Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Kravčenoka - FIVB nedēļas labākā komanda

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Kravčenoka - FIVB nedēļas labākā komanda
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka - FIVB nedēļas labākā komanda. Foto: fivb.com

Starptautiskā volejbola federācija (FIVB) šajā laikā atskatās uz labākajiem sasniegumiem un katru nedēļu kādu pludmales volejbola duetu pasludina par labāko. Svētdien šādu atzinību izpelnījās 2019. gada Eiropas čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas spēlētājas sākotnēji netika uzskatītas par nopietnām pretendentēm uz pjedestālu, taču turnīra gaitā pavērās arvien labākas iespējas, kas tika izmantotas, uzvarot visās septiņās spēlēs un izcīnot pirmo vietu. "Mēs īpaši netaisījāmies iet uz zeltu. It kā zinājām, ka varam to izdarīt, taču mūsu galvās nekad nebija skaidrības, ka tiecamies tieši uz to," atklāja Graudiņa. Pēcāk mūsu dāmas tika atzītas par Eiropas pludmales volejbola gada labāko sieviešu komandu.

Apbalvošanas ceremonija Eiropas čempionātā (video: tvstart.ru)

Olimpiskās kvalifikācijas turnīra izšķirošajā cīņā Latvijas duets pieveica čehietes Barboru Hermanovu/Marketu Slukovu (21:17, 15:21, 17:15). Toreiz trešajā setā izveidojās visai bezcerīga situācija (7:12), taču pēc tam pieci eisi ļoti palīdzēja izglābties un uzvarēt. "Šī uzvara ir lielisks sasniegums, jo mēs kļuvām par mūsu valsts pirmo sieviešu komandu, kas nopelnījusi vietu olimpiādes pludmales volejbola sacensībās. Esmu tik lepna par Anastasiju, jo viņas serves mums ļāva panākt 12:12 trešajā setā," teica jūrmalniece, kurai piebalsoja daugavpiliete: "Tas bija tik emocionāli, mūsu lielākais brīdis kā pludmales volejbolistēm." Pēcāk mūsējās tika atzītas par Pasaules tūres gada progresējušāko sieviešu komandu.

Olimpiskās kvalifikācijas turnīra pēdējā spēle un apbalvošana (video: Beach Volleyball World)

FIVB nedēļas komandas pludmales volejbolā

PaziņošanaDuetsValsts
26.04.2020Sērums/MolsNorvēģija
03.05.2020Klensija/ArtačoAustrālija
10.05.2020Brouvers/MēvsensNīderlande
17.05.2020Graudiņa/KravčenokaLatvija

Izmantotie resursi:
fivb.com

  +2 [+] [-]

, 2020-05-18 15:58, pirms 4 gadiem
Tik labs gads bija! Kas to būtu domājis, ka 2020. būs tukšs?

  +1 [+] [-]

, 2020-05-18 17:43, pirms 4 gadiem
gribētos cerēt uz 21. gada olimpiādi.
jātur īkšķi pret koronavīrusa otro un trešo vilni.