Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Samoilovs: "Plānoju spēlēt vismaz kādus sešus gadus"

Samoilovs: "Plānoju spēlēt vismaz kādus sešus gadus"
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs pirmdien viesojās LTV1 raidījumā "Sporta Studija", kur atklāja tagad trenējas savādāk un profesionālāk, jo pagājušās sezonas problēmas ar ceļgalu bija signāls. Par trešajiem setiem gatavs vēlreiz parunāt pēc nākamās sezonas.

Kā jau ierasts, pēc olimpiskajām spēlēm sezona sanāca pašķidra - šoreiz tika atcelti četri lieli turnīri. "Piecus mēnešus gatavojies un gaidi turnīrus, bet brīdī, kad jāizbauda un jāpelna nauda, tev pasaka, ka turnīrs tiek atcelts. Nākamajā gadā situācija noteikti mainīsies, jo spēlētājiem bija asas pārrunas ar starptautisko federāciju, kas teica, ka viss nostabilizēsies un būs kārtībā," atklāj jūrmalnieks.

Aizvadītās sezonas otrajā pusē Aleksandrs Samoilovs nevarēja parādīt savu labāko sniegumu, jo sāpēja ceļgals. "Bija grūti - visi servēja pa mani, līdz ar to lielākā slodze bija man. Nevarēju nospēlēt uz simts procentiem, spēlēju zem sava līmeņa, līdz ar to Jānim [Šmēdiņam] bija emocionāli grūti to izturēt - viņš centās un darīja, taču spēle gāja caur mani un neizdarīju savu darbu uz simts procentiem, līdz ar to viņš pārdzīvoja," skaidro mūsu sportists.

Trešajos setos bieži vien tik piedzīvoti zaudējumi pret gados jaunākiem spēlētājiem. "Mūsu sporta veidā labākie rezultāti parādās ap 30 gadiem. Šoreiz vairāk bija traumas ietekme - muskulis vairāk nogura, smadzenes lielāko slodzi lika uz otru kāju. Visos trešajos setos vairs nevarēju pavilkt fiziski. Bet parasti mēs ar Jāni diezgan agresīvi spēlējam, tādi "naglie", parasti tos jauniešus emocionāli nospiežam. Šis bija tāds izņēmuma gads, parunāsim pēc nākamās sezonas!"

Starpsezonā operācija nebija vajadzīga. Pēc rehabilitācijas jau trīs nedēļas trenējas - vingro un iet uz trenažieru zāli. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, jaunā sezona sāksies agrāk, tāpēc šoreiz jāsāk gatavoties ātrāk. "Ceru, ka būšu vēl spēcīgāks. Sapratu, ka jātrenējas mazliet savādāk un profesionālāk, jo es nepalieku jaunāks. Esmu sācis vairāk lasīt un komunicēt ar cilvēkiem par fizisko sagatavotību un uzturu," norāda Aleksandrs Samoilovs (32). "Plānoju spēlēt vismaz kādus sešus gadus."


Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta Studija"


, 2017-10-17 12:15, pirms 7 gadiem
Karalis Lauva atgriezīsies ar jaunu sparu un visi dabūs trūkties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-17 16:51, pirms 7 gadiem
Super Samoilovs ir vienkārši super komunikabls un interesants, pozitīvs cilvēks. Respect par interviju, bija prieks klausīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.