Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

M.Samoilovam un Solovejam pēc neticamas atspēlēšanās negaidīts zaudējums Edmontonā

Jānis Celmiņš

M.Samoilovam un Solovejam pēc neticamas atspēlēšanās negaidīts zaudējums  Edmontonā
Aleksandrs Solovejs un Mihails Samoilovs. Foto: fivb.org

Ar uzvaru Kanādā (Edmontonā) notiekošo FIVB Pasaules kausa triju zvaigžņu posmu ceturtdienas vakarā iesāka Latvijas duets Mihails Samoilovs / Aleksandrs Solovejs, tomēr otrajā mačā, kas tika aizvadīts jau agrā piektdienas rītā, tika piedzīvota negaidīta neveiksme.

Jau vēstīts, ka Samoilovs un Solovejs trešdien ar vienu uzvaru pārvarēja kvalifikāciju Pasaules kausa trīs zvaigžņu posmā Kanādas pilsētā Edmontonā, nodrošinot sev vietu pamatsacensībās, kur tika izsēti ar 24. numuru. Tas abiem deva vietu H apakšgrupa, kuras pirmajā spēlē bija jācīnās ar igauņiem Martu Tīsaru un Kusti Nolvaku, kuri vēl nesen viesojās vienā no Latvijas čempionāta posmiem Alūksnē. Tur viņi prata tikt pie trešās vietas, kamēr Mihails Samoilovs ar savu iepriekšējo pārinieku Matīsu Gabdulļinu, ar kuru sadarbība uz nezināmu laiku ir pārtraukta, ierindojās otrajā vietā.

Turnīrā Edmontonā Samoilovs un Solovejs aizvadīja ļoti spilgtu spēli. Pirmo setu igauņi (turnīrā izsēti ar 9.numuru) uzvarēja ar 21:15, bet otrajā bija ieguvuši drošu vadību seta galotnē (14:7). Kā vēlāk izrādījās, ar to bija par maz. Vispirms mūsu pāris uzvarēja otrā seta spraigā galotnē (22:20), bet mirkli vēlāk spēja salauzt igauņu pretesību arī trešajā setā – 15:5.

Šis panākums Latvijas duetam ļāva nodrošināt vietu posma izslēgšanas turnīrā, bet par uzvaru grupā, kas dotu brīvu “play-off” pirmo kārtu, Mihailam ar Aleksandru bija jācīnās ar mazpazīstamo Francijas duetu Kincī Ejī un Arnaudu Gautjēru (25.). Pirmajā spēlē francūži negaidīti apspēlēja Austrijas duetu Kristofs Dreslers / Aleksandrs Hūbers (8.) – 2:0 (30:28, 21:9).

Kaut Latvijas komanda šajā mačā bija favorītu statusā, tomēr pret pārsteidzošajiem francūžiem tika ciests pārliecinošs zaudējums ar rezultātu 0-2 (18:21, 12:21).

Līdz ar to tagad Samoilvam un Solovejam jau piektdienas pievakarē pēc Latvijas laika būs jāspēlē "play-off" pirmajā kārtā. Lai gan Samoilovs un Solovejs pieteikuši dalību LČ 4. posmā, kas šajā nedēļas nogalē norisināsies Jūrmalas smiltīs, izskatās, ka to viņiem var nākties izlaist.

Šonedēļ notiek divi Pasaules kausa posmi, labākajiem sportistiem tiekoties četru zvaigžņu turnīrā Portugālē, kurā trešdien dāmu kvalifikāciju nepārvarēja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet vīriem no pamatturnīra piektdien sacensības sāks Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kā arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Samoilovs un Šmēdiņš sacensību ievadā šodien plkst. 10:30 spēkosies ar šveiciešiem Heidrihu un Gersonu, kamēr Pļaviņu un Toču 12:10 gaida spēle pret ķīniešiem Gao un Li.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 09:49, pirms 5 gadiem
Nesaprotu , ko tas Solovejs vēl dara bīčā... NEKAD nekas no viņa nav bijis un nebūs!!! Tizls, neveikls, spēles izpratne sūdiga, nu pilnīgi nekāds!!!