Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas dueti ar mainīgām sekmēm sāk Eiropas U18 čempionātu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas dueti ar mainīgām sekmēm sāk Eiropas U18 čempionātu
Kristians Fokerots. Foto: CEV

Turcijas pilsētā Izmirā sācies Eiropas U18 čempionāts pludmales volejbolā. Elīza Dreimane/Kate Vasiļjeva piedzīvoja divus zaudējumus, bet Katrīna Lukstiņa/Terēze Estere Grants spēja izcīnīt vienu uzvaru divās spēlēs. Tikmēr Kristians Fokerots/Kārlis Ābelītis un Sandis Bērziņš/Dāvis Teteris pārspēja Čehijas pārus.

Kā pirmās laukumā devās ar augsto sesto numuru izliktās Katrīna Lukstiņa un Terēze Estere Grants, kurai pašlaik ir tikai 15 gadi. Latvietēm pirmās pretinieces bija Vakare Radvilavičiute un Gabriela Petrauskaite, kuras turnīrā izliktas ar 27 numuru. Kā pirmajā, tā otrajā setā Lietuvas duetam izdevās parādīt daudz labāku sniegumu. Lukstiņa un Grants zaudēja pirmo setu ar rezultātu 16:21, bet otrajā spēja gūt vēl par punktu mazāk. Tādējādi čempionāts sākts ar zaudējumu - 0-2 (16:21, 15:21).

Otrajā spēlē Lukstiņa un grants spēlēja pret ar 22. numuru izliktajām bulgārietēm Darinu Kindovu un Anetu Petrovu. Latvijas pāris zaudēja pirmo setu ar 15:21, bet spēja saņemties un uzvarēt otro ar 21:17. Izšķirošajā trešajā setā Lukstiņa un Grants spēja tikt pie panākuma un svinēt pirmo uzvaru ar rezultātu 2-1 (15:21, 21:17, 15:10).

Otras Latvijas duets šajā čempionātā ir 16 gadus vecās Elīza Dreimane un Kate Vasiļjeva, kuras izliktas ar 26. numuru. Pirmajā spēlē Latvijas duets tikās ar polietēm Melāniju Marcinkovsku un Malgorzatu Cizkovsku, kurām šajā turnīrā 7. numurs. Jau pirmajā setā pierādījās, ka abas komandas ir spēkos līdzvērtīgas. Sets arī ritēja ilgāk nekā ierasts, polietēm tomēr gūstot virsroku ar rezultātu 24:22. Otrā seta galotnē Latvijas pāris revanšējās ar rezultātu 21:19. Līdz ar to mača liktenis izšķīrās trešajā setā, kurā Dreimane un Vasiļjeva tomēr atzina pretinieču pārākumu - 1-2 (22:24, 21:19, 13:15).

Arī otrajā spēlē Dreimane un Vasiļjeva aizvadīja trīs setu cīņu pret ungārietēm Hannu Gubiku un Fanni Vekseju, kuras izliktas ar 10. numuru. Latvietēm izdevās uzvarēt pirmo setu ar 21:18, bet turpinājumā pārliecinoša piekāpšanās kā otrajā, tā trešajā setā. Gala rezultāts 1-2 (21:18, 15:21, 10:15).

Sandis Bērziņš un Dāvis Teteris turnīrā izlikti ar 28. numuru, pirmajā spēlē mērojoties spēkiem ar čehiem Kristofu Ņemecu un Jakubu Maliku, kuriem turnīrā piektais numurs. Augstais izsēšanas numurs nenozīmēja to, ka čehi būtu neapšaubāmi spēles favorīti, kas pierādījās arī laukumā. Bērziņš un Teteris turnīru sāka ar gana pārliecinošu uzvaru - 2-0 (21:16, 21:17).

Tikmēr Kristians Fokerots un Kārlis Ābelītis spēlēja pret Ņemeca un Malika tautiešiem Voiteku Poledniku un Ondžeju Pohlu, kuri turnīrā izlikti ar 25. numuru, kamēr latvieši ar astoto. Šajā spēlē Latvijas duets spēja parādīt savu varēšanu un arī uzvarēja pirmajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:15).

Puiši čempionātu turpinās rīt ar divām spēlēm, bet meitenēm priekšā pēdējā grupu turnīra spēle. Rīt arī noskaidrosies, kuri no Latvijas pāriem turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs.

Izmantotie resursi: https://www.cev.eu/BeachVolley-Area...