Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Ja viss apstājas, tad šobrīd esam kvalificējušies olimpiādei"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs: "Ja viss apstājas, tad šobrīd esam kvalificējušies olimpiādei"
Aleksandrs Samoilovs. Foto: worldtour.2020.fivb.com

2015. gada Eiropas čempions pludmales volejbolā Aleksandrs Samoilovs 360TV raidījumam "Hattrick ar Puči" atklāj, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ Latvijā krietni vien ir jūtams satraukums, salīdzinot ar nupat piedzīvoto mierīgo atmosfēru Katarā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Kā jau ziņots, jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pakāpušies uz 17. pozīciju un ir virs svītras, savukārt koronavīrusa izplatīšanās izraisīto ierobežojumu dēļ Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka šogad paliek bez oficiāliem mačiem vismaz līdz 6.-10. maija Pasaules tūres Jūrmalas 3* posmam.

"Sanāk tā, ka mēs esam diezgan drošā situācijā. Ja viss apstāsies, [Pasaules tūres] turnīri nenotiks un olimpiskās spēles būs, tad patreiz [atlases rangā] pie mūsu uzvārdiem ir olimpiskie riņķi. Ja viss apstājas, tad šobrīd mēs esam kvalificējušies Tokijai," saka Aleksandrs Samoilovs. "Bet, protams, tās komandas, kuras ir uzreiz zem svītras, ļoti pārdzīvo. Itāļi [Karambula/Rosi] pārdzīvoja, kad koronavīrusa dēļ viņus neielaida Dohā. Komandas, kuras nevarēja tikt uz Meksiku turnīru, bija stresainas. Kad sāka taisīt ciet Eiropu, rakstīja vēstules FIVB un lūdza atcelt turnīru, jo puse no komandām nevarēja tikt."

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kataras galvaspilsētā Dohā noslēdzās Pasaules tūres 4* etaps, kur Samoilovs/Šmēdiņš šoreiz ierindojās devītajā pozīcijā un nopelnīja vērtīgus punktus. "Dohā bija daudz mierīgāk. Pirms tam arī mūsu treniņnometnē Emirātos bija pilnīgi mierīgi," atklāj Aleksandrs Samoilovs. "Tagad, kad atbraucu uz Latviju, es vienkārši sajūtu to haosu. Gan Katarā, gan Emirātos viss bija pilnīgi mierīgi - cilvēki dzīvoja savu dzīvi. Atbraucot uz šejieni, tas sabiedrības uztraukums uzreiz ir pamanāms no visām pusēm. Draugi un viss notiekošais veikalos. Un atvēru sociālos tīklus - tās ir drausmas! Vienkārši vakarā pasēdēju un palasīju: likās – kas notiek vispār pasaulē?! Pirms nedēļas šķita - jā, vīruss, bet tas ir kaut kur tur un tevi neskar."

Izmantotie resursi:
360TV raidījums "Hattrick ar Puči"