais pārtraukums. Seta izskaņā pārsvaru izdevās tikai palielināt, setu noslēdzot ar viltīgu Ingunas Minusas servi – 21:17. Otrajā setā sākums atkal bija ļoti līdzīgs, bet īsi pirms tehniskā pārtraukuma no 7:8 Inguna un Inese ieguva vadību 11:8. Pēc pārtraukuma Latvijas dueta pārsvars tikai pieauga un tika izcīnīta pārliecinoša uzvara – 21:15.

Pamatturnīra sacensības sievietēm Ālandu salās sāksies rīt, bet pirmās pretinieces mūsu volejbolistes uzzinās jau šovakar. Rīt sāksies arī kvalifikācijas turnīrs vīriem – Latviju tajās pārstāvēs brāļi Jānis un Mārtiņš Freidenfeldi, bet Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins turnīru iesāks no pamatsacensībām, kas sāksies ceturtdien.

Izmantotie resursi:
fivb.com


, 2009-08-18 15:42, pirms 15 gadiem
kāds zin kāpēc Pļaviņš ar kādu no Šmēdiņiem nespēlēs?
, 2009-08-18 15:54, pirms 15 gadiem
Bravo meitenēm! Tā turpināt arī pamatsacensībās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-18 16:10, pirms 15 gadiem
musejas zveidrietes vnk. sagrava, prieks par vinam !!!
, 2009-08-18 16:13, pirms 15 gadiem
Lai gan redzeju tikai pusi no 2. seta izbriina, ka neredzeju nevienu sitienu, tikai kati uzbrukumaa un aizsardzibaa bloku imitacijas, kas tas austreites pat iesist nevareja?
, 2009-08-18 16:32, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Tagad interesanti paskatiities buus ko iespees Samoilovs/Sorokins...
abi arii vel šovakar paspees pabuut Sporta Studijaa...
Studijā viņu nebūs, jo šis būs ieraksts.
, 2009-08-18 17:00, pirms 15 gadiem
Inesei novēlu tikkai to labaako shoreiz jaasenjemas un jaaiet taalaak kaa parasati
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.