Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs turpinās ar Pasaules tūri Ķīnā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs turpinās ar Pasaules tūri Ķīnā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

19. aprīļa naktī Ķīnas dienvidaustrumu ostas pilsētā Sjamenā startēs Pasaules tūres četru zvaigžņu pamatturnīrs. Latvijas pludmales volejbolu pārstāvēs valsts labākie dueti Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš / Edgars Točs. Mūsējie sāks attiecīgi plkst. 3.50 un plkst. 4.40 pēc Latvijas laika.

Kā jau ziņots, Latvijas pludmales volejbolisti Haralds Regža un Kristaps Šmits zaudēja kvalifikācijas pirmajā mačā un neiekļuva pamatsacensībās, finišējot 41. pozīcijā. Ķīnas posma pamatturnīrā piedalīsies 32 pāri.

Mūsu vadošajiem duetiem nebija jācīnās Sjamenas posma kvalifikācijā. Pasaules ranga sestās vietas īpašnieki Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš tagad izlikti ar piekto numuru, savukārt reitinga 39. pozīcijā figurējošie Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs šoreiz kotējas kā sestie. Ķīnā par galvenajiem favorītiem var uzskatīt ar pirmo numuru izsētos ranga vicelīderus Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku no Polijas.

Samoilovs/Šmēdiņš spēlēs E grupā, kur nokļuvuši arī amerikāņi Bruners/Haidens (#12), beļģi Kekelkorens/van Valle (#21) un franči Krū/Ajē (#28). Plkst. 3.50 pirmais mačs pret frančiem.

Pļaviņš/Točs cīnīsies F grupā, kur pretī stāsies spāņi Erera/Gavira (#11), poļi Prudels/Šalankevičs (#22) un šveicieši Bēlers/Kratigers (#27). Plkst. 4.40 pirmā spēle pret šveiciešiem.

Pasaules un Eiropas posmos Samoilovs un Šmēdiņš šogad sāka ar divām devītajām vietām iekštelpās un turpināja ar trešo un piekto pozīciju zem klajas debess. Pļaviņš un Točs šosezon sāka ar pirmo un trešo vietu hallē, pēc tam ārā izcīnīja sudrabu un divreiz bija devītie.

Atgādinām, ka pērn Jūrmalā notika Eiropas čempionāta finālturnīrs - Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš izcīnīja sudrabu, Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža un Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka ieguva piekto vietu, bet pārējiem mūsu duetiem nācās samierināties ar zemākām pozīcijām. Plānots, ka Graudiņa un Kravčenoka piedalīsies 8.-13. maija Pasaules tūres triju zvaigžņu posmā Lucernā.

Izmantotie resursi:
worldtour.2018.fivb.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja