Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Graudiņa un NCAA čempionvienība ar uzvarām noslēdz regulāro sezonu

Graudiņa un NCAA čempionvienība ar uzvarām noslēdz regulāro sezonu
Tīna Graudiņa
Foto: John McGillen / USC Beach Volleyball

NCAA čempionvienības Losandželosas "USC Trojans" latviešu pludmales volejboliste Tīna Graudiņa (20) naktī uz šodienu duetā ar amerikānieti Abrilu Bustamanti izcīnīja vēl divus panākumus un noslēdza regulāro sezonu. Uzvarēja arī latvietes pārstāvētā komanda un ir ļoti tuvu iekļūšanai astoņniekā, lai cīnītos par NCAA titulu.

Graudiņas pārstāvētā komanda spēlēja savā laukumā "Merle Norman Stadium" un izcīnīja divas uzvaras, pietuvojoties kārotajai iespējai cīnīties par savu ceturto čempioņu titulu pēc kārtas.

Pirmajā mačā USC (#5) spēkojās ar Anetes Briņķes "Long Beach State" (#6). Longbīčas latviete atkal nespēlēja, līdz ar to izpalika ilgi gaidītā latviešu pretstāve. Spēcīgāko duetu duelī USC pirmkursniece Tīna Graudiņa un argentīniešu izcelsmes amerikāniete Abrila Bustamante cīnījās pret vācieti Nelu Barberi un baltkrievu izcelsmes amerikānieti Sašu Karelovu. Pirmajā setā ilgi risinājās līdzvērtīga cīņa (3:4, 16:16, 18:17), bet galotnē nospēlēja "mūsējās" - 21:18. Līdzīgs scenārijs bija arī otrajā setā - 12:12, 15:14, 21:18. USC uzvarēja ar 3-2. Šajā spēlē Longbīčai ļoti vajadzēja uzvaru, lai saglabātu cerības kvalificēties NCAA "play-off", kur tiks astoņas labākās komandas.

Otrajā mačā USC (#5) ar 3-2 pārspēja "Grand Canyon" (#16) vienību. Graudiņa un Bustamante apspēlēja Hannu Taunu un Molliju Tērneri - 21:17, 21:13. Regulārās sezonas pēdējās sacensībās Losandželosas komandai bija "senioru diena", kad emocionālā gaisotnē tika suminātas pēdējā kursa studentes. Iepriekšējo trīs gadu čempiones Dženna Beltone un Džo Krēmere aizvadīja savus pēdējos mačus USC laukumā. Interesanti, ka Terēze Kanona (pēdējā kursa studente) un Aleksandra Poleto (maģistratūras studente) netika suminātas - tas varētu nozīmēt, ka viņas gatavojas spēlēt šajā komandā arī nākamajā sezonā.

Kā jau ziņots, Tīna Graudiņa izvirzījusies NCAA spēlētāju ranga pirmajā vietā. Regulārajā sezonā latvietei ir labākā bilance (24-1). Pāru rangā Graudiņa un Bustamante ieņem otro vietu, vienīgais zaudējums tika piedzīvots pret tagadējām līderēm Emīliju Maljio un Kaivi Šuhtu no "Hawaii" (toreiz trešajā setā bija 14:11, taču beigās sanāca 16:18).

Turpinājumā risināsies konferenču "play-off" (20.-28. aprīlis), bet NCAA izslēgšanas spēles notiks 4.-6. maijā. Pērnā gada Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pieteiktas 8.-13. maija Pasaules tūres triju zvaigžņu posmam Lucernā.

Amerikas studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais pāris nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm.

ASV studenšu pludmales volejbols NCAA statusā ir kopš 2016. gada. Pirmos divus titulus ieguva Dienvidkalifornijas Universitāte (USC). Pirms tam studenšu mači notika Amerikas Volejbola treneru asociācijas (AVCA) paspārnē, šis čempionāts pirmoreiz risinājās 2012. gadā - toreiz Latvijas pārstāve Jekaterina Stepanova ar "Florida State" komandu iekļuva finālčetriniekā. Stepanova pagaidām ir vienīgā mūsējā, kura iebalsota "All-American" simboliskajā izlasē, turklāt divas reizes (2012, 2013). AVCA pēdējais čempionāts notika 2015. gadā, kad lielajā finālā Anetes Briņķes pārstāvētā "Long Beach State" piekāpās USC vienībai.

Izmantotie resursi:
collegebeachvb.com
longbeachstate.com
usctrojans.com


, 2018-04-18 12:22, pirms 6 gadiem
6. maijā fināls ASV
8. maijā kvalifikācija Šveicē

Diezgan traki izskatās...
, 2018-04-18 12:40, pirms 6 gadiem
v-bols rakstīja: 6. maijā fināls ASV
8. maijā kvalifikācija Šveicē

Diezgan traki izskatās...
Paspēt var, vienīgi aklimatizācija traucēta! Nav teikts, ka Amerikā būs fināls, var izstāties ātrāk. Lucernā varbūt uzreiz iedos pamatturnīru!
, 2018-04-18 13:42, pirms 6 gadiem
Izliek ne gluži pēc pasaules ranga, bet izskatās ka jābūt pamatā bez kvalifikācijas...

17 Artacho Del Solar/Clancy
18 Davidova/Shchypkova
22 Ittlinger/Behrens
29 Radarong/Udomchavee
30 Graudina/Kravcenoka
, 2018-04-18 15:09, pirms 6 gadiem
v-bols rakstīja: Izliek ne gluži pēc pasaules ranga, bet izskatās ka jābūt pamatā bez kvalifikācijas...

17 Artacho Del Solar/Clancy
18 Davidova/Shchypkova
22 Ittlinger/Behrens
29 Radarong/Udomchavee
30 Graudina/Kravcenoka
Links: FIVB

Pagaidām izskatās pārliecinoši Pamatturnīrā, un diez vai kāds izstums ārā..
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.