Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

ERGO OPEN 2017 sezona sāksies Ventspilī

ERGO OPEN 2017 sezona sāksies Ventspilī
Samoilovs (attēlā) un Šmēdiņš ziemā jau iemēģināja ASV smiltis
Foto: http://worldtour.2017.fivb.com

20. maijā ar pirmā posma sacensībām Ventspilī sāksies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā ERGO OPEN. Sacensības sestdien un svētdien notiks jaunajā pludmales volejbola stadionā, kura atklāšana paredzēta sestdien, pulksten 11:00. Izšķirošās spēles svētdien tiešraidē skaties Sportacentrs.com portālā.

Pērn pirmoreiz ERGO OPEN čempionāta posms notika Alūksnē, bet šogad pirmoreiz sportistus un līdzjutējus uzņems Ventspils. Turklāt tas notiks jaunajā pludmales volejbola stadionā, kura atklāšanā piedalīsies arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis, Olimpiskā centra Ventspils un Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji.

“Ventspilī tas ir jauns sporta veids. Sestdien atvērsim jaunu pludmales volejbola stadionu ar pieciem laukumiem, pārģērbšanās kabīnēm, noliktavu un treneru telpu, dušām un laukumu apgaismojumu. Tajā nedēļas nogalē sacentīsies 30 pludmales volejbola pāri. Lai šis pasākums paliktu atmiņā, katram pludmales volejbolistam tiks dāvaniņa. Paldies Latvijas Volejbola federācijai, kas mums uzticēja šā gada pirmā posma rīkošanu. Sāksim ar sacensībām vīriešiem. Kaut arī tikai pagājušogad ir nodibināts Ventspils pludmales volejbola klubs Bloks, kurā jau uzņemti 50 bērni, Ventspils uz spēļu krekliem būs vairākiem 1. posma dalībniekiem, arī Latvijas olimpiādes čempioniem Edgaram Točam un Rihardam Finsteram,” ar labi padarīta darba sajūtu saka Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Šajā posmā spēkiem mērosies tikai vīriešu komandas, un dalību Ventspilī pieteikuši visi spēcīgākie Latvijas pludmales volejbolisti. Sacensības sāksies sestdien, 20. maijā, ar kvalifikācijas turnīru, kurā starp 12 duetiem tiks noskaidroti seši labākie, kas startēs pamatturnīrā.

Pamatturnīrā piedalīsies visi šī brīža labākie Latvijas pludmales volejbolisti, ieskaitot pasaules ranga līderus Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, kuri ir pašreizējie Latvijas čempioni, Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu, Edgaru Toču un Rihardu Finsteru un Aleksandru Soloveju un Tomu Šmēdiņu. Tāpat uz labiem sasniegumiem Ventspilī cer 2016. gada pasaules U-19 čempionāta bronzas medaļnieks Mihails Samoilovs, kurš spēlēs kopā ar Tomu Benjavu, spēcīgākais Zviedrijas duets Martins Apelgrēns un Simons Bomans, pagājušā gada čempionāta posma Rīgā uzvarētājs lietuvietis Arns Rumševičs, kurš spēlēs kopā ar Pauļu Matuli, Baltijas līgas čempions zāles volejbolā Artis Caics, kas spēlēs kopā ar Arni Tunti, kā arī Latvijas čempionāta medaļnieki un vieni no labākajiem savā ampluā zāles volejbolā – Armands Āboliņš un Raimonds Vilmanis.

“Bijām plānojuši, ka nebrauksim uz pasaules tūres posmu Riodežaneiro, un no sacensību kalendāra tika svītrots arī Lucernas posms. Tāpēc, ja neskaita Amerikas posmu februārī, uz kuru aizbraucām praktiski negatavojušies, pirmās starptautiskās sacensības mums ar Jāni Šmēdiņu šosezon būs Maskavā. Pēc gara sagatavošanās posma un treniņnometnes Spānijā pašlaik mēs varētu būt sportiskās formas bedrē, un spēļu ar spēcīgiem pretiniekiem mums praktiski nav bijis. Tāpēc ERGO OPEN pirmais posms teicami saskan ar gatavošanos turpmākajiem turnīriem. Vienmēr ar prieku startējam visos Latvijas čempionāta posmos, ja mums ir tāda iespēja. Zinām – līdzjutēji ļoti gaida mūsu spēles Latvijā. Iespējams, ka nākamreiz Latvijā spēlēsim tikai augustā Eiropas čempionātā Jūrmalā,” prieku par dalību čempionātā Ventspilī nedēļas nogalē izsaka pasaules ranga spēcīgākā pāra dalībnieks Aleksandrs Samoilovs.

1. posma spēlētāji kopumā būs sadalīti astoņās grupās pa trim pāriem, no kuriem divi labākie iekļūs izslēgšanas spēlēs. Astotdaļfināli notiks jau sestdien, bet izšķirošās cīņas par medaļām – svētdien. Kvalifikācijas turnīra dalībnieku vidū būs arī Latvijas čempionāta labākais diagonāles spēlētājs zāles volejbolā Kārlis Pauls Levinskis, kas cīņā dosies kopā ar Arni Reliņu, kā arī pludmales volejbola vecmeistars Klāvs Zaļkalns, kas spēlēs duetā ar Reini Zelču. Tāpat dalību pieteikuši divi Lietuvas dueti.

Šosezon Latvijas čempionātā ERGO OPEN 2017 pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos un finālā. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus vīriešu un sieviešu duetiem varēs vērot Ventspilī, Rīgā, Jūrmalā, Alūksnē un Saulkrastos, bet čempionāta fināls no 4. līdz 6. augustam notiks Jūrmalas pludmales centrā, kur divas nedēļas pēc ERGO OPEN fināla norisināsies arī Eiropas čempionāts.

Jau piekto gadu aizraujošu čempionāta norisi palīdz nodrošināt Latvijas pludmales volejbola čempionāta ģenerālsponsors apdrošināšanas sabiedrība ERGO. Čempionātu atbalsta Ventspils, Jūrmalas un Alūksnes pilsētas domes.

Ieeja uz visām ERGO OPEN 2017 spēlēm ir BEZ MAKSAS, tāpēc ikviens pludmales volejbola līdzjutējs aicināts klātienē izbaudīt spraigās spēles ar konkursiem skatītājiem, karsējmeiteņu uzstāšanos un augsta līmeņa pludmales volejbolu.

Izšķirošās spēles svētdien tiešraidē skaties Sportacentrs.com portālā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


, 2017-05-18 17:24, pirms 7 gadiem
Żēl ka Jēkabpilī nebūs posms 😳
, 2017-05-18 20:14, pirms 7 gadiem
Tas lielā mērā ir atkarīgs no pašvaldības. Domāju, ka LVF būs tikai par pludmales volejbola ģeogrāfijas paplašināšanu.
, 2017-05-18 20:54, pirms 7 gadiem
Caics interesanti - zālē ar izlasi nespēlē, jo trauma, bet šeit spēles
, 2017-05-19 00:54, pirms 7 gadiem
Redzēju outdoor treniņu jau 10 APR
Baigi vēlu atklājat sezono, profi...
, 2017-05-19 00:55, pirms 7 gadiem
reddots rakstīja: Caics interesanti - zālē ar izlasi nespēlē, jo trauma, bet šeit spēles
Smiltīs un zāle ir 2 dažādi sporta veidi
Ja sāp mugura vai ceļi pēc iesildīšanās 1-2 setus zālē var izvilkt - smiltīs vienu dienu ; )
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.